20 Ocak 2011

Haftanın Maçı | Orduspor - Kayseri Erciyesspor


Özlemişim maç yazısı girmeyi. Heyecan kaldığı yerden devam ediyor... Artık önümüzde 16 final haftası var. Oynayacağımız her maç final, kaybedeceğimiz her puanın telafisi olmayacak. En son maç yazımda nasıl geçecek bu 1 ay demiştim. Aha da geçti işte. Kaldı bize 2 gün... Çabukta geçti. Bu 40 gün içinde hayatımda kendi adıma açıklanan bir sınav dışında pek bir heyecan olmamışken, Orduspor'um da bu 40 gün içinde benim izimde devam etti. O cephede de yaşanan tek heyecan alınan tek forvet. En azından şu an için. İlerleyen günlerde ne olur bilemeyiz.

Pazar günü saat 13:30'da kavuşuyoruz sevgiliye. Kaldığımız yerden... Hemde artık bizim de bir ışıklandırmamız var.. Bu maça yetişmedi ama Antep Belediye maçıyla değişik bir heyecan yaşayacağız büyük ihtimalle. Maçın hakemi Manisa bölgesinden Çağatay ŞAHAN...

Kalan 16 haftanın ilk final maçında rakip Kayseri Erciyesspor... Devre arasını en iyi kullanan takımlardan birisi. İlk yarının beraberlikler abidesi. Oynadıkları 16 maçta aldıklar 10 beraberlikle... Devre arasını en iyi kullanan takımlardan birisi dedik çünkü takımda baya değişikliğe gittiler. Mehmet TÜRKMEHMET, Mahmut KARIKLAR, Emre MORGÜL, Sertan VARDAR, Ömer YALÇIN, Gökhan ÖZTÜRK ve Adem DURSUN ile yolları ayırdılar. Bunun yanında, son günlerde gündemde baya konuşulan bir Yusuf ŞİMŞEK transferi yaptılar. 4 aylık bir anlaşma gerçekleştirdiler Yusuf'la. İlk yarıdaki kadroları isim olarak kötü değildi. Ki ligin belli haftalarında liderlik yolunda önemli rakiplerimizden birisiydiler. Ama son haftalarda yaşanan düşüş, yönetimsel anlamda da bi türlü istikrar sağlanamadı. Takımın başkanı devre arasında Ziya EREN oldu. Erciyesspor, Süper Lig'de oynadığı dönem Türkiye Kupası'nda final oynadığında o takımın başkanı da yine Ziya EREN'di. Yeni gelen yönetim devre arasında takıma Konyaspor'dan Eser YAĞMUR ve Emre TORAMAN'ı, Bucaspor'dan Veli KIZILKAYA'yı, Diyarbakırspor'dan Mehmet ÖZTONGA'yı, Giresunspor'dan Ümit TÜTÜNCİ'yi ve Adıyamanspor'dan Muhammet Emin BAKAN'ı kazandırdı... Mehmet, Veli ve Emre transferleri bana kalırsa çok yerinde transferler. Yusuf ise bakalım sadece ismiyle mi kalacak yoksa Erciyes'in olası başarısında büyük bir pay sahibi olacak mı bunu zaman gösterecek.

Devre arasında 3 hazırlık maçı oynayan Erciyes bu maçlarda 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. Bu maçlarda Hollanda ekibi Wallwijk ve Volendam ile 0-0 berabere kalan Erciyes, Dardanelspor'u 1-0 ile geçti.

Bizde ise yazının başında bahsettiğim gibi bir forvet transferi oldu. Şarttı ve yapıldı. İbrahim ŞAHİN bu takıma fayda sağlamak zorunda. Başka bir ihtimal yok artık. Çünkü şu saatten sonra telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bize artık kaçıran değil atan adam lazım. İbrahim, o gollere atacaksın, yükün ağır... İşin diğer boyutuna geçiyorum transfer konusunda. Blogda yazan geçmiş yazılara bakalım ne var elde. İbrahim sormuş "Ceyhun Eriş gelir mi?" Gelmedi.. "Yıldıray Baştürk vs Ertuğrul Aslan" demişiz. Gelmediler... Emin ALADAĞ'ın transferinin direkten döndüğünü yazmışız. Oda gelmedi... "İbrahim Şahin vs Emre Aygün" demişiz. İbrahim geldi, Emre ise çakallık denedi bi şekilde oda gelmedi hatta Ufuk'da aynı sebepten gelmedi. Kime el attuysak elimizde kurudu. Çok mu yükseklerden uçuyoruz acaba? Yada bizi sevmiyor futbolcular gelmiyorlar. Belkide yönetim zaafı var? Geçen senede böyle oldu son dakikaya bi forvet transferi sığdıramadık o kadar isim geçtide. Bu senenin başında da aynısı oldu. Adem BÜYÜK bi bizdeydi ama transferin son gününde adam kendi takımında kaldı. Neyse, transfer sezonunu bitmesine daha var. Bu işide zamana bırakalım. Ama artık geç oldu gibi... Gidenler arasında Ümit, Volkan ve Taner var. Taner hakkında yazımızı yazmıştık. O adamın 16 maçta 1 dakika bile oynayamaması.. O kadar kötü bi adam değildi, Tavşanlı iyi bi transfer yaptı.

Devre arasında Antalya'daydı takım. Orada 4 maç oynadı. Bu maçlarda Denizlispor'u 2-0, Waalwijk'i 3-1 ve Apeldborn'u 4-1 yendik. Kampın son maçında ise İstanbulspor'a 2-0 mağlup olup Ordu'ya döndük. Takım artık maç öncesi son çalışmalarına Ordu'da devam ediyor. Erciyes'in kadroyu değiştirip ilk hafta bize gelmesi avantaj. İlk yarıda da olduğu gibi. Bu maç ne olur bilmem? Duygularımla hareket ediyorum. Kazanırız, kazanmalıyız... Ötesini düşünemiyorum. Yanıltmayın bizi emi çocuklar? Kırmayın şu hayalleri. 2011'in ilk maçında galibiyet gelsin. Hep öyle devam etsin... Selçuk sakat Müslüm büyük ihtimal oynamayacak bizde. Erciyes'de ise Aytek ve Volkan YILDIRIM cezalı durumda.

Erciyes ile ligin ilk maçında, Kadir Has'da 1-1 berabere kalmıştık 1-0 geriye düştüğümüz maçta Müslüm'ün golüyle 1 puanı alıp Ordu'ya dönmüştük. Tarihimzde Erciyes ile toplamda 9 kez karşılaştık. Bu maçlarda 2 galibiyet 2 beraberlik ve 5 malubiyet aldık;
2004-2005 (Fortis Türkiye Kupası): Kayseri Erciyes 5:1 Ordu
2006-2007 (Fortis Türkiye Kupası): Ordu 2:3 Kayseri Erciyes
2007-2008 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 2:1 Kayseri Erciyes , Kayseri Erciyes 0:0 Ordu
2008-2009 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 2:1 Kayseri Erciyes , Kayseri Erciyes 2:0 Ordu
2009-2010 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:1 Kayseri Erciyes , Kayseri Erciyes 3:2 Ordu
2010-2011 (Bank Asya 1. Lig): Kayseri Erciyes 1:1 Ordu

Son olarak haftanın diğer maçlarınada göz atalım kısaca;
22 Ocak 2011 13:30 | Gaziantep B.B. - Karşıyaka : Zor maç. 2 takımda son haftalarda yukarıdan uzaklaşmışlardı. Yeni bir sayfa açmak isteyecekler. Berabere bitebilir.
22 Ocak 2010 14:00 | Mersin İ.Y. - Adanaspor : İlk maç tribünde baya sorunlu geçmişti. Adana'ya taraftar yasağı var. Mersin kadrosuna önemli isimler kattı. Neticede derbidir. Kaybetmez Mersin bu maçı.
23 Ocak 2011 13:30 | Boluspor - Giresunspor : Giresun takviye yapmadı. Hedef eldeki kadroyla ligde kalmak. Bolu zor deplasman. İlk 2'yi kovalayan Bolu bu maçı alabilir.
23 Ocak 2011 13:30 | Güngören B. - Denizlispor : Çıkacak her türlü sonuca şaşırmam. 2 takımında 2. yarıya nasıl başlayacağı muamma.
23 Ocak 2011 13:30 | Akhisar B. - Samsunspor : Akhisar devrenin bitimine yakın toparlanma sürecine girmişti. Samsun ise devre transfer döneminde en iyi çalışan takımlardan birisiydi. İlk yarıda oynanan oyunları ve transferleri göz önüne aldığımızda Samsun favori.
23 Ocak 2011 19:00 | Ç. Rizepor - Diyarbakırspor : Seyircisiz oynanacak maç. Rize'nin kazanamaması dışında çıkacak her sonuç süpriz.
24 Ocak 2011 20:00 | Altay - Tavşanlı Linyit : Her türlü sonuca açık bi maç. Seyir zevki güzel olablir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...