30 Eylül 2011

Haftanın Maçı | K.Karabükspor - Orduspor


Lig başlamadan önce 4. hafta sonuna bize 5 puan alacağımız söylense çok fazla üzülmez, hatta sevinirdik. Ligin yeni takımlarından biri olmamızdan dolayı bu puan bizi tatmin edebilirdi. Ama geride kalan 4 haftaya şimdi bakınca 5 puandan çok daha fazlasını alabileceğimizi görmemiz bir bakımdan iyi bir bakımdan kötü bir duygu olsa gerek. Bu duygularla Karabük'e gidiyoruz. Son 2 haftada aldığımız 2 beberlikten çıkardığımız 2 puan ile... Yeni bir takımın kaybetmemeyi öğrenmesi, bunu alışkanlık haline getirmesi çok iyi birşey ama dengimiz olan takımlarla oynadığımız maçlarda Orduspor takımı her zaman sahaya kazanmak için çıkmalı. Karabükspor her ne kadar geçtiğimiz sezonun iyi takımlarından olsa da sezon başından beri oynadığı futbol çok abartılacak cisten değil. Fenerbahçe ve İBB deplasmanlarında nasıl oynadığımızı, iyi futbola rağmen nasıl puanlar kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz. içerdeki maçlar önemli olduğu kadar deplasman da çok önemli.

Şöyle birşey de var. Ligin ilk maçında Fenerbahçe'ye mağlup olmamıza rağmen oynanan futboldan dolayı mutlu olmuştul. Çünkü takımın birlikte oynadığı ilk resmi maçtı. Çok fazla üzülmedik. Ama artık ligin 5. haftasına gireceğiz ve uyum sorunu gibi şeyleri bundan sonra konuşmamamız lazım. Takım bundan sonra iyi oyunu puana dönüştürebilmeli. Hatta şöyle birşey de var, kötü oynarken kazanabilmeliyiz. Bunlar tabikide zamanla oturacak kavramlar. İBB ve Samsun maçında kaybedilen 4 puanın tamamen acemilikten kaynaklandığını düşünüyorum. Her iki maçı da rahat kazanabilecek futbolu maç içinde oynarken her iki maçta da takım anlamsız bir şekilde oyundan düştü. 90 dakikanın tempo planlanması bu şekilde mi yapılmalı bilmiyorum ama maçların ilk 30 dakikasını süper geriye kalan 60 dakikasını vasat oynamaya devam ederek bu maçları kazanmayı beklememiz çok fazla gerçekçi olmaz.

Kadro yapısı olarakda tandemdeki Sedat/Numan değişikliği haricinde hep aynı kadroyla sahaya çıkıyoruz. Geniş bir kadromuz var. Yedek bekleyen önemli futbolculara sahibiz. O yüzden biraz daha Metin Hoca sahip olduğu bu şansı değerlendirmeli. Lig başlamadan önce gururla bahsettiğimiz bizi mutlu eden Rotasyon olayını eğer avantaja çeviremezsek bize çok zarar verir. Çoğu takımın gıptayla baktığı bir rotasyona sahibiz. Ama dediğim gibi bu rotasyon iyi bir şekilde yönetilmezse ve kenardaki oyuncular küstürülürse faydadan çok zarar verir bize bu sistem.

Rakibimizi değerlendirecek olursak ; ,

Karabükspor geçtiğimiz sezonun süpriz takımlarından biriydi. Uzun zaman sonra Süper Lige çıkmalarına rağmen kadrolarını büyük ölçüde korumaları ve akıllı transfer hamleleriyle geçtiğimiz sezonu sıkıntı yaşamadan bitirdiler. 5. haftaya girilirken istedikleri gibi başlangıç yaptıkları söylenemez. Aslında geçtiğimiz sezonki kadrolarının büyük bir kısmını korumuş olmalarına rağmen birşeyler eksik gibi. Geçen seneki tılsımları yok bu sezon. En önemli ayrılık onlar adına geçtiğimiz sezon takımın gol yükünü çeken Emenike ve Cernat sakatlandıktan sonra sazı eline alıp çok iyi bir sezon geçiren, bizim yeni futbolcularımızdan Hakan Özmert. Fazla ayrılık yaşanmamasına rağmen çok akıllı bir transfer politikası yürüttüklerini düşünüyorum. Emenike yeri kolay dolabilecek bir futbolcu değil aslında ama Shelton, Sinan Kaloğlu, Mehmet Çakır, Mehmet Battal gibi isimlerle o bölgede bayağı bir zenginlik sağladılar. Shelton bir Emenike olmasa da boş bir futbolcu değil. Geride kalan 4 haftada bunu açıkca gösterdi zaten.

Karabükspor'un en takdir ettiğim transferleri ise Bank Asya'dan yapmış oldukları transferler oldu. Ahmet Cebe, Erdem Özgenç, Bilal Kısa ve Buca'dan aldıkları Erkan Taşkıran transferleri gerçekten çok iyi hamleler oldu onlar adına. Bizim yakından tanıdığımız 2 defa Ordu'da görev yapan Yücel Hoca'nın ise Karabükspor'daki 3. sezonu olduğunun altını çizmek gerekir. İlk gelişinde efsanevi bir şampiyonluğu imza atmıştık Yücel Hocayla. İkinci gelişi ise hayal kırıklığı olmuştu bizim adımıza. Yücel Hoca elinde malzeme olduğu zaman oynatan bir hocadır. Karabük'de de elinde yeterince malzeme ve oturmuş bir kadro var. Geçen sezonki ivmeyi tekrardan yakalayabilirler mi orası şimdilik muamma ama Karabükspor'un ilerleyen haftalarda daha iyi bir futbol oynayacağını düşünüyorum. Klasik 4-4-2 veya 4-5-1 oynamaya çalışıyorlar. Ama genellikle 4-5-1 yakın bir diziliş ile sahada yer alıyor Karabükspor. Bizim maçtaki muhtemel 11'leri şu şekilde.

Tomic'in Süper Lig'in iyi kalecileri arasında olduğunu düşünüyorum. Kaleci demişken Murat'ın bu konuyla ilgili bir hazırlık içinde olduğunu biliyorum. Önümüzdeki günlerde güzel bir yazı gelebilir : ) Neyse, Tomiç iyi kaleci ama önünde oynayan defans hattı iyi isimlerden oluşuyor gibi görünse de biraz yavaş isimlerden oluştuğunu düşünüyorum. Tandemde Deumi ve Muhammet Özdin oynayacak yüksek ihtimalle. Fatih mi oynar yoksa Stancu mu bilmiyorum ama bu iki ismin ağırlığından faydalabiliriz. Takımın bekleri ise bence gayet iyi isimler. Seriç de Erdem de kaliteli futbolcular. Orta sahaya baktığımız zaman takımın en önemli ismi Cernat ve ona eşlik edecek olan Erkan Taşkıran önemli isimler. İleri uçta ise Shelton ile gol arayacak Karabükspor. Geçmiş maçlar analiz edildiği zaman Karabükspor'un hücum organizasyonlarının Cernat üzerinden olduğu ap açık ortada. Bizde Culio neyse orda Cernat o ama Karabük'ün Cernat'dan daha iyi faydalandığı açık ve net söyleyebiliriz. Mehmet Çakır ve İlhan Parlak ise süpriz gol ayakları.




***

Metin Hoca takımın başına geçtiğimizden beri resmi maçlarda sadece 1 defa mağlup olduk. O mağlubiyet de ligin ilk haftası Fenerbahçe'ye karşıydı. Bu deplasmana giderken teknik ekibin amacı 3 puan mı yoksa 1 puan mı orasını bilemiyoruz. Sahaya kazanmak için çıkarsak ve oyun içinde e bu yönde futbol oynarsak Karabük'ten galibiyet ile döneceğimizi düşünüyorum. Bizim ilk 11'i yazmıyorum. 4 haftadan beri herkes ezberledi zaten 11'i. Bizim burda dillendirdiğimiz bir kere de Stancu ilerde oynasın solda Riberio'yu görelim laflarını da yinelemenin lüzumu yok.

Karabük deplasmanından galibiyet, 3 puan ve güzel futbol bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...