12 Ocak 2011

Yılmaz Can Taşkıran


Sizlere yeni bir genc futbolcu kardeşimizden bahsedeceğiz. Çoğunuzun hiç duymadığı bir isimden bahsetmek istiyorum. Bu ismi ileride daha çok duyacağınıza eminim.

Yılmaz Can TAŞKIRAN 1991 doğumlu aslen Ordu Gölköylü bir futbolcu. Babasının işi dolayısıyla Tavşanlı'da doğmuş, Ankara'da büyümüş.
Futbola Ankara TKİ Spor'da başlamış. 3 sene minik ve genç takımlarda forvet ve orta saha olarak görev yapmış. Son sezonda 47 maçta 43 gol atmış bir futbolcu. Bu başarı birçok takımın ilgisini çekmiş ve o sene Ankaragücü'ne transfer olmuş. Ankaragücü'nde biri Türkiye Şampiyonası olmak üzere 29 maçta görev yapmış. Bu takımda genellikle forvet olmasına rağmen sağ açık mevkiinde oynamış ve 7 golle sezonu kapamış. Bir sonraki sezon Ankara Süper Amatör küme takımlarından Ankara TKİ Spor'a dönmüş. Süper Amatör ve U-18 kategorilerinde toplam 14 gol atmış. Başarılı bir sezonun ardından Bank Asya 1.Lig'in flash ekiplerinden Tavşanlı Lİnyitspor'a transfer olmuş. Sezona talihsiz bir şekilde sakat olarak giren Yılmaz Can ilk 5 maç sakatlıktan dolayı futbol oynayamamış. Sakatlığının düzelmesinden sonra ise 14 maçta 7 gol atıp 5 asist yapmış. Maç eksiğine rağmen A2 Liginin en golcü futbolcularından. Bu performansın ardından TKİ Tavşanlı Linyitspor kendisi ile ön protokol imzalayıp profesyonel olmasında ilk adımı atmış. Yılmaz Can, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi 1.Sınıf öğrencisi ayrıca. Beden Eğitimi Bölümünü de kazanmış bir futbolcu.
Balıkesirspor'un Türkiye Liglerindeki en yetenekli 50 genç futbolcu araştırmasında da Yılmaz Can'ın adı geçiyor.



Daha 5 sezon önce G.B Oftaş - Orduspor maçında başında Orduspor bantıyla Orduspor'umuzu destekleyen bu kardeşimizin kat ettiği yol bizleri de sevindiriyor.
Umarız bir gün kendisini Orduspor forması altında görebiliriz. Sezonun ikinci yarısındaki performansını takip etmenizi öneririm.

Bursaspor A2 takımının Tavşanlı Linyitspor A2 takımına kendi sahasında 2-1 yenildiği ve Yılmaz Can'ın attığı golü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
Daha önce Orduspor'umuz da forma giyen Soner Sitar'da yine bu takımın futbolcusu. Sülemane, Soner Ordulu Yilmazcan'dan sonra Taner de artik Tki Linyitspor'da.


http://www.bursasportv.com/index/video/vid/5857

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...