5 Eylül 2011

Transferde Son Gün | Abdülkadir Kayalı ve Fatih Tekke Orduspor'da...

Fatih Tekke zaten bildiğimiz bir isimdi ama Abdülkadir Kayalı da son günün bonusu oldu ve genç futbolcu ile Fatih Tekke transferin son gününde Orduspor'un kadrosuna katıldı. Nedim Türkmen Radyospor'a balanıp bu iki ismin önümüzdeki sezonda Orduspor forması giyeceğini açıkladı.

Fatih Tekke'yi zaten tahmin ediyorduk ama Abdülkadir'in gelişi biraz süpriz oldu. Ankaragücü alt yapısında yetişen 1991 doğumlu Abdülkadir bu sezon başında Sezer transferi karşılığında Fenerbahçe'den Eskişehirspor'a transfer olmuştu. Uzun süredir Eskişehirspor ile sezon öncesi kampında olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Eskişehir ile yolları ayırmıştı.

Oyunun her iki yönünü oynayabilen Abdülkadir'in yıldızı Ankaragücü'nde parladı. Alt kategorilerde oynarken dünyanın büyük takımlarıyla ismi geçen futbolcular kervanına katıldı bir dönem. Manchester City'nin deneme antrenmanına katılmış ve beğenilmiş ama yaşı 16'dan küçük olduğu için Ankaragücü'ne geri dönmek zorunda kalmış. Daha sonra ise Chelsea'nin transfer listesine girmişti ve uzunca bir süre transferi basında yer almıştı. O dönem Chelsea'ye 2 milyon liraya transferi gerçekleştiği haftalarca basında yazılmış olsa da bu transferi de dedikodudan öteye gitmemişti.

Ümit Milli takım forması da giyen Abdülkadir Kayalı, Türk Milli takımının yaş kategorilerinde 61 kez milli olmuş olan bir futbolcu. Zaten onun da dünya kulüplerinin transfer listesini girmesini sağlan Milli takımlardaki performansı olmuş. Özellikle 2008 yılında Antalya'da yapılan U17 turnuvasındaki performansı onu onu ön plana çıkaran turnuva olmuş.

Ankaragücü'ndeki gelgitleri, Manchester City, Chelsea derken 2009-2010 sezonunda Ankaragücü'nden Fenerbahçe'ye büyük ümitlerle transfer oldu Abdülkadir Kayalı. Milli takımlardaki performansından sonra zaman zaman Ankaragücü forması giymeye başlamasından sonra Fenerbahçe belkide onun adına yapılabilecek en kötü tercih olmalıydı. Kendisi gibi nice futbolcuların Fenerbahçe'nin genç futbolcu öğüten değirmeninde kaybolduğunu düşünürsek Abdulkadir'in Fenerbahçe seçimi çok yanlıştı. Nitekim Fenerbahçe'de istediği şansı bulamadı ve kiralık olarak İstanbul Belediyespor'un yolunu tuttu.

Geçtiğimiz sezon İstanbul Belediyespor forması ile 7 lig maçında forma giyerken, Türkiye Kupasında 5 maça çıktı. Ümit Milli Takım forması ile de 5 özel maçta forma giydi Abdülkadir. Milli Takım kariyeri ile Kulüp performansını karşılaştırdığımız zaman cevabını bulamadığımız bazı soru işaretleri aklımızda oluşuyor. Yeteneksiz bir futbolcu değil. Milli Takımlarda 61 kez forma giymiş bir futbolcunun yeteneksiz olduğunu söylemek saçma olur. Ama Süper Ligde 14 maçta forma giyebilmiş olması ve son 3 sezonda herhangi bir ilerleme gösterememiş olması aklımızda biraz olsun soru işareti bırakıyor.

Abdülkadir henüz 1991 doğumlu ve 20 yaşında olan bir futbolcu. 16 yaşında dünya kulüplerinin takibi altına girmiş olmasına ve Ankaragücü'nden sonra düşüşte olan bir süreç içerisinde kariyerine devam etmiş olmasına rağmen kötü bir transfer olduğunu söyleyemeyiz. Tabi bu transferin içeriği de önemli bizim için. Abdülkadir Kayalı kiralık olarak mı, bonservisiyle mi, yada kiralık + opsiyon şeklinde mi kadroya katılacak bu aşamada çok önemli. Opsiyonsuz sadece kiralık olarak kadroya katılması şuan bu ihtimaller içerisindeki en saçma ihtimal olur. Abdülkadir'in oynadığı bölgede önemli futbolcularımızın olduğunu düşünürsek dediğim gibi kiralık seçeneği bizim adımıza gereksiz bir hamle olur. Ben bdülkadir'in bonservisiyle takıma kazandırılmasından memnun olurum. Umarım da bu transfer bu şekilde gerçekleşir.

***

Diğer hamlemiz Fatih Tekke konusunda ise söyleyecek çok şey var. Tekke'nin Orduspor ile ilişkisini yaklaşık 3 ay önce yazmıştık. Metin Diyadin ile olan iyi ilişkilerinden dolayı Fatih Orduspor'da forma giymek istediğiniz dile getirmişti fakat bu transfer gündemimizdeki diğer isimlerden dolayı transferin son gününe kadar sarktı.

Fatih konusunda Ankaragücü başkanının Nedim Türkmen'den ricası üzerine bu transferde Orduspor olarak geri planda durduk ve süreci Fatih Tekke'nin seçimine bıraktık. Nitekim Fatih Tekke sabah saatlerinde Ankaragücü ile olan sözleşmesini noterden tek taraflı olarak fesh etti ve bu transferin önünde herhangi bir engel kalmadı.

Mevcut kadromuzda forvet olarak Stancu ve Banahane Osei'den sonra Fatih Tekke ile ileri uçtaki derinliği de sağlamış olduk. Artı olarak İbrahim Şahin var ama ondan sezon içinde faydalanacağımızı düşünmüyorum. Fatih Tekke'yi uzun uzadıya konuşmaya, kariyerinden bahsetmeye bence hiç gerek yok. Türk futbolunu yakından takip eden herkesin tanıdığı bildiği bir isim. Son dönemlerde performansı düşüşe geçmiş olsa bile Ankaragücü formasıyla geçtiğimiz sezon etkili maçlar çıkardı. Ayrıca Ankara turnuvasında izlediğimiz Fatih Tekke'nin fizik olarak 25-26 yaşındaki futbolculardan hiçbir eksiği olmadığını hepimiz gördük. Ankaragücünde ilk 11'de forma şansı bulması beklenirken Ankaragücü'nün içinde bulunduğu kaos ortamından dolayı Orduspor'da oynamak istemesi bizim adımıza bir şans.

Normal şartlarda Stancu'nun ilk 11'de forma giyebileceğini düşünsek bile Fatih sezon içinde rotasyonun en önemli parçalarından biri olacaktır.

Nedim Türkmen'in son açıklamalarına göre Fatih Tekke ile 2 yıllık, Abdülkadir Kayalı ile ise 3 yıllık sözleşme imzaladığımız yönünde. Abdülkadir'in bonservisi ile gelecek olması oldukça güzel bir gelişme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...