19 Eylül 2011

Haftanın Maçı | İstanbul B. Spor vs Orduspor


Daha hafta sonu oynadığımız maçın havasından çıkamamışken yarın İstanbul Belediye ile oynayacağız. Biz blog bakımından bu yoğunluğu kaldıramazken takımın durumunu açıklamaya gerek yok : )

Cumartesi günü aldığımız galibiyetle neşemiz yerine geldi. İlk hafta oynanan güzel futboldan dolayı mutluyduk ama yinede içimizde biraz burukluk vardı. O buruklukta yerlebir oldu 3 puan geldi. Yarın İstanbul Belediyeye karşı oynayacağız. Fikstür çekildiğinde sevinmiştik aslında ama İstanbul Belediye'nin geri kalan 2 haftadaki sergilediği performans gerçekten olağanüstü. Ligin kalbur üstü takımları Galatasaray ve Trabzonspor'dan aldıkları 6 puan aslında nasıl bir takımla oynayacağımızın ufak bir kanıtı olsa gerek.

Rakibimizi tanıyalım...

İstanbul Belediye'nin lige çok iyi başlmasına rağmen biz ilk 2 haftada sahaya yansıttığımız futbolu koyarsak ortaya Belediye maçından puanlarla ayrılabiliriz. Belediye ve Abdullah Hocanın Trabzonspor ve Galatasaray gibi iyi kadrolara sahip takımlara karşı ayrı bir motisvasyonla oynayıp, bu tarz maçlardan süpriz sonuçlarla ayrıldıkları maçların ardından genelde hep düşü yaşamışlar. Bize karşı Galatasaray ve Trabzona oynadıkları gibi oynamayacakları kesin. Biraz daha kendi futbollarını oynamak isteyecekler ve bu bizim de işimize gelecek.

Belediye uzun zamandır Abdullah Avcı ile çalışıyor ve kemikleşmiş bir kadroya sahipler. Ama kemikleşmiş kadroya rağmen takımın ileri ucunda değişiklikler oldu. Geçen sene kiralık olarak forma giyen Holosko ve Gökhan Ünal takımdan ayrıldı. Ayrıca şike iddaalarında adı geçen İbrahim Akın'ın da takım ile ilişkisi kesildi. Takımın hücum hattında yaşanan bu yaprak dökümü yabancı transferler ile kapatılmış ve 2 haftadır hepimizin izlediği Doka, Webo ve Edin Wisca takıma kazandırılmış. Özellikle 2 haftada 2 gol atıp takıma 6 puan kazandıran Pierre Webo gerçekten çok iyi bir santrafor. Transfer döneminde Eskişehir ve Belediye arasında gidip gelmiş en son İstanbul Buyuksehir Belediye Spor'a imza atmıştı.

Trabzonspor ve Galatasaray maçlarına Belediyespor aynı kadro ile çıktı. Bize karşı da yine yüsek ihtimalle aynı kadro ile sahada yer alacaklar.


Yine alışkın olduğumuz ve bizim de oynamaya çalıştığımız 4-2-3-1 oynuyor İ.B.B. Sistemin belkide en güzel tarafı Webo gibi bir forvete sahip olmaları. Bizim transfer dönemi boyunca dilimizden düşürmediğimiz ve ne yazıkki bulamadığımız nokta forvet tanımının tam anlamıyla içini dolduran bir futbolcu Webo. Yine bizdeki gibi takımın hücum yükünü yabancılar savunma yükünü ise yerliler çekiyor. Özellikle Doka ve Webo ile etkili oluyorlar. Yeni transferlerden Visca da daha çok genç olmasına rağmen geride kalan 2 haftada takımın etkili isimlerinden biri olarak göründü. Abdullah Avcı aslında geçen seneye yakın bir takım kurdu ve sadece ileri uçta bir level atladı takım. Doka ve Visca'yı izlerken Holosko ve İbrahim Akın'ı anımsatıyor her iki futbolcu da.

***

Bizim açımızdan bakınca Metin Hoca ilk hafta sahaya sürdüğü kadroda değişiklik yapmayacak gibi duruyor. Manisa maçındaki tek değişiklik Sedat'ın yerine Numan'ın forma giymesiydi. Stancu konusunda sol tarafta etkisiz kaldığından yakınmıştık ama Manisa maçındaki performansından sonra bize susup onu izlemek düşer. Her bakımdan çok iyi bir kadroya sahibiz. Kulübede Riberio, Ali, Hakan, İrfan gibi sonradan girip oyunun gidişatını değiştirebilecek isimler de mevcut. Yine çıkacağız ve kendi futbolumuzu oynayacağız. Başabaş ve kıran kırana bir mücadele olacağı ap açık ortada. İnşallah bu mücadeden karlı çıkacak olan taraf biz oluruz.

Maçın İstanbul'da ve olimpiyatta olmasına da bir parantez açmak gerek. Hafta içi olması sayı bakımından bizi çok etkileyecek bu kesin. Her ne kadar gaz vermek amaçlı 52 bin beklentileri dile getirilse de İstanbul şartlarında, olimpiyatta ve hafta içi o sayıya ulaşmak çok zor. Hafta sonu olsaydı çok rahat o rakamı zorlayabileceğimizi söyleyebilirdim ama dediğim gibi zaman ve saat kavramları bizim aleyhimize oldu. İstanbul'da oldukça fazla Ordulu ve Ordusporlu var ama bize oldukça ters gelen bir şehir. Geçen sene ilk 2 yarışını İstanbul'da kaybettiğimiz puanlarla kaybettik diyebilirim. Güngören'de "1-0 öndeyken son dakikalarda yediğimiz gol ve Kartal'da 2-0 dan 3 dakika içinde yediğimiz 2 golle 2-2 biten maçta kaybedilen puanlarla İstanbul'da alakasız bir şekilde 4 puan bırakmıştık. Geçmiş senelerde de hep bu tarz aksilikler yaşnmıştı. Ama bu sefer şeytanın bacağını kırmalıyız.

Bütün olumsuzluklara, maçın hafta içi ve erken saatte olmasına rağmen İstanbul'daki Orduluları yarın akşam Olimpiyata bekliyoruz. Maçın biletleri 20 lira. Ters bir zamanda olmasına rağmen bu fırsat nadir gelir ayağımıza. Hep beraber akalım ollimpiyata ve takımımızı yalnız bırakmayalım...

3 yorum:

  1. Admin ibb Maçına Başka takımlarının formasını giyipte gelmesinler. Maçta sadece Mor Beyaz olsun .!
    Bununla ilgili bi yazı yazarmısın ??

    YanıtlaSil
  2. Maç İstanbul'da olduğu için dediğin şekilde gelenler olabilir ama onları dikkate alıp yazı yazmaya gerek bile yok diye düşünüyorum.

    Gerekirse fan sayfasından bir uyarı yapılır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...