27 Eylül 2011

Yeni Bir Heyecan | Dişi Menekşeler


Dişi Menekşeler yerine aslında Orduspor Bayan Basketbol takımı yazmıştım ama sonradan değiştirdim. Böyle çok daha güzel oldu... : ) Artık bizim de bir basketbol takımımız var.

Eskiden beri hep özenmişimdir aslında farklı branşları bünyesinde barındıran spor kulüplerine. Karşıyaka'nın futbol merkezli bir spor kulübü olmasına rağmen Basketbol şubesiyle Avrupada dahi boy göstermeleri ve yıllardır Basketbol 1. liginde mücadele etmesi mesela... Farklı örneklerde verilebilir. Yıllardır Ordu'da bunun eksikliğini hissettik aslında. Yeni bir salonumuz olmasına rağmen profesyonel liglerde bir basketbol veya voleybol takımımızın olmaması bu sporlardan biraz uzaklaştırdı bizleri.

Aslında Ordu bu heyecana yabancı değildi. 2000 yıllarda benim liseye yeni başladığım dönemlerde Ordu Polisgücüspor'un Basketbol takımının 2. ligde mücadele ettiği zamanları hayal meyal hatırlıyorum. 2-3 sezon çok başarılı dönemler geçirmiş her maçını 19 Eylül stadyumunun yanındaki kapalı spor salonunda tıklım tıklım dolu tribünlere oynamıştı. Sonrasında Polisgücüspor profesyonel Basketbol takımını feshetti diye hatırlıyorum. Belkide başarısızlıktan dolayı kapandı net hatırlamıyorum ama o gün bugündür Ordu'da profesyonel ligde mücadele eden basketbol takımı da, voleybol takımı da olmadı.

3. ligleri gördüğümüz 2000'li yılların başında Orduspor'un amatör branşlara ciddi paralar ayırması o zamanın şartlarında pek mümkün değildi belkide. 2. Ligde geçen sezonlar, uzun bir Bank Asya döneminden sonra şuan Süper Ligdeyiz. Orduspor'un bir spor kulübü olduğunu düşündüğümüzde bu ismin altını pek dolduramadığımız ap açık ortada. Dediğim gibi bunda Futbol takımımızın uzun yıllar alt liglerde mücadele etmesi oldukça etkili oldu. Bank Asya'da başlayan ve Süper Lige çıkmamızla daha da önem kazanan kurumsallaşma sürecimiz bu sezon yaşayacağımız farklı bir heyecanla renklenecek.

Yazının giriş kısmı uzun oldu biraz. Amatör branşlara neden pek fazla önem veremediğimizi biraz olsun açıklamaya çalıştım. Bildiğimiz gibi Akın Çiçek'in yaklaşık 3 hafta önce Orduspor Basketbol Şubesi'nin başına getirilmesiyle bu sezon Bayan Basketbol takımımızın lig yetiştirileceği ve bu sezon 2. ligde mücadele edeceği açıklanmıştı. Nitekim kısıtlı zamanda transfer çalışmaları tamamlandı ve bugün resmi sitemizden Bayan Basketbol takımımız tanıtıldı. Kısa zamanda kurulmuş bir takım olmasına rağmen hedefi 1. lig olarak belirlemişler. Uzun yıllar sonra Salon Sporlarında Profesyonel bir takımımız olacak.


Yeni salonumuz yapıldıktan sonra Basketbol 1. Liginin Türkiye Kupası ayaklarından birkaç Ordu'da oynanmıştı. Farklı bir heyecan olmuştu bizim için. Ama artık en azından basketbol branşında özlemimizi giderecek bir takımımız var. Çok şirin bir salonumuz ve 2. ligde mücadele edecek Dişi Menekşeler'imiz var. Yeni kurulmuş takımımıza bu sezon sahip çıkmalı onları yalnız bırakmamalıyız. Umarız bu sezon hem Ordu için hem Orduspor için ayrı bir heyecan olur Dişi Menekşeler.

Baketbolu bu kadar uzun uzadıya konuşmuşken bir temenniyle yazımızı sonlandıralım. Beko Basketbol liginde bildiğim kadarıyla tek Karadeniz takımı Trabzonspor. Trabzonspor da uzun bir uğraş ve yatırım sonrasında yükseldi bu lige. Orduspor'umuzun Beko Baketbol Liginde bir takımını görmek bizleri çok mutlu eder aslında ama Basketbol biraz sponsorlar ile ilerleyen bir branşa dönüştü artık. Beko Basketbol liginde mücadele eden takımların neredeyse %80'i kurum takımları. Kalan takımlar ise isim haklarıyla kısmi kurum takımları. Ordu'da köklü kuruluşlar var. Bu kurumları hepimiz biliyoruz. Orduspor çatısı altında bu kurumların katkılarıyla önümüzdeki yıl Erkek Basketbol takımımızı da görmek isteriz. Bu işin sorumlusu olduğuna göre Akın Çiçek'in bu işin peşini bırakmaması gerek.

Temennilerimiz bunlar.

Dişi Menekşelerimize D.A.G olarak yeni sezonda başarılar dileriz... : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...