31 Ocak 2012

3'te 3'e Doğru... | 24. Hafta, Orduspor - Ankaragücü


İkinci yarının başlamasıyla yine haftada iki maç programına geri döndük. Hafta içi hafta sonu derken lig birbirine girdi. Zaten Genel Kuruldan sonraki süreçte futbol falan konuşulduğu yok ama biz yinede belli bir çerçevede devam edelim. Yaşanan olaylardan dolayı oldukça doluyuz. Yazmaya, irdelemeye başlarsak sonu gelmez. Zaten Türk futbolunun bu hale gelmesine sebep olan hırsızların da bu durumu çok içerlediği yok. Hala pişkin pişkin ortalıkta adalet timsali gibi dolaşıyorlar.

Lige Fenerbahçe mağlubiyeti ile başlamıştık ve 7. hafta Ankara'da Ankaragücü ile oynadığımız karşılaşma sonrasında 14 puana ulaşıp lige çok iyi bir başlangıç yapmıştık. Sonrasında Bursaspor ve Antalyaspor maçlarından sonra düşüşe geçip ilk yarıyı umutsuz ve kötü bir şekilde tamamlamıştık. Ne tesadüftür ki ikinci yarıyada aynı doğrultuda başladık. Yarın Ordu'da Ankaragücü'nü mağlup etmemiz durumunda ilk yarı ilk 7 haftalık süreçte ulaştığımız puana ulaşacağız. Tabi öncesinde kolay görünen ama sahada mücadele etmeden kazanamayacağız Ankaragücü engelini geçmemiz gerekecek. Ankaragücü'nün durumundan dolayı biraz gevşeklik mevcut ama takımın bu psikolojide olduğunu düşünmek bile istemiyorum.

Ankaragücü çok köklü bir camia. İçinde oldukları durum üzüntü verici ama bir gerek var o da rakibimiz oldukları. Bundan sonraki süreçte alacağımız 1 puan, atacağımız 1 gol bile çok önemli. O yüzden sahaya yedek kadro ile çıkma düşüncesinde olanlar o düşüncelerini tekrar gözden geçirmeliler. Teknik ekibin böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Profesyonel bir ortamda böyle bir düşüncenin yer alması bile beni rahatsız eder. Çıkacağız sahaya ve kazanmak için mücadele edeceğiz bu kadar basit. Ankaragücü bir onur mücadelesi veriyor. O camianın bu durumlara gelmesi çok üzücü ama bu hale gelmesinin nedenide o kulübü yönetenler. Bu sorunu yine kendi içlerinde çözeceklerdir. Bu sezon onlar için artık geç olduğunu düşünüyorum. Ligden düşecek ilk takım Ankaragücü ama arada sırada bazı takımların canını yakacaklar. Mersin İdman Yurdu ve Beşiktaş'da onların şuandaki durumundan farklı olmayan şartlarda mücadele ettiler ama puan kaybettiler. Arada sırada beklenmedik sonuçlara imza atacaklarını düşünüyorum lig bitene kadar ve bu ihtimal bile bu maç hakkında biraz olsun içimde şüphe uyandırıyor... Son olarak elle tutulur iki futbolcuları kalmıştı ama önce Turgut ayrıldı takımdan. Bugün ise Ergin Keleş'in Karabükspor'a transfer olduğunu öğrendik. Rakibimiz tamamen A2 takımından oluşan futbolculardan ve gençlerle çıkacak karşımıza.

Karabükspor galibiyetinden sonra Eskişehir'den alınan 3 puan doğru söylemek gerekirse bizim için bonus oldu. Ço zor saha şartlarında, bizle oynadıkları maçı çıkış maçı olarak olarak gören bir rakip karşısında deplasmanda galip gelmek gerçekten çok keyifli oldu ve bizi oldukça rahatlattı. Saha şartlarından dolayı oynanan futbol hakkında çok fazla konuşulamaz ama beni en çok sevindiren diğer unsur ise Cuper'in kadro olarak Eskişehir karşısına çıkardığı ilk 11'di. Defansif futbol oynatmayı seven bir hoca olmasına rağmen Stancu ve Hasan Kabze'nin aynı anda sahada yer alması, Cuper'in saplantılı olmaması, rotasyonu ayarında yapması bizim adımıza çok güzel bir gelişme ve bundan sonraki periyodda da umut verici. Bütün takımlar yeni transferlerinden verim alırken, faydalanırken biz son iki karşılaşmada yeni transferlerimizden faydalanmaya başladık. Javito şuanki görüntüsüyle beklentilerimizin çok üstünde. Hasan Kabze'yi ise izlerken sahada her anlamda komplike bir forvet oyuncusu olduğunu hissetmemiz bile ne denli iyi bir transfer yaptığımız özeti. Eskişehir maçındaki performansının umut verici olması ve Bruno'nun da takıma dahil olacağını düşündüğümüzde ön taraftaki sıkıntıların geride kalacağını rahatça söyleyebiliriz.

Ankaragücü karşısında Eskişehir maçına yakın bir 11 ile başlayacağımızı düşünüyorum. Sedat ve Ali kart cezalısı olduğu için karşılaşmada yer alamayacak. Onların yerine Abdurrahman ve Abdülkadir tekrar ilk 11'deki yerlerini alırlar. Ayrıca Fatih ve Numan'ın sakatlığı devam ediyor. Numan hakkında ise aldığımız bilgilere göre güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu sezon ondan faydalanmamız güç gibi görünüyor. Yani Numan'ın sezonu kapattığını söyleyebiliriz. Fornezzi'nın bu maça hazır olacağını söylenmişti ama kalede yer alır mı ona Cuper karar verecek. Gosso'nun da Afrika Kupasında olduğunu söylemeye gerek yok. Ankaragücü'nün kadrosunu düşününce eksiklerin bizim adımıza önemi yok.

Ordu'da gece başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıklarla sürmüş ve şehir merkezinde 10 cm'ye yakın kar varmış. Zeminimizin pek iyi olduğunu söyleyemeyiz. Yarına kadar karın etkisini sürdüreceğini düşümiyorum ama zemin üzerindeki etkisini umarım hissetmeyiz.

Ankaragücü ile bu zamana kadar 1. Lig 2. Lig ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere farklı kategorilerde 18 kez karşılaştık. Bu maç 19. maçımız olacak. Toplamda 4 galibiyetimiz 5 beraberliğimiz ve 9 mağlubiyetimiz bulunuyor Ankaragücü'ne karşı.

Geçmişte kalan maçlar şu şekilde ;

1968-1969 (2. Lig Kırmızı Grup)- Ordu 0:0 Ankaragücü, Ankaragücü 0:1 Ordu
1975-1976 (1. Lig)- Ordu 2:0 Ankaragücü , Ankaragücü 3:1 Ordu
1977-1978 (1. Lig)- Ordu 2:0 Ankaragücü , Ankaragücü 1:0 Ordu
1980-1981 (Türkiye Kupası)- Ordu 1:2 Ankaragücü , Ankaragücü 0:0 Ordu
1983-1984 (1. Lig)- Ordu 0:2 Ankaragücü , Ankaragücü 4:0 Ordu
1983-1984 (Türkiye Kupası)- Ordu 1:0 Ankaragücü , Ankaragücü 5:0 Ordu
1984-1985 (1. Lig)- Ordu 0:0 Ankaragücü , Ankaragücü 0:0 Ordu
1985-1986 (1. Lig)- Ordu 2:3 Ankaragücü , Ankaragücü 1:0 Ordu
2009-2010 (Ziraat Türkiye Kupası)- Ordu 1:2 Ankaragücü
2011-2012 (Süper Lig ) - Ankaragücü 0:2 Orduspor

1 yorum:

  1. Bence bu maça eskişehir maçındaki kadronun aynen çıkması hata olur.rakip elbette sürpriz yapabilir ama bu ihtimal beşiktaş ve miy maçlarına göre daha düşük.çünkü o maçlarda engin ve turgut sahadaydı.Hem oynamayan bazı futbolcular oynarsa kendilerini göstermek için daha hırslı oynarlar böylece rehavet sorunu da ortadan kalkar.Kalede onur cezalı sedatın yerine ömer kulga solda eren forvette de brunonun oynaması için bulunmaz bir fırsat bu maç
    saygılar

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...