11 Eylül 2011

Rakip Analizi #1 | Fenerbahçe


Ligin başlamasıyla beraber her hafta yazacak olduğumuz standart yazılar da olacak. Rakiplerin analizi bu yazılardan birisi.

Ligdeki ilk rakibimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin yazın yaşadığı travmalar, Şampiyonlar Liginden men edilmeleri, iddialar, alacağı cezalar falan filan dersek işin içinden çıkamayız. Kadro yapısı, eksikler ve yarın akşam sahaya çıkması muhtemel ilk 11 üzerinden rakibimizi değerlendirelim.

Takımın ilk haftaları zor geçecek ama aynı şey bizim için de geçerli. Göz ucuyla takip ettiğimiz bu ligde blog ekibi olarak da yeniyiz. Rakiplerimizi tanıma sürecinden sonra çok daha sağlıklı bilgiler vereceğiz. Takım gibi bizim de Süper Lige alışma sürecimiz 5-6 haftalık bir süreci bulur : )

Fenerbahçe'nin geçen sezonki kadrosundan önemli isimler ayrıldı. Bazı isimler ise sakatlıktan dolayı bize karşı forma giyemeyecek. Andre Santos, Niang ve Lugano ayrılanlar arasında eksikliklerini en çok hissedecekleri futbolcular. Yine Guiza ve Fenerbahçe forması giymeden takımdan ayrılan Emenike'yi de bu listeye dahil edebiliriz. Sakatlıkları olan futbolcular ise Gökhan Gönül, Emre Belezoğlu, Serdar Kesimal ve Orhan Şam bize karşı yüksek ihtimalle forma giyemeyecek. Genel olarak hakim olan görüş Fenerbahçe'nin önemli eksikleri olduğu ve bu önemli eksiklerin bizi ön plana çıkardığı. Yalnız bu önemli eksiklere, gidenlere ve yeri dolmayanlara rağmen Fenerbahçe oldukça iyi bir kadroyla sahaya çıkacak.

Fenerbahçe'nin sahaya çıkması muhtemel 11'i

Yeni transferlerden Ziegler'in sahada olması bekleniyor. Yine aynı zamanda Bienvenu'nda oynaması bekleniyor ama takıma henüz yeni katıldığı için ben Semih'in ilk 11'de çıkacağını Bienvenu'nun ise 2. yarı veya ilerleyen zamanlarda oyuna dahil olacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe taktik olarak 4-3-3 oynamaya çalışan yapıda bir takım ama Emre Belezoğlu'nun eksikliğinden dolayı bize karşı 4-2-3-1 diziliminde oynayacaklarını düşünüyorum. Oyun içinde tabikide maçın gidişatına göre sahaya dizilim bakımından farklılık gösterebilirler.

Takımda bulunan eksiklere, gidenlere rağmen Alex, Mehmet Topuz, Dia, Semih( Bienvenu) dan oluşacak olan hücum hattı Tsl'deki çoğu takımı zorlayacak cinsten. O yüzden beklerimizin ve stoperlerimizin bu karşılaşmada artı performans göstermesi gerekiyor. Oynamasını süpriz karşıladığımız Onur'un görevi de büyük ihtimal Alex'i durdurmak olacak.

Kadroya bakınca Fenerbahçe'nin kadrosunda zaaf olarak adlandırılabilecek bir bölgeleri yok. Sadece sırıtan isimler Bekir, Bilica ve Selçuk. Her ne kadar bu durum çok fazla irdelesek de, sırıttığını düşündüğüm Selçuk'un Milli Takım'ımızın ön liberosu olduğunu söylemek de lazım. Tabi bu isimlerin yerine sahada yer alabilecek Gökhan Gönül, Emre, Serdar Kesimal gibi isimler çok daha fazla etkili olabilirlerdi. O yüzden bu eksiklikler bizim adımıza bir nevi olumlu.

Geçen sezona göre değişen birşeyi yok aslında Fenerbahçe'de. Takımın belirli bir iskeleti var ve mevcut sistemdeki isimler değişse de Aykut Kocaman'ın oynatmak istediği futbolu oynayabilecek kapasitede isimler takıma katıldı. Ziegler, Yobo'nun takıma kısa süre önce katılması, Bilica'nın mevcut durumu ve Bekir'in bekde ağır kalacağını düşünürsek Fenerbahçe defansının açıklarını değerlendirebiliriz.

Selçuk, Baroni ikilisine üzerinde Culio ve Gosso'nun daha etkili olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe defansının henüz hazır olmaması ve uyum sorunu olmasından dolayı Stancu, Tekke, Dalmat, Culio'dan oluşacak hücum hattının bu maçtaki performansı bizim kaderimizi belirler.

Fenerbahçe'nin hücum organizasyonlarında Alex'in etkinliğinde gerçekleşecektir. Alex'i ne kadar oyundan düşürürsek o kadar az pozisyon veririz. Bu yüzden Alex'i tehlikeli bölgede etkili kılmadan direk kaleye uzak yerde Gosso ve Onur ile durdurmak isteyecektir Metin Hoca. Gosso'nun sert futbolu, Onur ise iyi kademesiyle Alex'in etkinliğini azaltmaya çalışacağız.

Yine hücumda Dia ve Mehmet Topuz üzerinden gelecek ataklarda Garcia ve Emre Özkan'a oldukça fazla iş düşecek. Garcia konusunda aklımızda şüphe yok ama Emre Özkan'ın önünde Stancu'nun da oynayacak olmasından dolayı sol tarafta Mehmet Topuz konusunda ekstra bir önlem almak gerekebilir.

Hazırlık maçları ile resimi maçları karşı karşıya koymamak gerekir. Takımları ilk haftalarda görmeden yapmış olduğumuz bu yorumlar çok farazi oluyor ama sanılanın aksine karşımızda güçsüz bir Fenerbahçe olmayacak. Şike soruşturmasının takım üzerinde etkilerini bilemeyiz. Artı motivasyon sağlamış da olabilir, olumsuz yönde etkilemiş de. Yarım akşam hem rakibizimi hem takımımızı göreceğiz. Umarız herşey istediğimiz şekilde gider ve İstanbul'dan mutlu bir şekilde Ordu'ya döneriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...