29 Haziran 2012

Komşunun Tangocusu | Javier Umbides Orduspor'da!

Orduspor'umuz geçtiğimiz sezon Yunanistan'ın Aris takımında forma giyen Arjantinli sağ kanat oyuncusu Javier Umbides ile anlaştı ve 3 yıllık sözleşme imzaladı. Umbides transfer dönemi başladıktan sonra anlaştığımız ilk futbolculardan biriydi ama kendisinin kulübüyle olan sorunlarından dolayı transferin resmileşmesi bugüne kadar sarktı.

Sol kanat için transfer ettiğimiz Arjantinli Vicento Monje'den sonra yine aynı ligde forma giyen diğer bir Arjantinli Javier Umbides ile bu sezon kanatlarımız komşudan gelen tangoculara emanet olacak. Bir diğer ayrıntı ise bu iki isimin ikince defa bir araya gelecek olması. Umbides ve Monje 2009-2010 sezonunda Arjantin'den Olympiakos Volos takımına aynı sezon transfer olmuş ve sonrasında iki sezon Oly'de beraber forma giymişler. İlk sezonlarında Oly'nin şampiyon olup 1. lige çıkmasında payı olan isimler olmuşlar. Sonrasında ise Monje Olympiakos Piraus'a, Umbides Aris'e transfer olmuş ve yolları ayrılmış. Bir sezonluk aranın ardından bu isim yine aynı takımda bu sefer Türkiye'de bir araya gelecek.

Monje'den BURDA, ayrıntılı olarak bahsetmiştik. O yüzden Umbides'i enine boyula konuşalım. Aris'de forma giyen Umbides asıl mevkisi sağ kanat olmasına rağmen sol kanatta da oynayabiliyor. 1982 doğumlu olan Umbides Arjantin'in All Boys takımında futbola başlayıp sırasıyla Argentinos Juniors, Estudiandes, Defensores, Defensa Justicia takımlarında forma giydikten sonra yönünü Avrupa'ya çevirmiş ve Yunanistan'ın yolunu tutmuş. Arjantin'de 250'den fazla maç deneyimi olan Umbides Yunanistan'da bu yıl 3. sezonunu geçirmiş ve geldiği yıldan itibaren herhangi bir uyum sorunu yaşamadan düzenli olarak forma giymiş. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarını Olympiakos Volos takımında geçiren Umbides, 49 maçta 10 gol 17 asist ile çok iyi bir istatistik yakalamış. Olympiakos Volos takımında geçirdiği parlak iki sezondan sonra bu yıl Aris'e transfer olmuş Umbides ve Aris'de bu sezon 25 maçta 3 gol 6 asistlik bir istatistik ile forma giymiş. Yunanistan'da geçirdiği üç sezona baktığımızda 74 maçta 13 gol 23 asistlik bir performans gösterdiğini görüyoruz. Bu istatistikler de bir kanat oyuncusu için oldukça tatmin edici. Yalnız Umbides ile ilgili bir durum var. Paragrafın başında da söylediğim gibi Umbides'in asıl mevkisi sağ kanat olmasına rağmen sol kanatta da oynayabiliyor. Sağ kanat için bir yabancı transferi daha yapılması bekleniyordu ama şuan için ilgilendiğimiz isim konusunda herhangi bir gelişme yok. En kötü ihtimalle Javito'nun takımda tutulması planlanıyor. Sağ kanat için yapılması gereken bu hamleyi düşündüğümüzde Umbides'in sol kanatta da şans bulabileceğini söyleyebiliriz. Tabi bütün bunlar Monje'nin göstereceği performans ile doğrudan alakalaı... Umbides konusunda video görüntülerinden edindiğimiz izlenime gelecek olursak, kolay adam eksiltebilen, hızlı ve fiziğine rağmen güçlü bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Duran toplarda çok etkili olduğunu da söylemekte fayda var. İlk izlediğimde Fernandes'e benzetmiştim, yani o kadar iyi diyebilirim.


Monje'de de söylediğimiz gibi bu iki Umbides'i de değerlendirecek olursak ilk söyleyeceğimiz şey Cuper'in Umbides'i oldukça yakından tanıdığı. Yunanistan ligi belki gözümüze biraz düşük gelebilir ama Yunanistan'da neredeyse hiç forma giymeden Türkiye'ye gelen Javito'nun performansını düşündüğümüzde Cuper'in bu iki futbolcuyu özellikle istemesini çok fazla irdelemeye gerek yok. İki futbolcu'da Yunanistan kariyerlerinde başarılı olmuş, tecrübeli isimler. Cuper'in yönetime verdiği isimlerden anladığımız kadarıyla bu sezon hücum gücü kanatlar üzerinden oluşacak olan ve 4-4-2 oynayan bir Orduspor izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

Son olarak, Umbides gibi uzun zamandır yolunu gözlediğimiz Barral transferi ve Stancu transferi önümüzdeki günlerde resmiyete dökülecek ve yabancı transferini büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Sadece defans için bir yabancı daha gündemde. Bundan sonraki gündemimiz yerli transferi olacak.

Javier Umbides Orduspor'umuza hayırlı olsun. Umarız adı geçen futbolcular en kısa sürede kutsal formayı giyerler.

* Umbides'in görüntülerinden oluşan bir video.
Futbolcu hakkında fikir edinmek isteyenlerin izlemesi tavsiye olunur.



Ayrıca farklı bir videosu için TIK

Stancu ile Yola Devam...


Öğle saatlerinde Stancu'nun Kasımpaşa'ya transferi ile ilgili yazıyı paylaşmak üzereyken Stancu için tekrar devreye girdiğimizi öğrendim. Stancu için Galatasaray'a resmi teklifimizi yapmıştık fakat görüşmeler bizim 1.5 milyon Euro'dan yukarı çıkmamamız üzerine tıkanmıştı. Dün Stancu'nun Kasımpaşa'ya transferi basına yansımıştı. Fakat Stancu Kasımpaşa'da oynamak istemediği belirtince Orduspor ve Galataray bugün tekrar masaya oturdu. Bu transferde hem Hector Cuper'in hem de Stancu'nun oldukça arzulu olmasından dolayı fedakarlık yapan taraf biz olduk. Stancu için Galatasaray'a 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceğiz. Geçtiğimiz sezon 10 gol atıp 4 asist yapan ve takımın en golcü futbolcusu olan Stancu yarın 4 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Stancu'nun saha içi etkinliği ve verimliliği konusunda daha önce çok konuştuk. Bundan sonra da konuşacağız. O yüzden şimdilik hayırlı olsun diyelim.

Son olarak; Bogdan Stancu, Hasan Kabze ve David Barral'dan oluşan bir hücum hattına sahip olduk. Formayı kim kapacak hep beraber göreceğiz.

Ferhat Çökmüş Orduspor'da!


Geçtiğimiz sezon Manisaspor'da forma giyen 27 yaşındaki sağbek oyuncusu Ferhat Çökmüş ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Ferhat Çökmüş Orduspor'umuza hayırlı olsun.

Abdurrahman Dereli'nin Kasımpaşa'ya transferinden sonra ilk önce Samsunspor'da oynayan Adem Alkaşi gündeme gelmiş fakat sonrasında bu isimden vazgeçilip Kartalspor'da oynayan eski futbolcumuz Uğur Akdemir ile görüşmeler yapılmıştı. Bugün veya yarın Uğur Akdemir'in resmi sözleşmeye imza atması beklenirken Ferhat'ın transfer edilmesi bir bakıma süpriz oldu. Bu durum dün kesinleşmiş ve ibre Ferhat'a dönmüştü aslında. Nitekim bugün transfer resmiyete döküldü.

Uğur Akdemir'mi Ferhat Çökmüş'mü diye sorulduğunda cevap vermek aslında bir hayli zor ama çoğumuzun gönlünden geçen Uğur Akdemir olurdu bence. Sebebi ise Orduspor'da forma giymeyi canı gönülden istemesi, sürekli yükselen bir grafiği olması ve çok daha iyisini yapabilecek bir potansiyele sahip olması. Fakat Hector Cuper ve yönetim patlama yapıp üstüne koyabilecek bir isim yerine Uğur'a göre daha tecrübeli ve belli bir çizgisi olan Ferhat Çökmüş'ü tercih etti. Tabi Ferhat'ın tercih edilmesinin tek nedeni Süper Lig tecrübesinin daha fazla olması değil aynı zamanda çok yönlü bir futbolcu olması. Ferhat sağbek olmasının yanı sıra defansın her bölgesinde oynayabiliyor. Aynı zamanda gerektiği zamanlarda önlibero da oynayabiliyor.

Geriye dönüp baktığımızda Ferhat'ın Süper Ligde geçirdiği 7 sezonda 135 maçta forma giydiğini görüyoruz. Bu rakam azımsanacak bir rakam değil. Yani Süper Lig tecrübesi yeterli olan bir isim. Fakat Ferhat'ın Trabzonspor'da da, Manisaspor'da da belli bir çizginin üzerine çıktığını söyleyemeyiz. Geçtiğimiz sezon Garcia ve Abdurrahman'dan dolayı sağbek mevkisinde hiç sıkıntı yaşamadık. Fakat bu sene yabancı kontenjanından dolayı bu mevkide çoğu maçta yerli bir ismin forma giymesi gerekecek ve bu isim Ferhat olacak. Geçtiğimiz sezondan çok daha büyük hedeflerin konulduğu bir ortamda Abdurrahman'ın ve Garcia'nın yaptığı işi Ferhat ne kadar yapacak şimdilik soru işareti. O yüzden Ferhat'ın Orduspor'a verebileceklerini yeni sezondan hep birlikte göreceğiz. Umarız Trabzonspor ve Manisaspor kariyerinden sonra yeni bir sayfa açar ve kariyerinin en iyi dönemlerini morbeyazlı forma altında yaşar. Orduspor'umuz adına da Ferhat adına da hayırlı olsun.

27 Haziran 2012

DAG Sahaya İndi :)

Uzun zamandır planladığımız birşeydi halı saha maçı. Bloğumuzun İstanbul kanadının organizasyonuyla İstanbul'daki Orduspor sevdalıları olarak bir araya geldik. Biraz aceleye geldi ama güzel oldu. Bazı arkadaşlarımız tatilde olduğu için eş dost desteği ile kadroları toparlayıp ilk karşılaşmamızı yaptık. Karşılaşmanın ilk yarım saati bol pozisyonlu ve çekişmeli geçerken sonraki dakikalarda her iki takımda oyundan düşünce bloglar arasında mesafe fazlalaştı :) Malum kondisyon eksikliği kendini gösterdi diyebiliriz. Bundan sonraki karşılaşmalarda daha güzel olacağına eminim.

Tatilden dönecek arkadaşlarımızın da katılımıyla halı saha organizasyonumuzu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Hazırlık evresini atlattıktan sonra diğer Anadolu kulüplerinden rakip kabul edebiliriz.

Maçtan önce fotoğraf çekinmeyi akıl edemediğimiz için biraz perişan halde bu fotoğrafı çekinebildik. Çoğumuzda Dracula havası var, hoşgörün... Maçı kimin kazandığına gelince, kısaca dostluk kazandı diyebiliriz. :)

Murat Akın Antalyaspor'da

Süper Lige çıkan kadromuzun Ali Çamdalı ile birlikte orta alandaki en önemli isimlerinden biriydi Murat. Zaman zaman kızdığımız anlar da oldu kendisine ama Süper Lige çıkmamızda en fazla emeği olan isimlerden biri olduğunu söylememe gerek yok.

Süper Lig kadrosu oluşturulurken Ali ile takımda tutulması planlanan ilk isimlerden biriydi ama Kasımpaşa yönetimi ve Uğur Tütüneker Murat'ın da Orduspor'da forma giymek istemesine rağmen Orduspor'da oynamasına izin vermedi ve yollarımız ayrıldı. Bu sezon Süper Ligde boy gösterip Ali Çamdalı gibi bir ivme yakalayabilme şansının önüne taş koyulmasına rağmen Kasımpaşa'da dört dörtlük bir futbol oynadı ve bir sezon önce Orduspor'da yaşadığı mutluluğu Kasımpaşa ile Süper Lige çıkarak tekrarladı. Murat Kasımpaşa ile Süper Lige çıktı ama önümüzdeki sezon Süper Lige çıkmasındapay sahibi olduğu takım yerine başka bir takımın formasını terletecek. Kasımpaşa bu sezon 37 maçta forma giyen Murat'ı kadroda tutup Süper Lige çıktıktan sonra yapabilecekleri en mantıklı hamleyi ellerinin tersiyle itti belkide... Murat Akın Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2 yıllık Bank Asya macerasından sonra yeniden Süper Ligde forma giyecek.

Süper Lige çıkan kadromuzun bütün isimleri bizim için değerli ama ayrı bir yere koyduğumuz futbolcular da yok değil. Murat o isimlerden biri ve başarılı olmasını çok isteriz. Antalyaspor ve Murat Akın adına bu transfer hayırlı olsun. Yeni takımında başarılar Murat...

26 Haziran 2012

Divane Aşık Gibi | 500.000



Ayak bastı 500.000 dedi.
Yola çıkarken bu kadar kişiye ulaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Ama güzel oldu gerçekten. Gönüllerdeki Orduspor sevgisiyle birlikte bu blog birçok dostluğun oluşmasına vesile oldu. En güzel tarafı bu olsa gerek.

Profesyonel olduğumuzu iddia etmiyoruz. Bu işi, iş olarak görmüyor ve para kazanmak için de yapmıyoruz. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz amacımız belli aslında...
Fakat bunlara rağmen hatalarımız olduysa affola.

Divane Aşık Gibi yola nasıl çıktıysa aynı duruşuyla, duygularıyla yoluna devam ediyor. Bu blog Orduspor'umuzun çok daha güzel günlerini yazacak buna emin olabilirsiniz.

Bloğumuzu takip eden, okuyan, katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.


Roversio Rodrigues Orduspor'da!


Nizamettin, Şamil ve Monje'den sonra resmiyete dökülen son transferimiz Osasuna'nın Brezilyalı defans oyuncusu Roversio Rodrigues oldu. Transfer dönemi başladığından beri birçok defans oyuncusu ile görüşmelerimiz olmuştu ama görüşmelerin merkezini oluşturan iki isimden biriydi Roversio. Diğer isim ise hepimizin bildiği gibi bir süre önce Rusya'dan Kuban takımına imza atan Angel Dealbert'di. İkisi arasında yapılan görüşmelerin neticesinde en son ibre Roversio'ya döndü ve görüşmeler tamamlanarak imza atıldı.

Roversio'nun geçmişine baktığımız zaman Brezilya'da futbola başlayıp daha sonra kariyerine Portekiz'de devam ettiğini, son üç sezondur ise İspanya'da oynadığını görüyoruz. Portekiz'de Gil Vicente ve Facos de Ferreira'da geçirdiği 4 sezon oldukça istikrarlı bir şekilde forma giymiş. Onun Portekiz'deki istikrarlı performansı da bir nevi Roversio'ya İspanya kapılarını açmış. Genç denilecek bir yaşta İspanya'ya gelmesine rağmen ilk iki sezonda çok fazla forma şansı bulamamış Roversio ve Osasuna formasıyla sadece 12 karşılaşmada forma giyebilmiş. Osasuna'da geçirdiği iki sezonun ardından kiralık olarak İspanya 2. ligi Segunda Division takımlarından Real Betis'e gitmiş ve Betis'de 22 karşılaşmada forma giymiş. Geçtiğimiz sezon başında tekrar Osasuna'ya dönen Roversio ilk sezonuna nazaran daha iyi süreler almış ve 16 karşılaşmada forma giymiş.

Roversio İspanya'nın tozunu yutmuş öyle veya böyle son 4 sezonundan 3'ünü La Liga'da geçirmiş bir stoper ama Portekiz'deki istikrarlı performansını İspanya'da sürdürdüğünü söyleyemeyiz. Roversio'nun futbol kimliği hakkında çok fazla bilgi sahibi olduğumuzu söylemeyiz. Önümüzdeki günlerde Roversio ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verebiliriz. Roversio tercihinden dolayı Hector Cuper'e daha önceki transferlerde olduğu gibi güveniyoruz. Orduspor'umuza hayırlı olsun.

25 Haziran 2012

Ölüm Sadece Bedenlere Gelir, Unutmadık Kazım Abi...


7 yıl önce bedenin toprak altına girdi ama ruhun hep bizimle Kazım Abi. Hala düşüncelerin aklımızda, şarkıların dilimizde... 26 Nisan 1986'nın bize yaşattığı acıların, bizden aldıklarının hesabını kimler verecek bilmiyorum ama senin ile aynı kaderi paylaşan Güven Abi'yi de unutmadık Kazım Abi. Dün de onun yanındaydık... Bu topraklarda sizlerin kaderini yaşayan nice kardeşimizi, annemizi, babamızı, amcamızı, dedemizi de unutmadık...

Evet, ölüm sade ve sadece bedenlere gelir. Ama çernobil çok erken aldı be abi sizleri bizden. Çok erken... Oysa yaşayabilirdiniz. Hayatı doyasıya yaşayabilirdiniz. Ama izin vermediler. İnsan hayatını sermayeye tercih ettiler...

26 Nisan 1986'dan bu yana yüzlerce eve ateş düşmüşken, Karadeniz karalar bağlamışken, Çernobil çocukları dün gibi aklımızdayken hala nükleer enerji için bu topraklar üzerinde planlar yapılmasına sessiz kalıyoruz.

Artık bazı şeylerin farkına varalım. Güven Abiyi, Kazım Abiyi zaten unutamayız. Karadenizin artık kaderi olan çernobil ölümlerini aklımızdan zaten çıkaramayız ama Kazım Abiyi, sevdiklerimizi anarken bizim yüreklerimizi dağlayan ve o felakete yol açan unsurları yok saymayalım.

Çernobili, kaybettiklerini unutma! Bu topraklar üzerinde nükleere izin verme!

Nurlar içinde yatasın Kazım Abi...

24 Haziran 2012

1 Yıl Geçti... | Güven Reis







 Yıllardır 2. Lig'de, 3. Lig'de
Adı sanı duyulmamış ilçelerde, şehirlerde.
Cefasını çektiği renklerin, sefasını süremedi.

Süper Lig maceramız hep bir eksik,
Mekanın cennet olsun Güven Abi..

21 Haziran 2012

Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak




















Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak'ın önümüzdeki sezon da Orduspor'da olmaları planlanıyordu fakat birkaç haftadır kulaktan kulağa dolaşan dedikodular bugün Abdurrahman Dereli'nin Kasımpaşa'ya imza atması ile gerçeğe dönüştü. Abdurrahman ve Sedat ile ligin sonlarına doğru 1'er yıllık daha sözleşme imzalanmış ve kasaya konulmuştu. Bir nevi karşılıklı olarak taraflar için bir güvence göstergesiydi bu durum. Lig bittikten sonra da Abdurrahman ve Sedat ile bir araya gelinmiş ve karşılıklı olarak imzanın atılacağı tarih belirlenmiş. Fakat sonrasındaki süreçte Abdurrahman ve Sedat daha önce belirlenen şartların uzağında şartlar talep edip işi yokuşa sürmüşler. Yönetim de daha önce anlaşma sağlanan koşullardan taviz vermeyince ayrılık kaçınılmaz olmuş. Olayın özeti tam da bu olsa gerek. Daha önce bolca şahit olduğumuz gibi futbolda verilen sözlerin hiçbir anlamı yok.

Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak geçtiğimiz sezonun şartlarında bizim için çok iyi transferlerdi. Süper Lig tecrübeleri oldukça fazla olan bu iki isimden beklentilerimiz çok fazlaydı ama istatistiklere baktığımız zaman beklentilerimizi karşıladıklarını söyleyemeyiz. Abdurrahman ligin büyük bir bölümünde Garcia'nın alternatifi olurken 20 maçta görev aldı. Sedat ise geçirdiği sakatlık sebebiyle uzun süre forma giyemedi ve o da 14 maçta forma giydi. Yani o da bir alternatif olmaktan öteye gidemedi. İkisinin bu sezon devam etmeleri iskelet yapıyı korumak adına bizim için önemliydi ama yerleri doldurulamayacak isimler de değiller. O yüzden bu ayrılış konusunda ne Abdurrahman ve Sedat'a ne de yönetime yüklenmeye gerek yok. İki futbolcu bir nevi farklı yollara gitmeyi kafalarına koymuşlar ve yollar ayrılmış. Her ikisine de Süper Ligdeki ilk sezonumuzda verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

Bundan sonra bizim konuşmamız gereken Sedat ve Abdurrahman'ın yerlerini nasıl dolduracağımız. Sedat'ın yokluğunu kendi içimizde revize edebiliriz ama Abdurrahman bizim adımıza önemli bir isimdi. Cuper'in Garcia'yı stoperde oynatmayı planladığını düşündüğümüzde Abdurrahman ilk 11 rotasyonunda yer alacağını düşündüğümüz bir isimdi. Fakat şimdi en az onun ayarında bir futbolcu ile o boşluğu doldurmamız gerekiyor. O boşluğu doldurması için kadroya katmayı düşündüğümüz ilk aday Samsunspor'da forma giyen Adem Alkaşi. Adem Samsunspor'da geçtiğimiz sezon 34 maçta forma giydi. Genel performansına da baktığımız zaman bizim için oldukça iyi bir hamle olabilir Adem Alkaşi. Adem'in sözleşmesi devam ediyor ama Samsunspor ile ortak bir paydada buluşulabilir. Banahane, Bruno, İrfan, Müslüm gibi isimleri bu transferde kullanabiliriz mesela. Hem Bank Asya'da iddialı bir takımda forma giyerler hem de Ordu'ya yakın olmalarından dolayı performanslarını daha yakından takip etme şansı bulabiliriz. Ayrıca ek olarak Yalçın'ının da takımdan ayrılma ihtimalini düşündüğümüz zaman Samsunspor'da forma giyen Kemal Tokak'ı da düşünebiliriz.

Her ne kadar yabancı transferine önem versek de yerli rotasyonu için de artık cidddi hamleler yapmamız gerekiyor.

19 Haziran 2012

Yeni Hedef Dejan Lekic


Geçtiğimiz günlerde açıklanan David Barral ve Şamil Cinaz transferlerinden sonra yeni hedefimiz La Liga'da Osasuna forması giyen Sırp forvet Dejan Lekic. David Barral ve Şamil Cinaz henüz resmi sözleşme imzalamadı ama iki futbolcunun da hem kulübüyle hem de kendileriyle anlaşma sağlandı. Yine Yunanistan'da forma giyen Arjantinli diğer bir futbolcunun kulübüyle olan prosedürlerini çözmesini bekliyoruz. Genel olarak baktığımız zaman lig bittikten 1 hafta sonra duyumunu aldığımız bu isimlerin transferlerinin gerçekleşmek üzere olduğunu düşündüğümüzde hedeflenen isimlerin kadroya katılacağını söyleyebiliriz.

Dejan Lekic ile yaklaşık 1 aydır ilgileniyoruz. Bogdan Stancu konusundaki belirsizlik ve David Barral transferine daha fazla önem vermemizden dolayı çok fazla açığa çıkmadı bu transfer ama geçtiğimiz günlerde Lekic'in bonservisi için Osasuna'ya resmi teklif yapıldı. Lekic'in Türkiye'den birkaç talibi daha olduğunu biliyoruz ama futbolcu ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiş ve şuan bu transferin sonlanması için tek engel Orduspor ve Osasuna'nın bonservis konusunda orta bir noktada buluşması. Rakamlar hakkında bilgi vermeye gerek yok ama Osasuna'nın istediği rakam ile bizim teklifimiz arasında çok fazla fark yok. O yüzden ben transferin gerçekleşme olasılığını yüksek buluyorum.

Sırbistan'da Popovici, Metalac ve Zemun'da forma giydikten sonra ülkesinin en iyi takımlarından biri olan Kızılyıldız'a transfer olmuş Lekic. Zemun'da geçirdiği iki sezonda 64 maçta 34 gol atması onun kariyerinin ilk patlama noktası olmuş. 2009-2010 sezonunda Kızılyıldız forması ile Sırbistan 1. liginde 27 maçta 12 gollük bir performans sergilemiş ve o performansı Lekic'i La Liga'ya kadar taşımış. Osasuna Kızılyıldız'a 2 buçuk milyon Euro'ya yakın bonservis ödeyerek Lekic'i kadrosuna katmış. Son iki sezonda Osasuna formasıyla La Liga'da 46 maça çıkan Lekic Sırbistan'da ulaştığı yüksek gol yüzdelerinin altında kalmış ve 6 gol atabilmiş sadece. Fakat La Liga performansı gol yüzdesi bakımından düşük kalmasına rağmen Sırbistan Milli Takımına kadar yükselmiş.


Genel olarak bakıldığı zaman La Liga'da aldığı süreler tatmin edici olsa dahi son yıllarda gol kıtlığı yaşadığı açıkça görülüyor. Fakat fiziksel yapısı nedeniyle ben Lekic'in farklı bir santrafor olduğunu ve Süper Ligde başarılı olacağını düşünüyorum. 1.93'lük boyuyla hava toplarında son derece etkili, iki ayağını da çok iyi kullanabilen, fiziksel olarak iri olmasına rağmen kolay adam eksiltebilen ve oldukça hızlı olan bir futbolcu. Genel özellikleri itibariyle İbrahimoviç'den esintiler var Lekic'de. Ortalamanın biraz üstünde olan bu tarz futbolcular Türkiye'de hep ayırt edici oldular. Lekic'in de o ortalamanın biraz değil bir hayli üstünde olduğunu düşündüğümüzde yanında çok iyi bir tamamlayıcı olan David Barral ve Hasan Kabze gibi isimlerle Süper Ligde başarılı olmaması için bir neden yok. David Barral ile neredeyse aynı tarzda olan Stancu yerine farklı bir stili olan pivot forvet tanımının içini dolduran Lekic'in transfer edilmesi bizim kadro yapımız itibariyle bizim için çok daha iyi olur. Umarız Osasuna ile orta bir noktada buluşulur ve bu transfer gerçekleşir.



14 Haziran 2012

Bir Gün Herkes... : )

Birgün herkes Ordusporlu olacak diye bir iddiamız yok, başlık işin espirisi. Fakat bu renkleri ne kadar çok kişiye sevdirebilirsek o kadar daha mutlu oluyoruz bu bir gerçek. Fotoğraf Diyarbakır semalarından. Tanıyanlar fotoğrafta yer alan sadece bir Orduluyu ayırt etmişlerdir zaten. Namı değer komutan, bloğumuz yazarlarından Hüseyin Öztürk'ün sayesinde bu fotoğrafta Ordu ile Hüseyin abi dışında bir alakası olmayan insanların üzerinde kutsal formayı görüyoruz. Şahsen çok mutlu oldum bu kareyi görünce. Daha önce farklı konulardan dolayı gurbette Orduspor taraftarlığıyla ilgili birkaç kelam etmiştik. Şimdi tekrarlıyorum. Gurbette Ordusporlu olmak gerçekten çok daha farklı. Fotoğrafta yer alan kardeşlere abilere, selamlar gönderiyoruz...

Son olarak fotoğrafta yer alan kişilerden birinin facebook'da bu fotoğrafın altına yazdığı yorumu paylaşayım. :)
Herşey 4 yıl önce başladı. Ordu'nun yerini bile bilmezken, ligde bir takımının olduğunu öğrendik. Biz kendi aramızda Çin'deki malzemelerin nasıl ucuza üretildiğini konuşurken BİRİNİN " durun şimdi ben size Ordu'dan bir örnek vericem diyerek" bizi susturup konuyu değitirip; 2 saat 3 saat hatta bazen bütün gün nasıl Ordu maçına gittiğini orda neler yaptığını anlatırken ağzımızın suyu akarak dinlediğimizi farkedemedik bile... Gel zaman git zaman aslında Türkiye'nin, Ordu'nun içinde küçücük bir ülke olduğunu, hatta bazen ulan ben neden Ordu maçına gitmedim diye kendimizi suçlu hissettiğimizi gördük. İşte ince ince yürütülen bu misyonerlik; yukarıdaki onca kişinin bu hallere gelmesine neden oldu... Ama BİRİSİ 4 yılın sonunda her iki görevi de tamamladı... ))

Özkaynak Düzeni | Hüsamettin 5 Yıl Orduspor'da

Yakın tarihimize dönüp baktığımda alt yapıdan çıkıp A takımda düzenli olarak oynamış olan sanırım üç futbolcu sayamam. Akla ilk gelen isimler büyük ihtimal Hüsamettin Tut, Muhammed Kurt olur. Özkaynaktan yetiştirdiğimiz bu iki futbolcuya ilave olarak Ordu'daki amatör kulüplerde futbola başlayıp daha sonra Orduspor altyapısına katılan Rıdvan Koçak ve Yasin Öztop'u ekleyebiliriz. Yani devşirme isimlerle dahi benim aklıma gelen isim sayısı beşi bulmuyor. Saydığım isimlerin de üst düzey bir ligde oynamadığını, 3. ve 2. ligde oynadığını düşünürsek aslında yazının başlığında geçen Özkaynak kelimesinin altının bizde çok fazla anlam ifade etmediğini açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Altyapıdaki bu verimsizliği düşündüğümüz zaman son günlerde Arsenal ve Barcelona ile yapılan anlaşmalar ve altyapı için bir model oluşturma çalışmaları bizim için çok önemli. Barcelona, Arsenal gibi profesyonel futbol takımlarının çoğunluğunu özkaynaklarından yetiştiren kulüplerle böyle bir çalışmaya girilecek olması heyecan verici tabiki ama bu projelerin devamlılığı çok önemli. Çünkü belli bir sistemi oturtup o sistemden fayda sağlayabilecek aşamaya gelebilmemiz için bir iki yıldan daha fazla zamana ihtiyacımız var. Başkan Nedim Türkmen Orduspor futbolcu fabrikası olacak dedi ama, yapılan düzenlemelerden sonra altyapı her sezon A takımda oynayabilecek bir futbolcu bile çıkarsa bu bizim için büyük bir başarıdır.



Orduspor alt yapısından çıkan ve belli bir ortalama ile oynayan son isim hepimizin bildiği gibi Hüsamettin Tut'du. Hüsamettin ile olan sözleşmemizi dün 5 yıl daha uzattık. Umarız kendisi için ve Orduspor için hayırlı olur. Hüsamettin henüz 17 yaşında Bank Asya 1. ligde Orduspor forması giymeye başladı. Küçük yaşına rağmen Ordu gibi herkesin futbol hakkında iyi kötü bir fikire sahip olduğu ortamda futbol oynamaya çalıştı. Bizde bir adet vardır ya, bir durum olduğu zaman ilk önce evin içindeki çocuk nasibini alır. Onun yükünü taşıdı Hüsamettin. Bütün bunlara rağmen genç yaşında giydiği Orduspor formasıyla başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Ama hem yukarıda saydığım eksi yönler hemde fiziksel mental yöndeki eksikliklerden dolayı Hüsamettin Bank Asya'dan Süper Lige çıktığımız sezonun ilk yarısında A takımda hiç forma giyemedi. O zamanki şartlarda o kadronun içinde şans bulacak düzeyde olmadığı için ligin ikinci yarısında Spor Toto 2. lig takımlarından Tarsus İdman Yurdu'na kiralandı ve orada ligin kalan kısmında başarılı bir performans ortaya koydu. Geçtiğimiz sezonu ise Hüsamettin bir başka Spor Toto 2. lig takımı olan Çankırıspor'da geçirdi ve 30 karşılaşmada forma giydi. Oynadığı ligden dolayı bizler kendisini çok yakından takip edemedik ama Spor Toto 2. ligi yakından takip edenlerin söylemlerinden anladığımız üzere Hüsamettin büyük bir aşama kaydetmiş. Bu aşamanın kulübümüz de farkında olmuş olacak ki Hüsamettin'in sözleşmesini 5 yıl uzatarak ondan faydalanma yolunu tercih ettiler.

Açık söylemek gerekirse Hüsamettin'in işi kolay değil. Onun başarılı olmasını çok arzu ediyoruz ama Türkiye gibi ligler arasında uçurumların bulunduğu bir ortamda 1.5 sene önce Bank Asya'da zorlanırken şimdi Süper Ligde formayı kapmak için çalışacak. Şampiyon olduğumuz sezon olağan üstü performans sergileyen Selçuk Şahin'in Süper Ligdeki ilk maçlarında ne kadar zorlandığını hatırlayacak olursak Hüsamettin bunun bilincinde olarak çok çalışmalı. En büyük şansı oynayacak olduğu mevkideki diğer rakiplerinin olağan üstü futbolcular olmaması. Hector Cuper Seçuk Şahin ve Emre Özkan ile devam etmeyi düşünüyor. Emre Beşiktaş'ın futbolcusu ama önümüzdeki sezon da kadromuzda olacağı söyleniyor. Uzun lig maratonunda Hüsamettin eline geçen fırsatları iyi değerlendirirse ve çok çalışırsa önümüzdeki sezon ciddi süreler alabilir. Dediğim gibi iş zor ama imkansız değil.

Özkaynakların önemine varmışken umarız bu sezon Hüsamettin'den faydalanırız ve bu durumun önemini daha iyi idrak ederiz.

13 Haziran 2012

Şamil Cinaz Orduspor'da!


David Barral haberinden sonra uzun zamandır görüşmeleri devam eden bir transfer daha noktalandı. Bundesliga 2 takımlarından FSV Frankfurt'ta forma giyen gurbetçi futbolcu Şamil Cinaz önümüzdeki sezondan itibaren Orduspor forması giyecek. Şamil'in geçmişine baktığımız zaman onun hakkında edindiğimiz ilk izlenim bir istikrar abidesi olması. Sadece son 5 sezonunda 150'in üzerinde maçta forma giyen Şamil'in devamlılığı ve istikrarı hakkında çok şey söylenebilir.

Şamil hakkında görsel olarak çok fazla veri olmadığı için ve sadece istatistikler üzerinden konuşmak istemediğimiz için, gurbetçi futbolcuları ve Almanya futbolunu yakından takip eden futbolsandigi.blogspot.com'un sahibi ve aynı zamanda Eurosport Türkiye yazarı olan Tansu Gürsel bizim için Şamil hakkında bir bilgilendirme yazısı yazdı. Şamil'in adı ilk geçtiğinde kendinin fikrini sormuş ve onun olumlu referansı üzerine bu transferle ilgili içim rahatlamıştı. Kendisine Divane Aşık Gibi olarak verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.


Tansu Gürsel'in kaleminden Şamil Cinaz ;

Şamil Cinaz, alt yapısını Nürnberg'de almış, Nürnberg formasıyla iki sezon Oberliga'da forma giydikten sonra Rot-Weiss Erfurt'a geçmiş. RW Erfurt'ta ise bir sene bölgesel lig, iki sene de 3. Lig'de oynadıktan sonra asıl çıkışını yapacağı FSV Frankfurt'a transfer olup son iki sezonu Bundesliga 2'de geçirmiş bir oyuncu. Yaşının 26 olması nedeniyle kendisine tereddütle yaklaşanlar olacaktır ancak dikkat edilirse kariyeri hep çıkışta. Her geçen sene daha yukarıya oynamış. Bu, onun profesyonellik anlayışından ileri gelen bir durum. Oynadığı takımlarda genelde takımı bir arada tutan isim olmuş.
Şamil'in özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse, ilk bahsedilmesi gereken hiç şüphesiz ki çok yönlülüğü olacaktır. Alman alt yapısı almış birçok oyuncu gibi sahanın farklı yerlerinde görebiliriz onu. Bu zamana kadar öncelikli olarak defansif orta saha olarak değerlendirilmişti ancak onu geçen sezon birçok maçta stoper olarak da gördük. 1,88 boyunca olması ve topla arasının iyi olması da bu gibi durumlarda kendisine avantaj sağlıyor.

Hücuma katkı anlamında çok iddialı bir futbolcu değil. Bu zamana kadar ortalama 2-3 gollü sezonlar geçirmiş. Türkiye'de bu rakam 4-5 olursa başarılıdır diyebiliriz. Ancak şu da kesinki saha içinde Şamil'den gol ya da asist değil, liderlik beklemek gerekecek. Çünkü en iyi yaptığı iş bu. Geçtiğimiz iki sezon, FSV Frankfurt'un birçok maçına kaptan olarak çıkmıştı Şamil Cinaz. Sahip olduğu yüksek sorumluluk duygusu ve yönlendiricilik sayesinde, gerekli uyumu sağlayabilirse (ki yapı profesyonellik anlayışı ve yapısı itibariyle buna çok yakın) Orduspor'da da bu yönde bir inisiyatif alması hiç şaşırtıcı olmamalı.

Topu ayağına aldığında bir Nuri Şahin değil ancak bir Mustafa Sarp da değil. Topları genelde olumlu kullanmaya çalışan, risksiz oyunu seven ancak sürekli olarak yana ve geriye oynayıp oyunu bayma eğiliminde de olmayan bir oyuncu. Fiziği itibariyle çok süratli değil. Ancak ağır olduğu da söylenemez. Uyum sıkıntısı çekmezse ligimiz için vasatın üzerinde bir orta saha oyuncusu olacağından eminim.

Tabii akla gelen ilk soru neden bu yaşına kadar daha üst seviyede futbol oynamadığı yönünde. Bu, biraz da gelişiminin ağır seyretmesine bağlı. Her yıl üzerine koymuş. Bu sebeple belli bir süreyi de kaybetmiş. Ancak hesaba katılması gereken bir gerçek var ki, Almanya'da üst liglerdeki takımlarla alt liglerdeki takımlar arasındaki seviye farkı Türkiye'de olduğu kadar keskin değil. Oradan çıkıp gelmiş bir Bundesliga 2 oyuncusunun bizim milli takımımıza ne gibi bir etki yapabildiğini daha geçen haftalarda en net şekilde gördük. Bu bağlamda düşündüğümüzde Şamil de kendinden söz ettirecek, ve bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki sezonun sonunda birçok Süper Lig takımının transfer listesine girecektir.

Tansu Gürsel - futbolsandigi.blogspot.com/

David Barral Torres Orduspor'da!



Uzun süredir büyük bir titizlikle yürütülen forvet transferinde mutlu sona ulaştık. Resmi imza bir kaç gün içinde atılacak ve David Barral önümüzdeki sezon gollerini Mor-Beyaz forma altında sıralayacak.

29 yaşındaki forvet 5 sezondur giydiği Sporting Gijon formasıyla çıktığı 164 maçta 39 gol 9 asistle oynadı. Her sezon 30'un üzerinde maçta forma giyen oyuncu, tam bir istikrar abidesi. Geçtiğimiz sezon giydiği 30 maçta attığı gol sayısı 9.. Bu rakam İspanya Ligi'nin küme düşmemeye oynayan bir takımının forveti için hiç de fena gözükmüyor.. Genel olarak bakıldığında,hızlı ve topsuz oyunu iyi oynayan bir forvet olduğunu söyleyebiliriz..Savunmanın arkasına sarkarak attığı goller var.. Attığı gollerden sezgisinin de önemli bir özelliği olduğunu görebiliyoruz,son vuruşları da tatmin edici..Çok uzun boylu olmamasına rağmen hava hakimiyeti de iyi.. Bunun yanında Gijon taraftarı ve şehri için idol haline gelmiş Barral'ın taraftarın çabuk benimseyebileceği hırslı ve mücadeleci bir yapısının olması da bizim için önemli..Burada da bu yapısını sürdürür,şehri çabuk benimserse kısa sürede taraftarla da bütünleşecektir..

Bu transfer için Gijon kulübüne 2 Milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini öğrendik. Futbolcuya verilecek ücretin ise çok daha düşük bir miktar olduğunu belirtelim..

Sonuç olarak dört senedir,İspanya Ligi gibi bir ligde, dünyanın en iyi kulüplerine karşı istikrarlı bir şekilde mücadele etmiş bir forvetin, Ordusporumuz ve Türkiye Ligi'nde önemli işler yapacağına inanıyoruz. Hoşgeldin DAVİD BARRAL TORRES!

Barral'ın Barcelona ve Real Madrid'e birçok golü var ama en güzeli bu olsa gerek...


7 Haziran 2012

Yanlıştan Dönmek Erdemdir, Teşekkürler...


15-16-17 Haziran'da yapılacak olan Alt Yapı seçmelerine katılımın ücretli olması ve 200 Lira gibi fahiş bir fiyat belirlenmesi üzerine bizim ve sosyal medyadaki Orduspor platformlarının bu duruma tepkisi olmuştu. Bizzat resmi sitemizden yapılan açıklamalar üzerine durumu eleştiren bir yazı kaleme almıştık. BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

İlk kararı kimler aldı bilmiyoruz ama Nedim Türkmen yurt dışından döner dönmez duruma el attı ve durum ile ilgili şu açıklamayı morbeyaz.net'e yaptı.

''Orduspor Başkanı Nedim Türkmen seçmelere katılacak olanlardan herhangi bir ücret alınmayacağını, ayrıca seçmelere katılacak futbolcuların öğle yemeklerinin Orduspor Kulübü tarafından karşılanacağını belirtti.''

İlk durumun üzerine düşmeye gerek yok. Herşeyden önce Nedim Türkmen'e teşekkür ederiz. Yapılan yanlışın farkına varıp o yanlıştan dönmek çok büyük bir erdemdir. Genç kardeşlerimize Orduspor sevgisi aşılmaya çalışırken onları sermaye olarak görmek Orduspor Kulübü'ne yakışmazdı. İlk kararı kimle ne amaçla aldı bilmiyorum ama o kararı alanların da yaptıkları yanlışın farkına vardıklarını tememni ediyoruz.

Son olarak Nedim Türkmen'e ve bu duruma sosyal medyada medeni bir şekilde tepki gösteren bütün Orduspor taraftarlarına teşekkürler.

Resmi siteden ilk yazılan yazı kaldırılmış ama yeni durum hakkında bilgilendirme ve düzeltme bekliyoruz.

6 Haziran 2012

Tebrikler Çocuklar | U-19 Türkiye 4.'sü

U-19 kategorisinde Karadeniz Bölge Şampiyonu ve Kademe Grubu şampiyonu olan U-19 takımımız geçtiğimiz günlerde Yalova'da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmıştı. Yalova'da yapılan Türkiye Şampiyonasının ilk maçında Konyaspor ile karşı karşıya gelen U-19 takımımız ikinci yarının henüz başında 10 kişi kalınca sahadan 4-0'lık bir mağlubiyet ile ayrıldı. Turnuvanın 3.lük-4.lül maçında Aydın Sağlıkspor ile karşılaşana U-19 takımımız karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı ve Türkiye 4.'sü oldu. Turnuvayı ise ilk maçta 4-0 yenildiğimiz Konyaspor kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Karadeniz Bölge Şampiyonu ve Kademe Grubu şampiyonu olduktan sonra Türkiye Finali istediğimiz gibi sonuçlanmasa dahi U-19 takımımızın Yalova'da yapılan finallere katılması, son 4 takım arasına kalması büyük bir başarıdır. Yıllardır alt yapı kategorilerinde bu tarz başarılarımız mevcut değil. O yüzden genç kardeşlerimizi ve Turgut Kır hocamızı tebrik ediyoruz. Umarız bundan sonraki süreçte alt yapıdaki başarılarımız devam eder.

5 Haziran 2012

Şehirler & Şampiyonluklar

İnegöl / Bursa

İnegölspor TFF 3. Lig 1. Grup'ta topladığı 77 puanla grubu 1. bitirerek seneye 2. Lig'de oynamaya hak kazandı...


Nazilli / Aydın

Nazilli Belediyespor TFF 3. Lig 2. Grup'ta topladığı 78 puanla grubu 1. bitirerek seneye 2. Lig'de oynamaya hak kazandı...


Hatay

Hatayspor TFF 3. Lig 3. Grup'ta topladığı 72 puanla grubu 1. bitirerek seneye 2. Lig'de oynamaya hak kazandı...


Kahramanmaraş

Kahramanmaraşspor TFF 3. Lig Play Off'larının final maçında Manisa'da Bingöl Belediyespor'u penaltılar sonucu 4:2 yenerek seneye 2. Lig'de oynamaya hak kazandı.


Tarsus / Mersin

Tarsus İdman Yurdu TFF 3. Lig Play Off'larının final maçında Fethiye'de Bursa Nilüferspor'u 3:0 yenerek seneye 2. Lig'de oynamaya hak kazandı...


Şanlıurfa

Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta topladığı 75 puanla grubu 1. bitirerek seneye Bank Asya 1. Lig'inde oynamaya hak kazandı...


Adana

Adana Demirspor TFF 2. Lig Play Off'larının final maçında Denizli'de Fethiyespor'u 2:1 yenerek seneye Bank Asya 1. Lig'de oynamaya hak kazandı...


Akhisar / Manisa

Akhisar Belediyespor Bank Asya 1. Lig'de topladığı 63 puanla sezonu 1. sırada bitirip seneye Spor Toto Süper Lig'de oynamaya hak kazandı...


Elazığ

Elazığspor Bank Asya 1. Lig'de topladığı 61 puanla sezonu 61 puanla bitirip seneye Spor Toto Süper Lig'de oynamaya hak kazandı.

Amaç Futbolcu Kazanmak mı, Para Kazanmak mı?

ALT YAPI SEÇMELERİ

15– 16- 17 Haziran 2012 tarihlerinde Orduspor Altyapı Seçmeleri yapılacaktır.
1993, 1994, 1995, 1996 doğumlu futbolcular seçmeye katılabilirler.

Seçmelere katılmak ücretlidir.
1993 ve 1994 doğumlu futbolcuların katılım ücretleri 200 tl.
1995 ve 1996 doğumlu futbolcuların katılım ücretleri 175 tl.

Şimdi şöyle bir durum var. Biz şahsen idrak edemedik. Amaç Orduspor'a yetenekli gençleri kazandırmak mı, yoksa bu işten para kazanmak mı ? Bu para belirlenirken mantıklı bir sebep düşünüldü mü yoksa, eller ovalanarak ''1000 çocuk gelse şu kadar para yapar, iyi iyi'' mi denildi?

Birde şöyle birşey var.

Seçmeye katılacak futbolcuların ulaşım, konaklama ve yemek ücretleri kendilerine aittir. Her futbolcu antrenman malzemesini kendisi getirecektir.

Orduspor Kulübü, Orduspor'da futbolcu olmak isteyen 12,13 yaşındaki çocuklara iki öğün yemek verip, bir şort T-Shirt hediye edemeyecek kadar aciz bir kulüp mü? 200 Lira para istiyorsun çocuklardan, bir de bu boyutu durumun.

Ne diyelimki.
Endüstriyel futbol işte...
Yalnız, geleceğimiz dediğin çocukları bari sermaye olarak görmeseydin be Orduspor.
Yakışmadı!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...