6 Mayıs 2011

Haftanın Maçı | Orduspor vs Karşıyaka


27 Şubat 2011, 23. hafta... O tarihten bu yana Ordu'da galibiyet sevinci yaşayamadık. Akhisar karşısında alınan 4 - 0'lık galibiyetin üzerinden geçen zaman sürecinde takımın kötü gidişine, deplasmanlarda bile alınan saçma sapan sonuçlara rağmen ligi ilk 6 içinde bitirip play off maçlarına katılmaya hak kazanmak hala bizim elimizde. Oturup şimdi bir hesap yapsak. Ne bileyim, ulan Güngören'de 81. dk'da golü yemeseydik, Kartal'da 2-0'dan maçı vermeseydik, içerde Mersin'e, Gbb'ye Bolu'ya yenilmeseydik Samsun ile el ele kol kola çıkmıştık diye hayıflansak, içerlensek de şuan için o maçlar geride kaldı ve hala baktığımız zaman gördüğümüz bir ışık ve umutlarımız var. Bu şehrin, taraftarın beklentilerine takım ve teknik heyet şuanki durumuzu göz önüne alırsak karşılık veremedi. Ama hala birşeyleri değiştirmek onların elinde. Bazı aksaklıklar, eksiklikler, huzursuzluklar var, biliyoruz. Pembe tablo çizmeye ve bazı şeyleri görmezlikten gelmeye gerek yok ama bir hedefi gerçekleştirmek için önünde bir yol var ve bu kısa süreçte herşeyi bir kenara bırakıp o hedef için sahaya herşeyi koymak yine takımın işi.

Artık bundan sonrası için mazeret kabul edecek bir durumda değiliz. Buradan yeri geldi duygusala bağladık olayı. Bir şehrin umutlarından, özleminden bahsettik. Kendi duygularımızı yeri geldi kağıtlara döktük. O stada gelen her taraftar birşeyler yapmaya çalıştı. Ama artık duygu, özlem falan diye burda dil dökmenin anlamı yok. Takımdan sadece futbol oynamasını, işini yapmasını, profesyonel olmasını istiyoruz. Farklı düşünceler içinde olduğunuzu düşünmeyi bırakın, aklımızın ucundan dahi geçirmiyoruz. Herşeye rağmen sizlere güveniyoruz ve arkanızdayız. Şuanki durum içinde bizim yapabileceğimiz bunlarla sınırlı...

***

Hafta içi antrenmaları takip eden arkadaşlarımız oldu. Metin Hoca her defasında olduğu gibi antrenmalarda birçok şey denedi. İleride Kostovski, İbrahim Şahin, Ahmet Kuru'yu her antrenman'da as kadroda denedi. Orta ikiliyi yeri geldi Emrullah Ali'den, yeri geldi Murat ve Ali'den oluşturdu. Pazar günü sahaya nasıl bir kadro çıkacak bilmiyoruz ama son 2 haftadır sahada yer alan iskeleti bozmayacağı aşikar. Bu maçta bazı şeyleri belkide çok açık anlayacağız. Galip gelebiliriz belki ama takımın oynayacak olduğu futbol da bizlere play of hakkında ipuçları verecek.

Maçın diğer bir önemi ve güzel tarafı ise iyi ilişkiler içinde olduğumuz Karşıyaka ile oynayacak olmamız. Bank Asyadaki bütün maçlarımız şimdiye kadar hep bir dostluk içinde geçti. Kardeş takım mantığını pek sallamam ve ilgilenmem ama iyi ilişkiler içinde olduğumuz takımlardan biri Karşıyaka. Taraftarına, geçmişine saygı duyuyorum. Umarım bu güzel ilişkiler her zaman bu düzlemde olmaya devam eder. İzmir'den gelecek onlar arkadaşlarımızı da her zamanki gibi en iyi şekilde ağırlayacağımızdan hiçbir şüphem yok. Umarım bu sezon sonunda gözümüzü Süper Lig'de açarız ve gelecek yıl da onlar peşimizden gelirler.

Karşıyaka'ya şansımız tutuyor. Son 5 maçtır mağlup olmuyoruz ama bu sefer beraberlik bize yaramıyor. Süper Lig için, play off için kazanmak zorundayız.

Alalım şu maçı devaam ettirelim umutları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...