11 Ocak 2011

Sessiz Sedasız Bir Gidiş : Taner ARI

Taner'in ayrılığı kesindi ama gideceği yer belli olmadığı için bu yazıyı biraz beklettim. Yönetim kendisini kiralık olarak başka bir kulübe gönderme taraftarıydı ama haklı olarak Taner kiralık olarak değilde bonservisi ile gitmeyi istiyordu ve bu isteği gerçekleşti. Taner'in Tavşanlı Tki Linyitspor'a transfer olduğunu bugün öğrendik. Taner ARI adına gerçekten çok sevindim çünkü Orduspor'da hiç şans verilmedi kendisine. Kendi adıma ise üzüldüm. Potansiyeli olan bir futbolcudan hiç yararlanamayıp elimizden çıkarmamız gerçekten üzüntü verici.

Geçen sene bu zamanlarda katmıştık Taner'i kadrumuza. Gelişi gerçekten yankı yaratmıştı basında. Avusturya Bundesliga'da neredeyse ilk yarıdaki tüm maçlarda forma giymişdi ve Süper Lig'den birçok takım ile adı geçiyordu. Kendisinden aşırı derecede beklentimiz varken Ahmet Akçan tarafından çok fazla şans verilmedi kendisine. Birkaç maçda ilk 11'de sahaya çıktı. Türkiye Kupasında Trabzonspor'a karşı oynadığımız maçta çok iyi bir performans sergilemesine rağmen hocalığından şüphe duyduğumuz Ahmet Akçan kendisine şans vermemeye devam etti. Üstelik kendi bölgesinde oynayan Murat Akyüz sakat iken bile sağbekte Jerry'i oynatarak bir nevi önünü kesti Taner'in.

Bu sezona başlarken sağbek mevkisine Diyarbakırspor'dan Abdullah'ı alarak başladık sezona. Abdullah ilk 8 hafta çok iyi bir performans gösterek hem kendini bize sevdirdi hemde takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Fakat sonrasında bir düşüşe girdi. İlk 8 9 haftadaki Abdullah gitti yerine bambaşka bir adam geldi. Abdullah'ın form düşüklüğü yaşamasına kadar Taner akıllarımıza gelmedi desek yeridir. Avusturya 1. liginde defalarca oynamış, Orduspor'da oynadığı maçlarda ise kalitesini göstermiş birine Uğur Hoca'da şans vermemekte ısrarcı davrandı. Biz Abdullah'ın son haftalardaki kepaze futbolunu izleyerek ilk yarıyı tamamladık. Her hafta bu takımda Taner Arı diye bir adam var diye söylendik ama Abdullah'ın kötü oynadığı zamanlarda bile Taner'i oynatmayarak bir nevi bu adam benim gözümde bitmiştir izlenimi verdi.

Şampiyonluk yolunda yürüdüğümüz için bazı şeyleri fazla karıştırmamaya dikkat ediyoruz ama Uğur Hoca rotasyon konusunda biraz daha dikkatli davranmalı. Mesele sezon başında almak için onca çaba sarf ettiğimiz Emre Özkan zaman zaman oynayabilmeli. Bilal ilk 11 çıktığı 2 maçı aldırıp üst üste haftanın en iyi futbolcusu seçilmişken birden bire kulübeye haps edilmemeli. Elinde Taner Arı gibi potansiyeli belli olan bir futbolcu'dan yararlanabilmeli. Bunun gibi birçok şey sayabilirim.




Taner ile durumu biraz konuşma fırsatım oldu. Kendisi haklı olarak çok rahat oynayabileceği bir ligde oynayamadığı için üzgün. Verilen sözlerin tutulmamasından dolayı hem yönetime hem Uğur Hoca'ya kırgın. Şahsen kendisine hak veriyorum. Yine aldığımız diğer duyum Uğur Hoca'nın şans vermeyeceğim gönderebilirsiniz demiş olması. Bu tutumu bile Taner'in Orduspor'dan tamamen kopması için sebep. Kendisini kazanıp, gönlünü alıp başka bir takıma sezon sonuna kadar kiralık gitmesini isteseydi çok rahat sağlayabilirdi.

Kendisine Tavşanlı'da başarılar diliyorum. Umarım istediği şansı bulur ve istediği başarıyı yakalar.

1 yorum:

  1. Topçunun dibiiiii bu adam bakın 2sene sonra nerde!!!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...