17 Eylül 2011

Karadeniz Gibi | Orduspor 1 - 0 Manisaspor


Stadtaki boşluklar her ne kadar canımızı sıksa da ligde aldığımız 3 puan bizi bir o kadar mutlu etti. 3 puanın yanı sıra Fenerbahçe maçında oynanan olumlu futbolun da üzerine koyarak devam etmesi ayrı bir güzellik idi...

Bugun aslinda takimin ve taraftarin ilk bulusma gunuydu. 26 yil aradan sonra ilk defa super lig macina cikacak olmamız bir tarafa, bir yandanda 117 gunluk mac hasreti vardı. Fenerbahçe maçına nazaran kadroda sadece bir değişiklik vardı. Hafif sakatlığı bulunan Sedat'ın yerine tandemde Yalçın'ın partneri Numan idi.

Maçın başlamasıyla beraber tempolu futbolumuz ile oyunda etkin olan bizdik. İlkyarı boyunca o tempo neredeyse hiç düşmedi. Ekipten Güçlü abi'nin de dediği gibi takım Karadeniz gibiydi. Nitekim tempolu futbol Manisaspor'u hataya sürükledi ve defanstan Numan'ın yolladığı uzun topta Stancu ve kaleci İlker karşı karşıya kaldı. Stancu öylesine güzel bir vuruş yaptıki Manisaspor kalecisi pozisyon karşısında çaresiz kaldı ve Stancu'nun golüyle 1-0 öne geçtik. Bu golle Stancu da Orduspor tarihinde yerini aldı ve 26 yıl sonra takımın Süper Ligdeki ilk golünü atan isim oldu. Attığımız golde Manisaspor'lu Dixon'un da payını unutmamak lazım. Onun hatası sonucu Stancu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Maçın genelinde etkili futbolumuz ile ön plana çıktık ama bir türlü 2. golü atamadık ve ilk yarıda attığımız gol ile maçı kazanmasını bildik.

Kimikerine göre Culio etkisiz kalmış gibi görünse de yine çok mücadele etti ve gereğinden fazla hırpalandı. Fakat Culio'nun üzerine bu kadar düşülmesi üzerine Stancu maç içinde oldukça boş alanlar buldu ve bu pozisyonlardan birini gole çevirdi. Culio zamanla çok daha iyi olacak. Sadece Fatih Tekke ile aralarında biri uyum sorunu var gibi. Bu sorunun da sebebi çok kısa zamandır birlikte oynuyor olmaları. Zamanla bu sorun da giderilecektir.

Ayrı bir parantez açılması gereken bir isim vardı dün sahada. Stancu. Kanatlarda oynarsa kaybederiz, faydalanamayız dediğimiz Stancu dün olağan üstü oynadı gerçekten. Sol kanadı öyle kullandı ki geldi defanstan topu çıkardı, devamında ilerde pozisyonu sürdüren isim oldu.


Fornezzi'den bahsedecek olursak Manisa'nin ciddi bir kac pozisyonunda kalesini gole kapatan kalecimiz isabetli transfer oldugunu yine bizlere gosterdi. Saso nerde duracagini ve iyi pozisyon almasi, yan toplardaki hatasiz cikislari ile bu aksam benim takdirimi aldi diyebilirim.

Ortasahamizi da konusursak Gosso, Onur, Dalmat uyumu gozlerden kacmadi. Dalmat geriye gelerek hem defansif manada yardimci oldu takima hemde sag tarafta zaman zaman etkili gelişlerini. Bir pozisyonda topu kaleciden kurtarıp boş kale yerine dışarı atmasaydı herşey çok daha güzel olacaktı tabi. Nerelerde uyumsuzluk vardi onlara da deginelim. Culio ve Tekkenin uyumsuzlugu gozume carpti. Hocamizin da yine belirttigi gibi takimin uyum surecini daha tamamlamadigi asikar ve saha icinde bazi sorunlar oldugu belli Tekkeye atilan son toplar kontraya cikarken ki ofsayta dusmeler vs. Vakit az ama Salı gününe kadar bu konuların üzerine biraz düşülmeli teknik ekip tarafından.

Oyuna sonrada giren Riberio ve İrfan girdikten sonra etkili oldular. Bu iki isim Fenerbahçe maçında da sonradan oyuna dahil olmuş ve etkili bir furbol ortaya koymuşlardı. Daha fazla süre alması gerektiğini düşündüğümüz Ali ise maçın bitmesine az bir zaman kala oyuna dahil oldu. Onur Fenerbahçe maçında ve bu maçta gerçekten çok olumlu oynadı. Ama ligin uzun olduğunu düşünürsek Ali de Hakan da forma şansı bulacaklardır.

Rakipten soz edelcek olursak, Ordu'ya icerde ilk hafta Trabzonspor karsisinda kurtardiklari 1 puan ile geldiler. Manisanin etkili gol ayaklari etkisiz kaldı çünkü bunda defansimizin ve ortasahamizin caliskanliginın payı büyüktü. Manisa icin birseyler soylemek gerekirse mac icinde takimi yonlendiren bariz bir isim yoktu. Daha cok kanatlardan gelmeyi denediler ama orta sahamızın ve defansız hatasız oynaması ile etkisiz kaldılar. Murat Erdoğan oyuna girdikten sonra topa daha fazla hakim olup pozisyon bulmaya çalıştılar ama buldukları nadir pozisyonlarda da Fornezzi'ye takıldılar.

Maçın bizim açımızdan ayrı bir güzelliği ise Jerry'in farklı bir forma altında bize karşı mücadele etmesiydi. Dixon sakatlandıktan sonra oyuna girdive gayet iyi oynadı. Oyuna girerken stadtan çıkan uğultular ve sevgi yansımalarının onu etkilediğine eminim. Maç öncesi taraftar da onu tribüne çağırarak sevgisini gösterdi. Jerry'i seviyoruz. İşallah üzerine koyarak devam eder.

Fikstür falan çorba oldu. 2 gün sonra Olimpiyatta 2 haftada 6 puan yapan İ.B.B ile oynayacağız. Deplasman olarak saymaya gerek yok. Hafta içi olmasaydı o stadta bir rekor denemesi olabilirdi ama hafta içi olması buna engel olacaktır. Yine hatrı sayılır bir rakama ulaşırız.

Salıya kadar 3 puanın keyfini sürelim...

2 yorum:

  1. Biletler cepte, bize ayrılan doğu tribünün alt katındayım. İşten çıkıp uçacaz işalla!!!

    YanıtlaSil
  2. Resimleri aldığın siteyi de yazarsan emeğe haksızlık yapmamış olursun... sevgiyle..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...