6 Mart 2011

Liverpool FC vs Manchester United



İngiltere'nin sonucu heyecanla beklenen derbisi bugün oynandı ve Liverpool 3 golle Manchester'ı uğurladı...

Aslında bu maç Liverpool için bir çok şey ifade etmekteydi. Dünn Sunderland ile berabere kalan Arsenal'in liderlik için avantajı sürerken (tabi ortada soyle bisi de var Arsenal'in bu avantajı tepme olasiligi bence yüksek ama Arsenalin ne yapacagi hic belli olmamakla birlikte) şampiyonluğa oynayan iki takimin kaderini etkileyen bir mac oldu diyebiliriz.

Luiz Suarez ve Andy Carol ilk kez bu maçta oynadılar ve kırmızı formayı terlettiler. Mactaki bir diğer nokta ise 3 golün aynı isimden gelmesi idi. Kuyt 3 golle parlarken ilk golu Luiz Suarez'in müthiş gayreti ile sadece dokuması ile beraber, diğer 2 golde ise tamamıyle Kuyt fırsatçılığını konuşturmuştur bu macta. Bir diğer unsur ise 2008 den bu yana hat-trick yapan herhangi bir Liverpool oyuncusu yoktu. Son hat-trick 2008 yilinda Hull City macinda, devre arasında Chelsea'ye giden Torres'den gelmisti. Peki bu derbide en son hat trick yapan kimdi onuda soyliyelim. Peter Beardsley 1990 yine bir Liverpool Manu maçı ve yine hat trick.

Liverpool'un hocasi Kenny Dalglish in gectigimiz gunlerde dogum günü idi ve bi nevi dogum gunu hediyesi oldu diyebiliriz :)

Şimdi biraz da Arsenal'in neden bu avantajı kullanamayacağına değinecegim. Carling Cup finalinde Wembley'de Birmingham'a yenilen Gunners bu hafta Sunderland'e takıldı kendi evinde. 3. sıradakı Man City beklemede bir sonraki tökezlemesinde Arsenal 2.likten bile olabilir. Arsenal'de ki bu galibiyet sorunsalı devam ederse haftaya bu senede Manchester Utd şampiyonluğu goöme olasılığımız yukselir.

Şampiyonluk yarışında aslında puan durumlarına bakarak incelersekte ortaya şöyle bir sonuç çıkmakta... Chelsea'den sonra Liverpool deplasmanında da mağlup olan Manchester United, 29 maç sonunda 60 puanda kaldı ve 1 maç fazlasıyla 57 puanla ikinci sırada bulunan Arsenal ile arasındaki puan farkını arttırma şansını kullanamadı. Son 2 haftada kaybettiği 5 puanı büyük bir zaferle telafi eden Liverpool ise 29 maç sonunda puanını 42 yaptı ve haftayı 6. sırada tamamladı.

Son soz yendik mutluyuz :)

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...