2 Mayıs 2011

Haftanın Ardından # 32


Kaldı 2 hafta artık. Diyarbakır galibiyetiyle umut tomurcuklarımız yeniden yeşerdi deyim yerindeyse. İlk 6 yolundaki rakiplerimizin de yaşadığı puan kayıplarıyla haftanın en karlı takımı olduk diyebiliriz. Hafta belkide en konuşulan olayı Samsunspor'un şampiyonluğu garantilemesi oldu. İçerde Güngören Belediyeyi yenerek Süper Lig'e yükselen ilk takım oldular. Diğer önemli haberler ise 2. Ligden geldi. Elazığspor ve Göztepe Bank Asya 1. ligine çıktı. Gelenlere hoşgeldin, Samsunspor'a Güle Güle diyelim. Geçtiğimiz haftanın maçları hakkında bizler de üç beş birşeyler söyleyelim...

Boluspor 1 - 0 Altay
Ligin sonuna doğru gelinirken orta sıralardaki birkaç takım hariç her takım için her oynadığı maç kaderine etki edecek ölçüde önemli maçlar. Yine bu maç için de aynı şeyleri söylemek mümkündü. Boluspor'un ilk 2 şansı matematiksel olarak hala devam ediyor ama bu ihtimal devam ederken ilk 6 dışında kalma ihtimalleride devam ediyor. Bu galibiyet ile rahat bir nefes aldılar. Levent Eriş'in gidişinden ilk maçlarıydı ve kazandılar. Bu hafta Mersin deplasmanına gidecekler ve o maçın sonucu hem Miy'in hem Bolu'nun ligdeki konumunu çok yakından etkileyecek. Altay açısından bakacak olursak, Altay'ın oynaması gereken sadece bir maç kaldı. Son hafta Adanaspor deplasmanına gidecekler, önümüzdeki haftayı ise BAY geçecekler. Bolu deplasmanından puan çıkarmak onlar için hayati bir önem arz ediyordu ama bu mağlubiyet ile ligde kalma yolunda çok öenmli bir yara aldılar. Alt sıralardaki takımların performansı ve son hafta oynayacakları Adanaspor maçının sonucu itibariyle alttan ve yukardan gelen İzmir takımlarından sonra Altay'a güle güle deme ihtimalimiz oldukça var.

Mersin İdman Yurdu 2 - 1 Kartalspor
Mersin İdman Yurdu öldü öldü dirildi diyebiliriz. İyi başladılar öne de geçtiler ama maç 1 - 1'e geldikten sonra Kartalspor çok daha iyi oynamaya başladı. İyi oynadığı dakikalarda Kartalspor bir tane daha atacak derken Mersin 2. golü buldu ve kendileri için hezimete dönüşecek bir durumun için sıyrıldı. Mersin'in sadece bir maçı kaldı ve galip geldiği takdirde Samsunspor'dan sonra Süper Lige çıkan 2. takım olacak. Son hafta Bay geçecekler. Bu hafta içerde oynayacakları Boluspor maçı sonunda mutlu sona ulaşabilirler ama rakip Boluspor olunca acaba diye beklemek geekiyor. Kartalspor'a gelecek olursak, şuan düşme hattındalar ama önlerinde kaderlerini belirleyecek 2 maç var. İçerde Giresun, ligin son haftası ise deplasmanda Boluspor ile oynayacaklar. Giresunspor maçı mantık olarak kolay görünüyor ama deplasmanda oynayacakları Boluspor maçı Boluspor'un ilk 2 veya ilk 6 hedeflerinden biirini sonuca ulaştıracak bir maç olduğu için Kartalspor'un işi hiç de kolay değil.

Karşıyaka 1 - 0 Erciyesspor
İlk 6 rakiplerimizden en çok Erciyes'den korkuyordum. Kalan 3 maçları da kolay görünen maçlardı ama 3 maçın ilk ayağı olan Karşıyaka deplasmanından bizi aşırı derecede sevindiren bir sonuç çıktı. Bu maçtan Kafkaf'ın en az 1 puan alması gerekiyordu. Bizi ilk 6 yolunca tekrardan iddialı konuma getirecek bu maçın sonucunda göre bazı şeyleri daha bir fazla konuşacaktık. Herşey gönlümüzden geçtiği gibi oldu. Daha çok erken ama maçlarımızı kazandığımız sürece Erciyes'in altımızda olacak olması çok iyi. Karşıyaka lige havlu attı ve bu hafta bizimle oynayacaklar ama bu maç gibi bir sürpriz çıkmaz umarım.


Samsunspor 3 - 0 Güngören Belediyespor
Maçın ilk yarısındaki kötü futbola rağmen 2. yarı gelen gollerle Samsunspor Süper Lige doğru yol aldı. Samsuspor'u şampiyonluğa deyim yerindeyse devre arası yaptıkları takviyeler ve ligin ilk yarısında aksak olan bazı şeyleri tam anlamıyla oturtmaları ve klasik bir deyim olacak ama takım olabilmeleri götürdü. Güngören Belediyespor açısından bakacak olursak onlar için zorlu bir karşılaşmaydı ama bulundukları konum itibariyle alabilecekleri 1 puan bile çok işlerine yarayacaktı. Şuan hala düşme hattının 1 puan üzerindeler ama kaderlerini son 2 hafta oynayacakları karşılaşmalar belirleyecek. Bu hafta Diyarbakırspor sonrasında ise Karşıyaka ile oynayacaklarını düşünürsek son hafta oynayacak oldukları maçları ya tamam ya devam maçları olacak. O maçın sonucu iki takımdan birinin düşmesine neden olacak.


Adanaspor 2 - 1 Çaykur Rizespor

Bizi sonuç olarak yakından ilgilendiren diğer önemli karşılaşmaydı. Rizespor'un en azından bir beraberlik koparacağını düşünüyordum ama Adanaspor artık kötü gidişe ve küme düşme ihtimallerine bu galibiyet ile son verdi. Ç.Rize ile şuanda aynı puandayız ve 7. sıradalar ama lig şuanda bitecek olsa ikili averaaj avantajından dolayı ligi ilk 6'da onlar tamamlayacaklar. Herşeyden önce iyi bir takım olduklarını ve Süper Ligi hak edecek kadar futbol oynadıklarını düşünmüyorum. Şehir olarak da bir üst ligi hak eden bir ekip değiller ama ligi bu noktaya kadar getirdiler ve sonuna kadar da ellerinden geleni yapacaklar. Fikstür bakımından 2 - 3 hafta öncesine kadar zorlu görünen bir fikstürleri vardı ama şimdi baktığımızda o fikstürün biraz olsun rahatladığını düşünüyorum. Bu hafta içerde Tavşanlı son hafta ise deplasmanda Samsun ile oynayacaklar. Samsunspor ilk 2'yi garantilemeseydi Rizespor'un puan çıkaracağına ihtimal vermezdim ama şartlar değiştiği için o maçı alıp ligi ilk 6 içinde tamamlayabilirler. Bizim açımızdan bakarsak en azından bir maçını berabere tamamlaması lazım Rizespor'un. Onları kaderide çoğu takım gibi kendi ellerinde...

***

Diğer karşılaşmalarda Tavşanlı ve Gbb golsüz berabere kaldı. Giresunspor ise herhangi bir hedefi olmayan Denizlispor'u 2-0 yenerek matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi. Gbb ve Tavşanlı ilk 6 için avantajlı konumdalar. Fakat Tavşanlı'nın ilk 6 hedefi olan Rizespor ile deplasmanda son hafta ise can çekişen Akhisar ile içerde oynayacağını düşünürsek, Tavşanlı ilk 6 dışında bile kalabilir diye bir öngörüde bulunabiliriz. Ligin bitmene iki hafta kala hem alt tarafta hemde yukarılarda aynı heyecan devam ediyor. Küme düşecek 2. takım bu hafta da kesinleşmez ve son haftaya kalır. Mersin galip gelirse ilk 2 kesinleşir ama Paly Off da lig sonunda şekillenir. Güzel başlayıp acı çekerek devam ettirdiğimiz şu ligi işallah alnımızın akıyla sonlandırırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...