9 Mayıs 2011

Geldi, Şampiyon Yaptı ve Gitti | Adem Büyük

İlk yarı bittiğinde Mersin İdman Yurdu biraz geri planda kalmıştı ama devre arası yaptıkları transferler ile aslında ilk 2'nin en güçlü adayı durumuna geldiklerini devre arası transferlerinini değerlendirdiğimiz yazılarda çokca dile getirmiştik. Dün oynanan Boluspor maçından son Süper Lige Samsunspır'un ardından yükselen ikinci takım oldular. Tebrik ederiz. Şampiyonluk sevinçlerini yine özenerek izledik. Umarım Play Off'lardan sonra aynı sevinci bizler de yaşarız.

Sezon başında forumlarda, blogta tartıştık durduk. Geçriğimiz sezon ileri uçta sıkıntılar yaşamıştık ve kim gelmeli, kimler forma giymeli diye çene yarıştırıp durmuştuk. Transfer sezonu başlamadan önce Adem Büyük ismi çokca bizle anılıyordu. Biz de kendisini Boluspor'dan bildiğimiz için takıma yapacağı katkıdan şüphemiz yok idi. Ha geldi, ha gelecek, bugün yarın imzaladı derken bir açıklama yapıldı ve Manisspor'un kendisini bırakmak istemediği ve takımda tutacağı söylendi. Bu açıklama üzerine bizlerde başka isimleri konuşmayı, başka isimleri tartışmaya çoktan başlamıştık. Transferler yapıldı ve sezona başladık. İlk yarıyı iyi bir yerde tamamladık ama ne yazıkki yine ileri uçta eksiklerimiz vardı ve Süper Lig için takviye yapmamız gerekiyordu. Yine isimler ortaya atıldı. Konuştuk, tartıştık. Hangi futbolcu daha faydalı olur, kimler alınmalı vs vs. Adem Büyük ismini burdan bizlerde yine dile getirdik ki Manisa'da kendisi devre arasına kadar hiç şans bulamamış ve sadece birkaç A2 maçında oynamıştı. Fakat bu sefer Adem Büyük ile ve Manisa ile anlaşılmasına rağmen seçim İbrahim Şahin'den yana yapılmıştı.

Gelelim sezon başı Adem Büyük'ün gelmemesi ve devre arası İbrahim Şahin'in tercih edilmesi durumunun perde arkasına. Sezon başında Adem Büyük ve Manisa ile anlaşılmış fakat Uğur Tütüneker gerek yok diyip kestirip atmış. Bizlerin Adem'i çok istemesinden dolayı da Manisa bırakmadı denilerek konu kapatılmış. Devre arası konu tekrar gündeme geliyor ve yönetim Manisaspor ve Adem Büyük ile görüşerek kiralık olarak anlaşma sağlıyor. Fakat Adem Büyük tam Orduspor'un kapısından girecekken, sezon başında kendisine gerek yok vetosu veren Uğur Tütüneker bu sefer Adem'i istemediğini İbrahim Şahin'in alınmasını belirtiyor. Yönetim de Adem Büyük'ü askıya alıp İbrahim Şahin ile anlaşma yoluna gidiyor ve Sivas ile anlaşılarak İbrahim'e Orduspor forması giydirilirken taraftarın sezon öncesi ve devre arası ismini sayıkladığı Adem Büyük transferinden vazgeçiliyordu. Nitekim bu durum üzerine Adem'de kiralık olarak Mersin İdman Yurdu'nun yolunu tutuyor.

Bu durumları göz önüne aldığımızda yönetimin savunması şu şekilde olacaktır. Hoca istedi biz aldık. Hoca istedi vazgeçtik. Fakat bu durumu kendi adıma hoşgörmem maalesef mümkün değil. Bazı konularda yönetim kendi insiyatifini kullanabilmeli. Bu transferde maalesef yönetim insiyatifini kullanamadı. Aynı durumu devre arası transferlerinde de kullanamadılar. Uğur Hocam orta sahaya adam alalım, sol tarafa adam alalım, ileriye bir adam daha alalım vs vs. Bu tekliflerin hepsi yönetim tarafından Uğur Tütüneker'e yöneltildi fakat Adem Büyük'ü istemeyen Uğur Hoca orta sahaya adam alalım önerilerine ise ''GEREK YOK'' dedi. Niteki kendisi gerek görmedi ve ilk sendelemede arkasına bakmadan kaçıp gitti. Bıraktığı enkazın hala ilk 6 ve Süper Ligi şansı var ama Süper Lige ilk 2'den çok rahat çıkabilecek bir takımı bu durumlara getirmenin hiç mi hiç anlamı yoktu.

Adem Büyük ve İbrahim Şahin dedik. Adem Manisa forması altında 14 maça çıktı. 14 maçta 10 gol attı ve takımın 2. yarıda şampiyonluğa gitmesinde en önemli isim oldu. Gösterdiği performans onu Süper Lige taşıdı. Mersin'i Süper Lige çıkardı ve ordaki misyonunu tamamlayıp Trabzonspor ile ön protokol imzaladı. Gelecek sene Trabzonspor forması altında kariyerine devam edicek.

İbrahim Şahin ise ; geldiği ilk maçta evet budur dedik fakat sonrasında ne oldu ? Geldiğinde tığ gibi olan İbrahim Şahin'i şuanki vücut ölçüleriyle futbolcu kalıbına sokmanın imkanı yok. Tavşanlı maçında sahaya kurtarıcı olarak sürülen adamın kırmızı kart görmek için çırpınışları, taraftara yönelik terbiyesiz hareketi ve karaktersizliği... Yapılan tercihlerin ortaya çıkardığı sonuç. İbrahim yerine Adem Büyük bizde olsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi...

Mersin İdman Yurdu'nu tekrardan tebrik ederiz. Adem Büyük'e de Trabzonspor'da başarılar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...