8 Aralık 2010

Efsane 5 Numara Pele Erol’un Hayatı Kitap Oluyor!


Futbol hayatı boyunca hiç sarı ve kırmızı kart görmeyen ancak bu başarısını ilgisizlik yüzünden tescillendiremeyen Orduspor’un efsane futbolcusu Pele Erol olarak tanınan Erol Aydoğdu’nun futbol hayatı kitap olacak.

İstanbul’da bulunan tanınmış reklam firması sabihi Ordulu Aletifarika Firması Yönetim Kurulu Başkanı Uğurcan Aataoğlu tarafından hazırlanacak olan kitap önümüzdeki 1 yıl içinde hazır olacak. Kitap için en büyük kaynak Pele Erol’un kimi 50 yıllık olan maç notları. Orduspor’un unutulmaz maçlarının perde arkasını, hazırlık aşamasını, piskolojik atmosferini bu kitapta açık ve net olarak hissedeceğiz. Orduspor ve Pele Erol’un fotoğrafları ile beslenecek olan kitap o dönemin gazete kupürleri ve karikatürler ile de zenginleştirilecek. Kitabın bir de TRT’den alınan maç görüntüleri ve radyo ses kayıtlarından olacak olan video bölümü olacak.




Pele Erol, kitapta maçlara neden sözsüz Latin Amerika müziği dinleyerek hazırlandığını, neden yaz tatilini Çambaşı Yaylası’nda geçirdiğini, Şenol Güneş’e çok uzak mesafeden attığı kafa gölünün hikayesini, Deniz Gezmiş’i Orduspor otobüsüne Kayseri’ye giderken nasıl aldıklarını, Orduspor’un teknik direktörü Lefter Küçükandiyonis’in kendisine verdiği özel maç taktiklerini de açıklayacak.

Pele son jubile maçında sarı kart görmüş fakat,

17 yıl sürdürdüğü futbol hayatında 570 kadar maçta nasıl sarı ve kırmızı kart görmediğini, sarı ve kırmızı kartın olmadığı direk oyuncunun oyundan atıldığı zamanlarda hiçbir şekilde oyundan atılmadığını, neden hiç sakatlanarak takımını yalnız bırakmadığını, Trabzonspor ile yapılan jübile maçında ilk 15 dakikadan sonra oyundan çıkarken hakemin kendisine nasıl sarı kart verdiğini ama bunun kayıtlarda yer almayacak bir şaka olduğunu da anlatacak.

Kitap gerçekten harika olacağa benziyor bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu kitabın çıkmasında öncülük yapan Uğurcan Ataoğluna teşekkürü borç biliriz. Pele Erol'un anılarını okuyup nostalji rüzgarına girmeye herkes hazır.

1 yorum:

  1. Hocam tam olarak hangi yıllarda oynamış? Çünkü zaten sarı ve kırmızı kart 1974 meksika dünya kupası'nda kullanılmaya başlandı

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...