5 Ocak 2011

Bank Asya'da Öne Çıkan Transferler

Takımlar bir çok futbolsuyla yollarını ayırıp yine onlarca futbolcuyu kadrolarına kattılar. Transfer dönemi bitene kadar da bir çok imza daha atılacaktır. Ben kendime göre şuana kadar gerçekleşen transferler arasında en fark yaratan isimlerden biraz olsun bahsedeceğim. Bazı isimler var ki şuan için her takımın isteyebileceği, kadrosunda görmek isteyeceği isimler. Öncelikle Sertan Vardar ile başlayalım.


Sertan Vardar --> Ç.Rizespor

Erciyesspor önemli isimlerle görüşme aşamasındayken önemli oyuncularından birini zirve mücadelesi veren bir diğer takım Rizesppor'a satarak beni şaşırttı doğrusu. Sertan Vardar geçtiğimiz sezon Karabükspor'un Süper Lige çıkışında en önemli rolü olan oyunculardan biriydi. Sezon başı bizde çok kovaladık kendisini ama Erciyesspor bizim verdiğimiz paradan çok daha fazlasını verdiği için oraya gitti. Sezonun ilk yarısı geçen seneki performansını aratsa dahi yinede ligin en iyi sol açıklarından birisi Sertan. O yüzden Erciyesspor para sıkıntısı yaşamayıp ilk 2 için önemli isimleri kadrosuna katarken Sertan2ı takımda tutsa çok daha başarılı bir iş yapmış olurdu.

Oliver Peev --> Boluspor



Oliver Peev isminin burada yazıyor olmasının ilk sebebi Boluspor taraftarının ona olan beklentisi. Makedonyalı oyuncunun 2. yarıya damga vuracağından bahsediliyor. Kendisini daha önce izlemediğim için şuan için benim kafamda sadece bir soru işaretinden ibaret. Boluspor'un Fabiona'dan yeterince fayda sağlayamadığını düşünürsek onlarında Oliver'den beklentisinin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Ufuk Bayraktar --> Samsunspor

Murat kendisi hakkında gayet güzel özetlemiş durumu. Orduspor'da görmeyi çok istedim kendisini ama nasip olmadı. Diyarbakırspor'un dağılan kadrosunun en göze batan ismi ve kaptanıydı Ufuk. Bu liginde en iyi sol açıklarından birisi. Samsunspor'a 2.5 yıllık imza attı. Sol açık kıtlığının yaşandığı bir dönemde Samsunspor adına önemli bir transfer.

Emre Toraman vs Ümit Tütünci --> K.Erciyesspor


Emre Toraman bir alt lige terfi etti. 2. yarı kendi kalesine kaç gol atar bilinmez ama iyi bir futbolcu ve Erciyesspor'a faydalı olucaktır. Ümit Tütünci ise ayrılan Ömer Yalçın'ın boşluğunu doldurmak için yapılan bir transfer. Kötü bir isim değil ama oynadığı takımlarda genelde sorun yaşamış bir isim. Lige fırtına gibi başlayıp golleri sıralarken birden düşüşe geçti ve sonu kadro dışı bırakılmaya kadar gitti. İsim bakımından öne çıkan bir transfer ama vereceği katkı öne çıkacak mı bekleyip göreceğiz.

İlhan Özbay, Mehmet Polat, Erman Özgür, Adem Büyük --> Mersin İdman Yurdu



İsimler buradan bakınca şevk veriyor insana. Dördü de gerçekten çok iyi ve faydalı olabilecek isimler. Erman Özgür yeniden kendini göstermek isteyecektir. Aynı zamanda İlhan Özbay'da Sakarya'dan sonra Bank Asya'da tekrardan vitrine çıkacak. Adem Büyük Manisaspor'da çok fazla şans bulamadı. Sezon başı Orduspor'da görmek istediğim isimlerin en başında geliyordu. Manisa'da koca bir ilk yarı yedek oturacağına Ordu'ya gelseydi belkide Bank Asya'da gol krallığında 1. sırada o olurdu. Bu isimler arasında Mersin'e en büyük katkıyı verecek isim olarak görüyorum kendisini. Tekrardan forma giymek onun için itici bir güç olucaktır.

...


Şimdilik bana göre öne çıkan isimler yazdıklarımdan ibaret. İlerleyen günlerde gerçekleşek transferler bunları gölgedemi bırakır bilinmez. Bekleyelim, görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...