11 Ocak 2011

Fifa Ballon D'or 2010

Futbolda 2010'un en iyileri dün akşam seçildi. Yılın futbolcusu için adaylar Barcelona'nın yıldızları Xavi,Iniesta ve Messi idi... Üçünden herhangi biri seçilse dahi kimse ses çıkarmazdı heralde. Ama ödüle Messi layık görüldü. Bu düzeyde oynamaya devam ettiği sürece büyük ihtimal bu ödülün en büyük adaylarından biri olmaya devam edecektir. Barcelona başlı başına bir ekol oldu ama o ekolun içinde Messi deyim yerindeyse parıldamaya devam ediyor. Bütün o yeteneklerine rağmen Fifa 2010'u kazanan İspanya'nın en önemli ikilisi olan Xavi, İniesta ikilisinden biri ödülü alsaydı daha bir güzel olurdu sanki.


Ödül gecesinin bizim açımızdan güzel olan tarafı ise yılın golüne bir Türk futbolcunun imza atması. Hamit'in Kazakistan'a attığı gol diğer adaylar arasından sıyrılarak yılın golü oldu. FIFA’nın Zürih’teki galasında düzenlenen gecede Hamit, yılın en güzel golüne verilen Ferencs Puskas Ödülü’nün de sahibi oldu. Fifa.com kullanıcların kullandığı anket ile birinci seçilen o muhteşem gol uzun yıllar aklımızdan çıkmayacaktır. Bir başka ayrıntı da var aslında. Seçilen golü Türk bir futbolcunun atmasından dolayı sevinirken bizleri üzen ayrıntı Hamit'in teşekkür konuşmasını Almanca yapması. Bu konu hakkında uzun uzadıya konuşulur ama konu yılın en güzel golü.

FIFA Yılın En İyi Teknik Direktörü Ödülünü ise Real Madrid’in aykırı teknik direktörü Jose Mourinho aldı. Mourinho geçtiğimiz sezon CL kupası dahil 3 kupayı İnter'e kazandırmış ve o başarısı onu R.Madrid'e taşımıştı.


FIFA Yılın 11′inde ise şu oyuncular yer aldı: Casillas, Puyol, Pique, Lucio, Maicon, Iniesta, Xavi, Sneijder, C. Ronaldo, David Villa ve Lionel Messi yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...