2 Eylül 2011

Orduspor :1 Trabzonspor : 2 | Maç Değerlendirmesi


Sezon açılışı için karşılaştığımız Trabzonspor maçına Kalede Onur, Defansta Garcia, Numan, Yalçın, Selçuk, orta sahada Dalmat, Hakan Özmert, Onur Tuncer, Culio,Riberio ileride ise Banahene 11'i ile başladık.

Maçın henüz başında Selçuk'un kademe hatası ve adam kaçırması ile pozisyon bulan Trabzonspor Halil ile öne geçti. Oldukça basit bir gol yedik. İdmanlarda dahi bu kadar kolay gol olmuyordur. Bu gol Selçuk'un moralini oldukça bozmuş olmalı ki maç boyunca bir türlü istenileni yapamadı. Trabzonsporlu Volkan Şen sol kanadımızı otobana çevirdi diyebilirim. İkinci gol ise kornerden geldi. Defans oyuncularımız kafa topuna çıkamayınca yine çok basit bir gol gördük kalemizde.

Metin hoca ilk 11'de Trabzon kökenli oyuncularımıza yer vermişti çoğunlukla. Kalede Onur, önünde Numan, Onun önünde Onur Tuncer Trabzonlu oyuncularımızdı. Sanırım heyecanlanmanlarına neden oldu ve pek de istenileni ortaya koyamadılar.

Maçın 40. dakikasında kazandığımız serbest vuruşta topun başına Culio geçti. DAG ekibi olarak dediğimiz tek şey ''kaleyi bulursa gol olur'' du. Müthiş vurdu Culio ve golümüzü attı. Rahatlıkla artık bizim bir yıldız oyuncumuz var diyebiliriz. Canla başla mücadele etti Culio. Bir hazırlık maçı gibi değil de 3 puan mücadelesiymiş gibi baktı maça. Onu durdurmanın tek yolu tekmelerle faul yapmaktı ve bunu da fazlasıyla yaptılar.

İşin ilginç tarafı kendini hiç sakınmıyor tekmelerden. Hem asker hem generaldi dün akşam.


İkinci yarıya kalede Fevzi ile başladık. Numan'ın yerine Tobias, Onur'un yerine Ali, Selçuk'un yerine Murat Kalkan girdiler ve Ali'nin de takımı toparlamsıyla oyunu Trabzonspor'un sahasına yıktık. Güzel,organize ataklar geliştirdik.

Oyun içinde Garcia'nın yerine Abdurrahman, Dalmat'ın yerine Zijler, Banahene'nin yerine Orkan, Riberio'nun yerine ise Müslüm oyuna girdiler.

Garcia'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Müthiş bir futbolcu. Orduspor'a çok faydalı olacağını oynadığı oyunla gösteriyor. Ondan çok faydalanmalıyız.

Banahene kapalı kutu diyorduk daha önce izlemediğimiz için. Bana göre kaliteli bir futbolcu. Bileklerine hakim. Yaptığı hareketlerle kalitesini belli etti. İyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Yalnız kaldı ilerde ve bunun sıkıntısını yaşadı.

Genel olarak baktığımızda ilk yarıdaki 11 ile oynarsak işimiz kolay değil. İkinci yarıdaki kadro oyunu dengeledi ve rakip sahaya yıktı oyunu. Gosso ve Stancu da takıma dahil olduklarında çok iyi bir takım olacağımız aşikar.

Sol kanadımız biraz aksadı dün akşam. Buraya Metin Hocam umarım bir çare bulur. Murat Kalkan girince biraz düzeldi sol kanat. Emre'de şans bulacaktır orada.

Unutmadan; Elektriklerin gitmesiyle oyun 10-15 dakika durdu. O an taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. Müthiş bir atmosfer oluştu.

Buradan kısa bir görüntü izleyebilirsiniz.



Not: Fotoğraf Ajansspor.com'dan alınmıştır.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık...

    Ayrıca 4 tane Trabzonlunun hastanelik edilmesi hiç yakışmadı..

    Ordu'nun asıl taraftarının bu olayla ilgili bir özür dilemesi şart.

    YanıtlaSil
  2. Özür güzelde hastanelik olan insanları iyileştirmiyor ki.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...