16 Nisan 2012

Bir Ayrılık Hikayesi | Tobias Nickenig

Bazı futbolcular saha içinde yaptıklarıyla değilde saha dışındaki davranışlarıyla ön plana çıkarlar. Bu iyi anlamda da olabilir, kötü anlamda da. Tobias Nickenig'i Orduspor taraftarları henüz daha hiç forma giymeden sevdi, kabullendi dersek yalan söylemiş olmayız. Sosyal medyayı iyi kullanması, sempatikliği, Türkçe öğrenmeye çalışması ve bunu başarmasının yanı sıra taraftar ile hep iç içe olması Orduspor taraftarlarının onu farklı bir yere koymasını sağladı. Beklentilerimiz çok yüksekti ama bazen futbolcunun taraftar ile olan ilişkisinin dışındaki faktörler ayrılığı kaçınmaz hale getiriyor.

Tobias Nickenig, Metin Diyadin'in transferlerinden biriydi. Israrla istediği bir futbolcu olmasına rağmen çok fazla şans vermedi kendisine Metin Hoca. Sezon başında yaşadığı sakatlıkta onun takımdan uzak kalmasına neden oldu. Takıma dönüşü çok da iyi bir zamana denk gelmedi. Takımın kötü gittiği, Metin Diyadin'in son demlerini yaşadığı bir dönemde forma şansı buldu ama onun performansı da takımın performansı ile paralel bir seyirdeydi. Nitekim ilk yarının son maçında hocası olmayan Orduspor Trabzonspor'a 4-1 mağlup olurken o da takımın kötü performansına eşlik ediyordu...

Sonrasında Hector Cuper'in gelişiyle Tobias'ın Ordu'daki zor günleri başladı. Yönetim Hector Cuper'in kendisiyle çalışmak istemediğini ve ayrılması gerektiğini söyledi. Tobias'ın söylemine göre ise ayrılmasını isteyen Hector Cuper değil yönetimdi... Sonuç olarak Tobias'tan kendisine takım bulması ve ayrılması istendi. Tobias da sözleşmesindeki şartların yerine getirilmesi durumunda ayrılabileceğini söyleyince işler çıkmaza girdi. Tobias'ın dile getirdiği bir kaç sevimsiz olay da var konuşulan ama çok fazla ayrıntıya girmeye gerek yok. Yönetim Tobias'ın anladığımız kadarıyla yüklü olan tazminatını ödememek için A2 takımına gönderdi onu. Tobias'da sezon sonuna kadar antrenmanlarını A2 takımı ile sürdürmek zorunda kaldı. Sürecin yönetim açısından da Tobias açısından da haklı ve haksız tarafları olabilir ama keşke süreç daha sağlıklı bir şekilde sonlandırılsaydı. Tobias'ın sözleşmesindeki detayları net olarak bilmiyorum ama sözleşmede futbolcuya bazı hakları veriyorsan futbolcunun bir ayrılık durumunda o haklarını talep etmesi kadar doğal birşey olamaz.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Tobias sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ederek ülkesine geri döndü. Tabi sözleşmesini fesh etmeden önce Fifa'ya ve Tff'ye gerekli şikayetlerini yapıp durumunu bildirmesinden dolayı yasal olarak haklarından vazgeçmiş değil. Yani önümüzdeki günlerde Tobias'ın ayrılığından dolayı kulübün başı biraz ağrıyacak sanırım.

Tobias Ordu'da geçirdiği zor günlere ve yaşadığı sıkıntılara rağmen Ordu, Orduspor ve Ordu halkı hakkındaki düşüncelerini hep olumlu bir şekilde dile getirip Ordu'yu ne kadar sevdiğinden bahsetti. Birkaç hafta önce Almanya'ya dönmüş olmasına rağmen twitter'da ve facebook'da çoğu mesajını hala Türkçe yazıyor. Kısaca durumunu basit bir örnekle karşılaştıracağım. Culio Ordu'da her bakımdan el üstünde tutulmasına, yönetim tarafından da arkasında olunmasına rağmen Ordu'ya yaptığı terbiyesizliği hepimiz biliyoruz. Bu tarafta ise yaşadığı zor sürece rağmen hala Ordu'yu ve Orduspor'u seviyorum diyebilen diğer bir isimin var.

Keşke Tobias'ın Orduspor'daki kariyeri bu şekilde olmasaydı ama artık elden birşey gelmiyor. Kendisine Orduspor taraftarları olarak bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.

EK:
Tobias Nickenig ile 13 Ekim 2011 tarihinde yaptığımız röportajı okumak için TIK


1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...