16 Eylül 2011

Haftanın Maçı | Orduspor vs Manisaspor


İlk hafta Fenerbahçe karşısında hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldıktan sonra yarın takım 19 Eylül'de sahaya çıkıyor. Fenerbahçe maçında oynanan olumlu futboldan dolayı hepimizin içinde anlamsız bir rahatlık var ama Manisaspor maçı sandığımızın aksine zorlu bir karşılaşma olacak...

Rakibizimi Tanıyalım...
Geçtiğimiz hafta Manisaspor maçın neredeyse 2. yarısının tamamını 10 kişi oynadığı maçta Trabzonspor ile son dakikalarda attığı gol ile 1-1 berabere kalarak sezona 1 puanla başladı. Manisaspor'un kadrosuna genel olarak bakıldığı zaman isim isim göze çarpan çok fazla isim olmamasına rağmen Süper Ligin bu sene en az transfer yapan takımlarından biriydiler. Neredeyse geçen sezon ki 11'in aynısı ile oynamaya devam ediyorlarve takımın biribiriyle uyumu son derece iyi. Sadece Ankaragücü'nden aldıkları Klukowski ilk 11'de kendine yer edinmiş. Klukowski haricinde Fenerbahçe'den Volkan Babaca'ı kiralamışlar. Ve son olarak bizden Jerry Akaminko'yu alarak sezona başladılar. Takımı sezona Hikmet Karaman hazırladı ama daha sonra ekonomik konularda anlaşamadıkları için Hikmet Hoca ayrıldı. Hikmet Karaman ile klige başlanılsaydı çok daha gerçekçi hedefler konulabilirdi aslında ama yeni hocaları Kemal Özdeş'in de çok fazla zorlanacağını düşünmüyorum. Nitekim Manisaspor'un bu sezonki gerçekçi hedefini yapılan transferlerden ve hoca seçiminden dolayı değerlendirirsel ligde kalmak olduğunu söyleyebiliriz. Kemal Özdeş 19 yaş altı milli takımını çalıştırmış ve Manisaspor'da uzun yıllar futbol oynamış bir isim. Kulüp takımlarındaki teknik direktör olarak Manisaspor onun adına ilk deneyim ama Manisaspor'un yeni bir takım olmaması onun adına büyük bir şans.

Manisaspor kapandığı zaman rakibine sıkıntı yaşatabilen takımlardan biri. Geçen hafta 10 kişi kaldıktan sonra gayet iyi savunma yaptılar ve 10 kişi oynarken buldukları gol ile 1 puanı kurtardılar. Ordu'ya da büyük ihtimalle 1 puan için geleceklerini düşünüyorum ve bu yönde sahaya çıkıp kontralarla gol bulmaya çalışacaklar. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Isaac Promıse'nin olmaması bizim adımıza bir avantaj. Promise önemli bir kontratak oyuncusu ve oynayacak olsaydı bizi zorlayabilirdi.

Manisaspor'un tahmini 11'i

Kalede ; İlker Avcıbay
Geri Dörtlü ; Dixon, Hüseyin Tok, Klukovski, Ömer Aysan
Orta Saha ; Mehmet Güven, Nizamettin Çalışkan, Yiğit Gökoğolan, Yiğit İncedemir,
İleri Uç ; Makakula, Simpson

***
Maça bizim açımızdan bakacak olursak ilk 11 yine bizim adımıza süpriz olacak.Fenerbahçe maçında sahaya çıkan kadroya şaşırmıştık aslında ama o kadro gayet iyi bir futbol ortaya koydu. Bireysel performansları ve bireysel hataları görmezden gelirsek kadro üzerinde fazla oynama yapılmayacağını söyleyebiliriz ama yinede içerdeki maçlarda farklı bir kurguyla sahaya çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe maçında aksayan Emre sol bekte biraz sırıttı ama gole neden olan hatası dışında bariz hatalar yapmadı. Nitekim 2. yarı Selçuk ve Riberio oyuna girdikten sonra soldan çok iyi bindirmelerimiz oldu. Bekte Emre, Selçuk veya Murak Kalkan tercihlerinde bulunabilir Metin Diyadin ama sol açık konusunda bazı şeylerin farkına varmalıyız. Metin Hoca Fatih Tekke ve Stancu'yu aynı anda saha kullanmak istiyor ama Stancu'nun Fenerbahçe maçında kanatlarda ne kadar etkisiz kaldığını hepimiz gördük. Galatasaray'da o pozisyondaki futbolu eleştirilirken bizim de onu solda kullanmaya çalışmamış pek mantıklı bir durum değil. Nitekim hazırlık maçlarında beklediğimiz gibi olmayan Riberio'nun sahada kaldığı kısıtlı süre zarfında ne kadar etkili olduğunu gördük. O yüzden macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum. Biz Stancu'dan faydalanmak istiyorsak onun golcü özelliklerinden yararlanmalıyız. Stancu'dan kanatlarda verim alma inadını sürdürürse Metin Hoca hem Stancu'ya yazık olur hem de Riberio'ya...

Orta alanda Fenerbahçe maçında Gosso ve Onur oynamıştı. Onur'un Alex'in etkinliğini kırması için sahaya sürüldüğününden bahsetmiştik. Nitekim Onur kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirdi. Onur'u o bölgenin 3. 4. alternatifi olarak görüyorduk ama oynadığı futboldan sonra Onur'un deplasman maçlarında çok fazla süre alacağını söyleyebiliriz. Ama içerdeki maçlarda da şiddetle Ali'nin oynaması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim Ali oynayacaktırda.

Tandemde Yalçın, Sedat ikilisi hakkında kuşkularım vardı aslında ama Fenerbahçe maçında gayet olumlu oynadı her ikisi de. Sedat'ın hafif sakatlığı olduğu söyleniyordu ama büyük ihtimal bu maçta forma giyecek.


Öyle bir kadromuz varki Metin Hoca istese her defasında bizi ters köşeye yatırabilir. Fenerbahçe maçında aksayan tarafımız sol tarafımızdı. O yüzden kadroda değişikliğe giderse yüksek ihtimalle sol tarafta gidecektir. Sol tarafta Riberio'yu oynatırsa ileride büyük ihtimal Fatih Tekke ile sahaya çıkarız yabancı sınırlamasından dolayı. Ama Stancu ve Riberio'yu da sahada tutmak isterse Fornezzi'yi kesip Fevzi ile başlayabilir. Yani her bakımdan kadro ile oynayabilir Metin hoca.

Manisaspor bize karşı açık oynamayacaktır bunda herkes hemfikir. O yüzden set oyununda kilidi açabilecek oyuncularla sahaya çıkmak en mantıklısı. Makakula ilerde çakılı kalacakken Simspon'un onun açtığı boşlukları değerlendirip gol pozisyonları bulabilir. Hızlı bir futbolcu olduğu için Simpson'a dikkat etmeliyiz. Savunma hattımızın biraz yavaş isimlerden oluştuğunu düşünürsek bu durum bizi zorlayabilir.

***
Teknik taktik konuşmanın çok da önemi yok aslında ama gelenektendir diye nacizane yorumladık durumu. Ama yarının ayrı bir güzelliği olacak. Dile kolay 26 yıl sonra Ordu'da Süper Lig maçı. Bir gece maçı. Taraftarımızın bunu bilerek bu maça gelmesi lazım. Artık bazı şeyler değişmeli. O stadı dolduralım ve gruplar, münferit maça gelenler takıma yanında olduğumuzu hissetirelim.

Haydi Ordu, Süper Ligi özlediğini göster tüm Türkiye'ye..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...