31 Ocak 2011

Giresunspor: 0 Orduspor: 2

Süper Lige döneceğimiz senenin Giresun deplasman bileti, anlamı büyük. Şu bilet benim diyebilseydim keşke. Maç günü Giresun’da olmama rağmen bir organizasyon hatasıyla maçı Ordu tribününde izleyemedim. Giresunlu arkadaşlarla maçı Giresun tribününde izlemek zorunda kaldık fakat bunun keyfi de ayrı oldu tabi. “Bu sene galiba çıkacak bunlar” “Adamlar oynuyo ya” tarzı yorumları duydukça koltuklarım kabardı. Tabi yüzlerdeki o üzgün ifade, kendi futbolcuları için havalarda uçuşan küfürler de Ordulu diğer arkadaşımla beni baya güldürdü. Giresun taraftarlarıyla birlikte Giresun’lu oyunculara iade-i itibar! yapmak da ayrıca zevkli oldu tabi ki.


Bu zor dönemeçte Giresun deplasmanından 3 puan almışız gerisi önemli değil aslında ama ufak bir analiz yaparsak takım hakkında. Takım oynuyor arkadaş… İçerde dışarıda fark etmiyor artık. Orduspor’un pozitif futbolu tv programlarında, gazetelerde, komşu illerde ciddi derecede konuşuluyor. Giresun maçı da önceki maçlarımız gibi gerek bizim oyuncularımızın galibiyeti çok istemesi gerekse Giresun’un bizi zorlayamaması sebebiyle güzel bir futbolla 3 puana ulaştığımız bir maç oldu.

Oyuncu bazında bakarsak, Kostovski bana yine verimsiz gözüktü. Güçlü fiziğine, Uğur Hoca’nın tüm ısrarına rağmen kanım bir türlü ısınamıyor bu Kostovski’ye. Ama bazı oyuncular vardır oyunda etkisi gözükmese de çevresindekilere yararı çok fazladır. Belki bu anlamda bizim göremediğimiz fakat Uğur hocanın beğenisini kazandığı yönleri olabilir. Kostovski dışında kötüydü diyebileceğimiz 1 oyuncu daha yok. Bireysel performanslardan çok takım olarak çok iyi oynadık. Kostovski dışında bütün oyuncularımız formundaydı ama Fevzi, Müslüm, Numan, Kürşat, Ali ve Mehmet ön plana çıkanlar oldular. Özellikle Kürşat-Numan ikilisi canlarını dişlerine takarak oynuyorlar ki böyle kalpten oynayan futbolculara sahip olduğumuz için bence çok şanslıyız. Fevzi kalede yine herkese güven veriyor ki bu oyunumuza da yansıyor. Keza Müslüm rakip takımı o kadar çok yıpratti ki son dakikalardaki pozisyonda golle buluşabilse maçın yıldızı diyebilirdik kendisi için. Bir parantez de Emre Özkan’a açmak istiyorum. Bu kadar kaliteli bir ismi Selçuk yüzünden yedek bırakmak zorunda kalıyoruz. Bu bizim kadromuzun gücünü de gösterir fakat bu ikiliyi rotasyonla beraber oynatabilsek keşke. Uğur hocanın Selçuk döndükten sonra da Emre’yi unutmaması ve ondan yararlanması herkes için en yararlı durum olacaktır.



Son paragrafı da 2 golün sahibi Mehmet’e bıraktım. Aslında çok da verimli oynama şansı bulmasa da özellikle hızını, küçüklüğünü ve fırsatçılığını konuşturup bize son 2 haftada 6 puan kazandırdı. Bunda daha önceden de belirttiğim Kostovski’yi tamamlayacak bir yapıda olmasının büyük payı var. Pivot forvet tarzı 2 oyuncuyla (Kostovski-İbrahim) oynamak yerine 1 pivot ve bir hızlı forvetle oynamak her zaman daha verimli olacaktır. İbrahim’in pivot rolünü çok daha iyi yapabileceğini düşünürsek Mehmet’i 2. forvet olarak kullanmak bizi sonuca daha çabuk ulaştıracaktır. İsmi konuşulan ve istekli oynayabilecek bir Ceyhun bu mevkide çok başarılı olabilirdi fakat kendisi dün Denizlispor’a imza attı. Transfer sezonunun kapanmasına bir gün kala Mehmet’in kalite olarak bir üst sınıfından birini alabilirsek alalım yoksa takımın dengesini bozmaya hiç gerek yok. Bu takım bu taraftarla, bu istekle, şehrin bu bütünleşmesiyle sene sonunda Süper Lig hasretine artık dur diyecektir.

YÜRÜYEDUR ORDUSPOR…

6 yorum:

  1. herşeyi geçtim Giresunlular arasında izlemek gerçekten ayrı bir güzel olmuştur senin için :D

    Dönen muhabbetleri az çok tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben bi Samsun-Ordu maçını Samsunlular içinde izlemiştim bide 7 tane yemiştik. İşte o zaman ileri geri konuşanlar oluyor dalmamak için zor tutuyor insan kendini :)
    Ama Murad'ın durumu iyidir, adamlar oynuyor ya falan bunları Giresunlulardan duymak güzel bişey.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık Murad..Maçı Giresun tarafında izlemene imrendiren bir yazı olmuş :) Güngören maçı öncesi becerebiliyorsak, yazar kadro biraraya gelelim.. Ses var, görüntü yok :)

    YanıtlaSil
  4. Diğer giresunluları bilmem de yanımdaki samimi arkadaşları kızdırmak eğlenceli oldu bizim açımızdan. Ki onlar da kabul ediyorlar artık bu yolun sonunun Süper Lig olduğunu.

    Yazar kadro bi toplanmak lazım zaten. Ordu'dayım ben yağlı yemeye beklerim hepinizi :D

    YanıtlaSil
  5. uyduu telefonu ile katilirim bende yagli felan adamin moralini bozun iyice...


    Murad ile mactan sonra konusmamizda organizasyon eksikligi ile giresun tarafinda izlenen bir mac ama oynii bunlar cikicak bunlar kelamlarini duymak guzel olmustur elbette :)

    sirgancilarda dusmez diye umit ediyorum bu rekabet onlarla guzel bence..

    YanıtlaSil
  6. Ben atanırsam Bingöl'e falan topluca benim yanıma gelirsiniz :)))
    3g var fatihciim 3g :D

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...