23 Ocak 2012

Kazanmak Artık Şart Oldu !


20.haftayı şüphesiz en karlı kapatan takım Orduspor'du... Sahasında Büyükşehir Bld.Spor'u 1-0 mağlup eden Orduspor hanesine 3 puanı yazdırırken, hem haftalar süren galibiyet hasretine son vermiş, hem de rakiplerinin puan kaybetmesi ile altından da değerli bir 3 puan kazanmıştı. Nitekim, alt sıralarda ki rakiplerden Ankaragücü, Samsunspor, K.Karabükspor'un mağlup olduğu, Gaziantepspor'un berabere kaldığı, üst sırada ki Manisa ve Bursa'nın puansız kapattığı haftayı, Orduspor'un Büyükşehir galibiyeti kapatması takımın ligde ki konumu için büyük bir avantajdı...

İşte böyle bir haftanın ardından Orduspor, bu hafta Samsunspor'a mağlup olarak bir nevi geçen hafta yakaladığı avantajını da büyük ölçüde kaybetti diyebiliriz. Orduspor'un rakibi sayılan Samsunspor'a 2-0 mağlup olduğu bu haftada, geçen haftanın aksine Gaziantep ve K.Karabükspor haftayı 3 puanla kapatan ekipler olurken, Manisa ve Bursa haftayı yine puansız kapatan taraf oldular. Bu hafta ki sonuçlar böyle oluncada düşme hattında ki K.Karabükspor ile Orduspor arasında ki puan farkıda 4'e inmiş oldu.

Samsunspor karşılaşması artık geride kaldı. Şimdi Orduspor için belki de bu sezon ki en önemli karşılaşmalarda biri diyebileceğimiz bir K.Karabükspor karşılaşması var. Karabük geçen hafta Trabzonspor'u yeni transferlerinin de forma giydiği mücadelede 2-1 mağlup ederek, çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Onun morali ile Ordu'ya gelecekleri kesindir. Orduspor ise kendisini 4 puan geriden takip eden düşme hattında ki rakibi K.Karabükspor'u mağlup ederek, hem Samsun mağlubiyetini unutmak, hem de rakibi ile arasında ki puan farkını 7'ye çıkartarak rahat bir nefes almak isteyecek.

Hal böyle olunca her iki ekip içinde zorlu geçeceği kesin olan bu karşılaşmada kaybeden taraf için işlerin daha da zorlaşacağı kesin diyebilirim. Orduspor, mevcut kadrosu ve yeni transferleri ile aslında K.Karabükspor'u rahat mağlup edebilecek bir güce sahip ! Ancak, kadroda ki eksikler ve sakatlıklar Orduspor'un açıkcası takımın belini büküyor. Kupada sakatlanan kaleci Fornezzi ile ülkesinin milli takımına giden Gosso'nun yokluğu takımda en çok hissedilen eksikler diyebilirim. Bu iki oyuncunun yanı sıra sezon başından bu yana Orduspor'un gol yollarında ki sıkıntısı hemen hemen hepimizin ortak görüşü olduğu gibi, şu an Orduspor'un ligin en az gol atan takımı olmasıda bu problemi açık bir şekilde ortaya koyuyor. Son transferler Hasan Kabze ve Bruno'nun kadroda yer alamaması, Tekke'nin sakat olması açıkcası Orduspor'u hücum yönünden Samsun maçında daha da etkisizleştirirken, Stancu ile bu işin yürümeyeceğini bu karşılaşmada açık bir şekilde görmüş oldu.

Allah'tan K.Karabük maçında Hasan Kabze büyük ihtimalle oynayacak ve Bruno'nun Brezilya Futbol Federasyonundan kaynaklanan lisansının gecikme sorunu da bu maç öncesi inşallah çözülecek. Bu iki oyuncudan en az birinin K.Karabükspor maçına yetişmesi artık şart diyebiliriz. Bir de Cuper'in göreve geldiği süre içerisinde Emre Özkan'ı yedeğe çekmesi ve Selçuk Şahin'e sürekli ilk 11'de yer vermesi diyelim ki taktiksel bir tercihse, bunun tutmadığıda son Samsunspor karşılaşmasında ortaya çıktı. Hocanın bu karşılaşmada Emre'ye forma vermesi, bizim sol bekte en azından sıkıntı yaşamamız için iyi bir tercih olur. Samsunspor ile oynanan Kupa maçında hemen hemen herkesin beğenisini kazanan Eren'den de her ne olursa olsun bu karşılaşmada faydanılmasından yanayım. Bu karşılaşmayı kayıpsız atlattığımız taktirde inanıyorum ki Orduspor gelecek haftalarda iyi bir çıkış yakalayacak. Çünkü en azından Eskişehirspor maçında Fornezzi yetişmiş olacak, Sedat'ın sakatlığı düzeldiğinde bu oyuncu defansta ki yerini almış olacak ve Garcia'da asıl mevkii olan sağ bek'e geçecek. Hücum hattında Bruno, Hasan Kabze ve Fatih Tekke 3'lüsü ile forma rekabeti daha da kızışmış olacağı gibi en azından yedeklerde sonradan oyuna katkı sağalayabilecek tecrübeli bir hücum oyuncumuz olacak. Bir de takımın beyni olduğunu düşündüğüm Gosso, takıma erken katılırsa o zaman işte Orduspor'da herşey yoluna girecek diye düşünüyorum.

Şimdi çok fazla ilerisini düşünmemek lazım elbette, ilk etapta K.Karabükspor karşılaşmasına odaklanmak ve bu zorlu mücadelen 3 puanla ayrılmak lazım. Aksi taktirde bizi zor günlerin beklediği ortada ! Bu zor günlerden kastım kesinlikle küme düşmek falan değil ki ben öyle bir ihtimale asla yer vermiyorum. Sadece işimiz biraz daha zora girmiş olacak ama kazandığımız taktirde ise bizi daha iyi günlerin beklediğini de rahatlıkla söyleyebilirim. Neyse artık sözü fazla uzun tuttum, zaten bu söylediklerimi az çok hepimiz gayet iyi biliyoruz. Umarım Samsun karşılaşmasında yaptığımız hatalardan ders çıkarır ve K.Karabükspor karşılaşmasında sahadan 3 puanla ayrılan taraf biz oluruz. Çünkü, artık bizim için bu maçı kazanmak şart oldu !

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Renklerinin de kardeşliğini düşündüğümde Serie A'da Fiorentina nasılsa, STSL'de de Orduspor'u o halde görüyorum son zamanlarda.

    Oyun yapısı ve yönetim vizyonuna baktığımda rahatlıkla söyleyebilirim ki ilerleyen sezonlarda ilk 4'ü zorlayacak bir takım oluşuyor.

    Karabükspor'u rahat geçecektir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...