17 Ocak 2011

Büyük Kaptan Alpago Cumhur Akbay Röportajı

Şampiyonluğun hayalini kurduğumuz şu günlerde çok eskilere gitmesek de biraz nostalji yapmanın güzel olacağını düşündük. 2005'de son yaşadığımız şampiyonlukta en önemli paylardan birine sahip olan, öncesinde ve sonrasında Orduspor'da uzun yıllar forma giyip kaptanlığımızı yapan Cumhur abimiz ile söyleşi kıvamında güzel bir röportaj yaptık. Kendisiyle hem bugünü hemde 5 sene öncesinde kalan güzel günleri konuştuk. Şahsım adına bizleri kırmadığı için tekrar teşekkür ediyoruz kendisine...


Çok fazla uzatmadan röportajımızı sizlerle paylaşalım.



Divane Aşık Gibi : Abicim öncelikle bizleri kırmadığın için teşekkür ederiz. Alpago Cumhur şuanda ne yapmakta ? Futbola başlamış olduğun Erbaaspor’da sonlandıracaksın sanırım futbol hayatını. Sonrası için futbolun içinde olmayı düşünüyor musun ?

Cumhur Akbay : Şuanda bölgesel amatör ligde Erbaaspor'da futbol hayatıma devam ediyorum. Futboluda başladığım yer olan burda bırakacağım. Aynı zamanda bir bilardo salonum var. Futbolu bıraktıktan sonra şimdilik antrenörlük yapmayı düşünmüyorum.

Divane Aşık Gibi : Uzun yillar forma giydigin iki takim Rize ve Ordu bu sene buyuk bir yaris icerisinde. 2 takimdaki duygularını kiyaslayabilir misin? Hangi taraf Cumhur’a daha yakın ?

Cumhur Akbay : Gönlümden geçen iki takımın beraber Süper Lige çıkması ama tabikide Orduspor'a daha yakınım. En güzel yıllarım Orduspor'da geçti.

Divane Aşık Gibi : Orduspor’un şuanki durumu ve Bank Asyayı genel olarak değerlendirir misin?

Cumhur Akbay : Şuanda çok iyi gidiyorlar. Bir aksilik çıkmazsa da sezon sonu mutlu ulaşırlar. Bank Asyaya gelince ; çok iyi takımlar yok. Bizim zamanımızda çok daha zordu.

Divane Aşık Gibi : Abicim herkesin kafasında vardır bu soru. 2005 yılının 2. Yarısında ne oldu ? Art arda gelen 17 galibiyetin sırrı neydi ? O günlerden biraz bahseder misin bize.

Cumhur Akbay : Samimi söylüyorum o sene bir mucizeydi. Bizde şaşırdık. Ama çok iyi bir grubumuz vardı ve herşeyi içimizde hallediyorduk. Bazen kavga dahi ediyorduk ama sorunlarımızı içimizde çözüyorduk. Bunlar bir kenara arkamızda müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Şehir bizi çok iyi motive etti bu da başarıyı getirdi. Bazen maç cdlerini izliyorum ve çok duygulanıyoru. O günleri unutamıyorum.



Divane Aşık Gibi : Yücel Hoca hakkında ne düşünüyorsun abicim? Şuanda Karabüksüpor ile çok başarılı bir sezon geçiriyor Orduspor’a 2. Gelişinde aşı neden tutmadı sence?

Cumhur Akbay : Yücel Hocam şuanda çok başarılı. Bazen iyi bir takım yaratmak çok zor oluyor. 2. gelişinde bazı şansızlıklardan dolayıda başarılı olamadı. Ama kendisiyle çok güzel günler yaşadık, çok iyi bir insan.

Divane Aşık Gibi : Beraber çalıştığın en iyi hoca ve birlikte oynadığın en beğendiğin futbolcu kimdi ?

Cumhur Akbay : Hikmet Karaman'la Rize'de çalışmıştım. Müthiş bir hoca. Futbolcu olarak ise Bruno. Gol vuruşları mükembeldi.

Divane Aşık Gibi : Orduspor’da oynarken unutamadığın maçlar mutlaka vardır. Alpago Cumhur’un aklında yer eden en unutamadığı maç hangisi ?

Cumhur Akbay : Asaş maçını unutamıyorum. 2 - 0 geriden gelip maçı 3-2 kazanmıştık.

Divane Aşık Gibi : Genel olarak ilk geldiğin Orduspor ile şuanki Orduspor arasında ne gibi farklar var ?

Cumhur Akbay : Çok fark var. Ben ilk geldiğimde 3. ligdeydik. Tesis sıkıntımız vardı. Şuanda ise Bank Asyadayız ve Süper Ligi kovalıyoruz. Tesisler, antrenman sahaları, stad hepsi çok çok daha iyi oldu. Artık iş futbolcularda.

Divane Aşık Gibi : Şampiyonluğa yürüyen bir takımın zaafları, avantajları ve her maç olmazsa olmazları nelerdir ?

Cumhur Akbay : Futbolcunun en büyük avantajı kendisini ve kalitesini bilmesidir. Kendisini ve kalitesini bilmeyen futbolcu rakip ile mücadele edemez ve tek rakibi kendisi olur. Ayrıca ele geçen avantajları değerlendirmeleri lazım.

Divane Aşık Gibi : Şuandaki Orduspor’da 2005’deki ruh var mı abi ? Bu takım bu sene şampiyon olur mu ?

Cumhur Akbay : Takımın içinde olmadığım için onu bilemem. Ama avantajları takımsal ve yönetimsel olarak ayırıp taraftar ile bütünleşilirse herşeyin üstesinden gelinir ve şampiyonluğa ulaşılır.

Divane Aşık Gibi : Abicim vaktini ayırdığın için teşekkür ederiz. Biz seni artık bizden, Ordulu olarak görüyoruz. Son olarak Orduspor taraftarına neler söylemek istersin ?

Cumhur Akbay : Ben gönlümü vermişim onlara ve oraya. Başka birşey söylemek boş olur heralde. Umarım bu sene şampiyonluk gelir ve özlem son bulur. Ordu'ya selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...