24 Eylül 2011

Haftann Maçı | Orduspor vs Samsunspor


Super Lig`de 3 haftada hem galibiyet, hem beraberlik hem de maglubiyetti tattik. Bu uc haftanin en buyuk ortak ozelligiyse oynadigimiz futbolun rengiydi. 3 hafta da Guclu`nun tabiriyle Karadeniz gibiydik ve takim olarak hem hucumu dusunduk. Istanbul`da Fenerbahce`ye Istanbul B. B.`ye karsi da, Ordu`da Manisaspor`a karsida ayni mantalitede oynadik. Aklimizdaki hucum futbolunu sahaya da yansitabiliyor olmamiz sonucunda lige de iyi bir giris yapmis olduk.
Ligin 4. haftasinda lige yine bizim gibi iyi giris yapan komsu sehir Samsun maciyla devam edecegiz. Bir yandan ligde kendini kanitlama pesinde olan 2 takim, bir yandan da Karadeniz derbisine goruntu olacak ORDUSPOR-Samsunspor maci ayrica sene sonu icin ustunluk kurmak adina da cok onemli. Her iki klubun de sene sonunda dusmeyeceginden eminim diyebilirim. Fakat bu mac iki takim arasindaki ustunlugu belirleyip ligi onde bitiren klubu en azindan 8. likle beraber play-off yarismasinin icerisine sokabilir.


Samsunspor Incelemesi
Rakibi inceleyecek olursak, aslinda bize ligde en yakin klup diyebilirim . Hem gecen sene Super Lig`e cikis macerasini beraber yasamis olmamiz, benzer yapidaki sehir-futbol yapilanmasi, bastan assagi tekrar kurulan bir takim ve ayni Metin Hoca gibi lige yeni cikmalarina ragmen yine bolca hucumu dusunen Vladamir Petkovic gibi yetenekli bir hocaya sahip iyi bir takim olmus Samsunspor. Bir onceki sene Young Boys`la once Fenerbahce`yi eleyip sonra da Sampiyonlar Ligi`nde ilgiyle izlenen 3-4-3 gibi unutulan bir taktigi tekrar kazandirmaya calisan ilgi cekici bir isim Petkovic. Adnan Sezgin`in de idari kadroya katilmasiyla transferin son gunlerini hizli gecirdi Samsunspor ve zayif gordugum kadrosunu son dakikada ciddi derecede canlandirdi aslinda.


Ligin ilk macinda kendi taktigini uygulayan Petkovic sonrasinda Galatasaray ve Trabzonspor`a karsi ise 4-3-3 taktigine donus yapti diyebiliriz. Bireysel olarak umut vaad eden ve Istanbul takimlarinin da ilgisini ceken Kemal Tokak ve diger basarili isim Bahia ikili olarak pek guven vermiyorlar. Orta uclude Fink`in yaninda benim cok begendigim Selim Teber ve sene basinda ismi bizimle de anilan Mustafa Sarp`a yer veriyorlar. 3 isim de belki cok seyler vaad etmeyen fakat belli bir performansinda altina dusmeyecek isimler. Hucum hattinda ise Samsunspor`un 1. lige cikmasindaki en buyuk etken, herkesin yeni Emenike gozuyle baktigi Zenke daha cok yedek olarak dusunuluyor. Onun yerine ise atletik ozellikleriyle dikkat ceken Alvaro Dominguez, Ekigho Ehiosun ve Aristide Bance oynuyor. Her uc isim de gunundeyse is yapabilecek etkili isimler. Ozellikle transferde Karabuksporlar aranin acilmasina sebebiyet veren Ekigho`ya dikkat etmek gerekiyor.

Takimin bana gore en zayif halkasi gecen sene Samsunspor`lularin cok sevdigi Ahmet Sahin. Her zaman bir potansiyel barindiran fakat Super Lig`i kaldiramayacak bir kaleci. Bir benzeri bizim kalecimiz Fevzi Elmas`in su an da formda Fornezzi`nin arkasinda yedek beklerken Samsunspor`un kaleci bolgesini yedeklememesi cok sasirtici. Bu hafta cezasi sebebiyle oynayamacak olan Ahmet`in yerine Ertugrul Taskiran`in, Par Lazar`in yerine ise Valdamiro`nun oynamasi bekleniyor. Fenerbahce`den kiralik Ertugrul`un tecrubesizliginden yararlanabiliriz fakat yine kendini gostermek icin firsat kollayan bir gencin cikis maci da olabilir bu mac. 2 kart cezalisinin yani sira Selim Teber`in sakatlik durumu var ki oynamamasi durumunda cok buyuk avantaj saglariz. Her ne kadar yerine girecek isim Murat Yildirim`da yetenek vaad eden bir isim olsa da Selim Alvaro`yla beraber takimin hucum organizasyonlarini baslatan isim oluyordu genelde.

Orduspor karsisinda bekledigim Samsunspor Kadrosu.

Isin Orduspor yanindan bakarsak Metin Hoca az cok takimini oturttu diyebiliriz. Ilk 3 haftadir basarili performans gosteren kadroyu ve oyun yapisini degistirmeyecektir. Beklemedigimiz cikisiyla Onur`un, ve yabanci sikintisina takilacagini dusundugumuz Fornezzi`nin formayi hemen birakmayacaklari cok acik. Yine Metin Hoca`nin bir diger beklenmeyen tercihi Emre Ozkan`in bu haftalik dinlendirilme durumu olabilir. Ben sahsi kanaatimce o bolgede Selcuk`tan yararlanilmasi taraftariyim. Yine rotasyon dengesi amaciyla ic saha maclarinda Numan`i Sedat`in bolgesinde kullanmasi beklenen bir durum. Bunun disinda yine ayni kadroyla sahaya cikacagimizi dusunuyorum. Lazar`in cezasi sebebiyle stoper dengesi karisicak olan Samsunspor`a karsi gecen hafta attigi golle moral bulan Fatih Tekke`nin ve sik sik araya kosular yapmasi gereken Stancu yine mac icinde bizim icin cok onemli olacak isimler. Yine Gosso ve Culio ise takim dengesi acisindan mac sonunda goze batacak isimler olacaktir. Fakat bu macta ben Dalmat`tan patlama bekliyorum. Hizli ve seri calim atabilmesi sayesinde defansif yonu yetersiz olan Ergun Teber`e karsi ustunluk kurmasi cok olasi. Eger bu ustunlugu kurabilirsek on direkte Fatih ve arka direkte Stancu`yla gole yaklasabiliriz.
Orduspor`umuzun muhtemel kadrosu;
Maca mutlak galibiyet parolasiyla cikacak olan Orduspor`umuzda Metin Hoca tek hedefin 3 puan oldugunu gereken kararlikta soyledi. Ic saha maclarinda taraftarimizin da destegiyle Samsunspor, Mersin Idman Yurdu, Manisaspor gibi lig icerisinde yerimizi belirleyecek butun maclardan 3 puan almaliyiz. Bu sebeple pazar gunku macta taraftar destegi cok onemli. Samsunspor macinda ayni zamanda taraftar gruplarinin barisini izlemeyi bekliyorum.Her ne kadar gecmiste bazi olaylar yasansa da hem baskanlarimizin Karadeniz`de Fair Play Ruzgari adi altinda baslattiklari dostluk kampanyasina destek amacli hem de Guven Reis`i son yolculuguna ugurlerken ve oncesinde destegini esirgemeyen Sirinler`e tesekkur amacli dostane bir mac olmasini diliyorum.

Sonuc olarak taraftar destegi, daha oturmus kadromuz ve Samsunspor`un eksiklikleri sayesinde kazanacagimiza yurekten inaniyorum. Ilk golu atmakta yine zorluk cekecegimize dusunuyorum cunku final paslarinda nedense cok yetersiz kaliyoruz. Fakat ilk golu erken dakikalarda bulmamiz halinde macin skoru bekledigimizden de daha guzel olabilir. Golun gelmemesi sebebiyle panikleyip savunmayi cok bos birakmamiz lazim. Samsunspor`un atletik hucum elemanlari kontra olarak bunu rahatlikla kullanabilir. Oyunu acamamiz durumunda Irfan degisikliginin kesin gelecegini dusunmekteyim. Tahminimce Stancu ve Tekke`nin birer goluyle 2-0 galip geliriz fakat yarim golluk galibiyet bize yeter de artar da.

Bilet fiyatlarinin Kale arkası 30, Maraton 50 ve Kapalı 80 TL olarak aciklanan macda bir de Maraton E blok`da kadin, cocuk ve engelli vatandaslarimiz icin 500 kisilik yer ayirilmis. Bu uygulamanin butun odemesinin TFF tarafindan yapilacagini dusunursek herkes icin cok yararli bir uygulama olarak gormekteyim. Ucretsiz biletler Cafe Store 52`den temin edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...