31 Mart 2011

4 - 5 Haziran Avrupa Voleybol Ligi İkinci Tur Maçları Ordu'da

Avrupa Voleybol Ligi İkinci Ayak A Milli Bay ve Bayan Voleybol müsabakaları Ordu’da yapılacak. Bugün basından durumu öğrenince bize de konu hakkında birkaç şey söylemek düşer. Malum Ordu'da profesyonel olarak sadece bir futbol takımının varlığını düşününce arada sırada Milli Maç yada Tr Kupası gibi organizasyonlar şehirde ayrı bir heyecan yaratıyor. Daha önce de zaman zaman Basketbol Türkiye Kupası maçları Ordu'da yapılmıştı. Voleybol'da ve Basketbol'da profesyonel bir takımımız olmaması durumuna doğru giden yazıyı toparlayalım hemen. :)

2. tur eleme maçlarında Ordu'daki rakibimiz Romanya. Hem Erkek hem de Bayan Milli Takımımız Romanya Bay ve Bayan Milli Takımı ile karşılaşacak. 2009'dan bu yana Romanya ile yapılan maçlara baktığımızda Romanya ile yapılan son 8 maçta sadece 1 defa mağlup olmuşuz. Erkek Milli Takımımız Romanya ile yaptığı son 6 maçı kazanmış ve sadece 2 set vermiş rakibe.

Filenin Sultanlarının performansı Erkek takımına göre çok iyi olmasada, onlarda başarılı bir görüntü çizmişler Romanya'ya karşı.

Aslında işin özüne gelirsek, istatistikleri çok fazla debertmeye gerek yok. Malum futboldan anladığımız kadar halk olarak salon sporlarından çok anlamıyoruz. Bu durum Ordu'da biraz daha gerilerde. Her ne kadar konuyu oraya bağlamayacağız desekte Ordu şehrinin profesyonel bir salon takımına ihtiyacı var. Burdan Ordu İl Gençlik Spor Müdürü İsmail Çağlıyan'ın da kulaklarını çınlatalım. Belki bu konu hakkında biraz destek verebilir. Bu organiazsyonun kesinleşmesinden sonra kendisinin ağzı kulaklarında ama 19 Eylül'ün ışıklandırılmasında gösterdiği üstün yöneticilik (!) yeteneği aklımızda.


Çok fazla kurcalamayalım. Bu organizasyonu Ordu'da gerektiği şekilde duyuralım. Ailecek Vali Kemal Yazıcığolu Spor Salonunu doldurup Bayan ve Erkek Milli Takımızı yanlız bırakmayalım. Bu organizasyondan 5 gün sonra da VosVos şenliğini şenlendirelim. : )

Umarım bu tür organizasyonların devamı gelir. Darısı Futbol ve Basketbol Milli maçlarına diyelim...

2 yorum:

  1. Bu tür organizasyonların şehrimde yapılması bu şehre gönülden bağlı her insan gibi beni de çok mutlu ediyor. Ve şehrin gelişimine de büyümesine de katkı sağladığı aşikar. Bu yüzden de biraz zor gibi gözüküyor sizin de bahsettiğiniz bazı faktörlerden dolayı ama yine de umuyorum ki devamı gelir...

    YanıtlaSil
  2. Bu tür organizasyonlar geçiçide olsa bazen iyi oluyor. Ama uzun vadede profesyonel ligde mücadele eden bir Orduspor Voleybol yada Basketbol takımına kimse hayır demez. İlk önce Süper Lige çıkalım, sonrasında bir sponsor desteği ile basketbol takımı yatırımı yapmak çok zor olmasa gerek.

    Ordu Spor, Spor kulübü ise o ismin arkasını doldurmak lazım.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...