12 Eylül 2011

Anadolu, İstanbul, Lig Tv, Ntv, Spor Programları, Spikerler, Biz Gavur Takımımıyız, Nerdeyiz, Nereye Geldik..?


Yıllardır Süper Lig'i göz ucuyla takip ettik. Bazen denk geliyorduk Eskişehirli, Antalyalı ve diğer Anadolu takımlarını destekleyen taraftarların yakınmalarına... Açık söyleyeyim bugüne kadar hiç ciddiye almamıştım. Nasıl bir psikoloji olduğunu hiç sorgulamamıştım. Taaa ki bugüne kadar...

Maç başlamış. 26 yıl aradan sonra Süper Lige çıkan ve karşısındaki rakibine göre kat ve kat daha iyi oynayan bir takım. İnsan mutlu oluyor. Takım ilk resmi maçında Fenerbahçe'ye göre göz dolduruyor. Gosso, Garcia yüreğiyle Culio sanki kırk yıldır morbeyaz formayı giyer gibi, takım bırakın Süper Ligden 26 yıl uzak kalmayı sanki bu ligin gediklisi gibi oynuyor.

Lig tv spikerlerinin yorumları bir değişik. Fenerbahçe sanki bir gavur takımıyla oynuyor. Rakibine sahayı dar eden, sağlı sollu ataklar yapıp üst üste kornerler kullanırken, Tekke ile net pozisyonlardan yararlanamazken can alıcı yorum geliyor : ''Orduspor takım olamamış'' Bir anda gerilen sinirler, ne diyor Allah aşkına bu futbol özürlüsü diye birbirimize bakmalar, sonra kendi kendimizi sakinleştirmeler. ''Sıkıntı yok, iyiyiz ve iyi oynuyoruz.''

Derken maç içinde Ziegler'in çocukluğuna iniliyor, Bienvenu'nun ilkokul yıllarından bahsediliyor. Sahada Alex, Mehmet Topuz, Dia, Semih gibi futbolcular oynarken öylesine aciz bir durum yaratılıyor ki sanırsın Fenerbahçe paf takımla çıkmış sahaya.

Hani Gosso hakkında bilgi ? Bugün o sahada futbolundan konuşulması gereken tek futbolcuydu belkide. Hani Garcia, Culio, Dalmat ? Hani Alex'e adım attırmayan Onur ? Af edersiniz lig tv spikerleri ama biz gavur takımı mıyız ? Jüpiter 2. liginden mi yükseldik Süper Lige ? Bu kadar futbol fakirisiniz, Bu kadar İstanbul yalakasısınız ?

Neyse, sakinleşiyoruz. Maç bitti ama gülüyoruz. İyi oynadık. Takım olmuşuz. Şans yanımızda değildi. Fatih gününde olsaydı 2 farklı kazanırdık en az ama yinede mutluyuz arkadaş, gururluyuz.

Derken Lig Tv'nin maç sonu yayını başlar. Bakıyoruz, dinliyoruz ama bugün sahada futbol oynamaya çalışan takımdan tek kelime edilmiyor. Zap yapıyoruz. Ntvspor'dayız. Rıdvan Dilmen bir iki şey söylüyor sonrasında yine bilindik konular. Bienvenu'nun amcasının oğlu, Ziegler'in Santos ile benzerliği, Fenerbahçe'nin lige hazır olmaması, Aykut Kocaman'ın bilmem nesi, ıvırı, zıvırı... Eeee biz ? Biz de vardık lan o sahada. El insaf. Nezaketen insan bişeyler yapar, söyler. Nasıl adamlarsınız ?

Ordan diğer kanala. O kanal, bu kanal. O yorumcu, diğer yorumcu. Vazgeçtik arkadaş en sonunda. Yok bu lig böyleymiş demekki. Hakkaten üzüldük, içerledik...

Süper Lig'e çıktık ama daha ilk haftadan bu ligde üvey olduğumuzu, İstanbul basınının dayatması ile yıllardır Anadolu halkının bile televizyondan izleyerek fanatik olduğu takımların bizi nasıl esir aldığına anlam vermeye çalıştık. Ama olmamalıydı. Bu şekilde gerçekten olmamalıydı...

Yıllardır bu arkadaşlar neden bu kadar şikayet ediyor diye anlamsızca baktığım Bursaspor'a, Antalya'ya, Ankaragücü'ne, Eskişehir'e ve diğer Anadolu takımlarına bugün hak verdim. Kafama dank etti.

Kendi ülkenin liginde yabancı muamelesi görmek gerçekten çok kötüymüş. Bank Asya'nın sıcaklığı, o havası Süper Ligden çok daha iyi...

Süper Lige geldik ama ortamını beğenmedik diyecek değiliz. Alnımızın teriyle geldik bu lige. Ve alnımızın teriyle de mücadele edeceğiz. Anadolu takımlarını ötekileştirenlere bugüne kadar uzak kaldığımız serzenişte bulunmadık ama bundan sonra kimse kusura bakmasın. Herkes eşit yayın yapsın. Önündeki mikrofona farklı bir muamele yapmasın.

Bu durumu, bu saçmalığı kabullenecek değiliz kimse kusura bakmasın..!


4 yorum:

  1. maalesef alışmak zorundayız

    YanıtlaSil
  2. Bugüne kadar uzak kaldığımız serzeniş demişsin. "Noldu? canın yanınca mı aklın başına geldi" demezler mi adama? Ne sandın kardeş, Adamlar Orduspor için 500 milyon TL ödemiyor federasyona, FB GS, BJK için bu paralar ödeniyor, yani reyting için... Bugün kaç tane insan Orduspor izlemek için Digiturk alırken kaç milyon insan FB GS izlemek için digiturk alıyor? ... Orduspor kısıtlı imkanlarıyla kısıtlı kadrosuyla her alanda haddini bilecek, Süperlig de var olmayı bilmelidir. Bu ligde yıllardır yer alan Gaziantep, Ankaragücü vb. takımlar bu duruma ses çıkarmazken Daha sizin 26 yıl sonra geldiğiniz ligde 1. hafta bunları demeniz nankörlüktür...

    YanıtlaSil
  3. Yazıdaki serzenişe tam olarak idrak edememişsin sanırım sen. Endüstriyel futbol diye herkesin dilinde olan bütün taraftarların yakındığı bir konu var biliyor musun sen ?

    Savunduğun şeyin neresinden tutayım ki. İstanbul basınının pohpohlamasıyla bir yerlere getirilmiş takımlar ve çakma, televizyon başından taraftar olan binlerce kişi.

    Bu yazıda anlatmaya çalıştığımız kimin için ne kadar dijitürk satılıyor, kim ne kadar alıyor değil sahada iki Türk takımı varken diğerine Yunan takımı muamelesi yapılmasıdır.

    Türkiye'de 2 milyon Ordulu var. Öyle bir değerlendirme yapmışsınki sanki Çemişgezekspor var karşında. 26 yıldır Süper Ligden uzak kalsak bile 3. ligde Çubukspor ve benzeri takımlarla oynarken 12 13 bin ortalamaya oynayan bir takıma haddini bil diyecek kadar ÇAP VAR MI SENDE ?

    Ankaragücü'nü bir yere koyarım. Onların hiçbirzaman bu boktan düzeni kabullendiklerini görmedim. Ama Gaziantep, Manisa hatta Kayseri gibi örneklerle gelme bana. Uefa Kupasında bile Gaziantep'de stad boş kalıyorsa zaten bu tarz şeyleri onların ağızlarına bile almaya hakları yok.

    Evet. Uzaktan bakınca anlam veremiyorduk ama içine girince oldukça fazla hak verdik.

    Bunları söylemek nankörlük demişsin ya asıl Anadolu takımlarına yapılan muamele nankörlüktür!!! Senin zihniyetinde olanlar ve İstanbul takımları, endüstriyel futbol olduğu sürece de bu böyle devam eder biliyoruz ama biz bu düzenin parçası olacak kadar KENDİMİZİ ACİZ GÖRMÜYORUZ.

    Senin gibi düşünenlerin hakkında da pek fazla iyi düşünmüyoruz... 3 büyükler diye adlandırılıp o takımlarının da götlerinin tavana vurduğu bir ortamda senden çok çok fazla olduğunun da farkındayız. Ama emin ol o takımları tutup bu adaletsizliği karşı çıkabilecek kadar beynini çalıştırabilen insanlar da var..!

    O pencereden baktığın sürece, ve düşünemediğin sürece bizi anlayamazsın.

    O yüzden cevap vermek için çabalama!!!

    YanıtlaSil
  4. 26 yılın özlemini bitirdik rakip fener bahçe oda elimizden ucuz kurtuldu fatih tekke o golü atmış olsaydı bak o zaman fenermi konuşulacaktı ordumu biz evet dün akşam konuşulmadık ama herkes her tvi tanıyacak ORDU'muzu vede ORDUSPORUMUZU yolun açık olsun ordum sen herzaman tek ordusun ......

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...