19 Ocak 2011

Başkan Nedim Türkmen'le Söyleşi


Divane Aşık Gibi blog ekibi olarak son dönemde Orduspor taraftarlarının kafasında oluşan soru işaretlerini ve eleştirdiğimiz bazı konuları Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen’e ilettik. O da bizleri kırmayarak sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Kendisine bize vakit ayırdığı için blog ekibi olarak teşekkür ediyoruz.

Divane Aşık Gibi : Öncelikle bizimle bu röportajı yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Orduspor takımı olarak şu son birkaç gündür yoğun bir gündem geçiriyoruz. Ortalıkta dolaşan transfer dedikoduları, sahanın ışıklandırılması ve üstünün kapatılması çalışmaları, Orduspor ile alakalı başlayan yargı süreci ve en son olarak yayınladığınız kınama mesajı… Haliyle bütün bu yaşananlar olumlu, olumsuz eleştirileri ve soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Hiç kuşkusuz en merak edilen soru: Transfer. Takımımız takviye yapacak mı? Yaparsa hangi mevkiye yapacak? Gündemde olan isimler var mı?

Transfer konusunda elimizden geleni yapıyoruz. İhtiyacımız olan mevkileri teknik heyetimizle birlikte tespit ettik. Forvet sorununu İbrahim Şahin ile çözdük. Daha sonra süper ligden yararlı olacağına inandığımız oyuncularla görüştük. Ne yazık ki bu oyuncular süper ligden takımlara bizim teklif ettiğimiz rakamların yarısına imza attılar. Talip olduğumuz futbolcular kaliteli futbolcular, bu sebeple süper ligden de talipleri oluyor. Ceyhun hala gündemimizde. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir şekilde orta sahaya takviye yapmak istiyoruz.

Divane Aşık Gibi : Basında sık sık beyanatlarınızın yer alması bir kesim taraftar tarafından eleştiriliyor. Hatta bu konu hakkında bizde bloğumuzda serzenişte bulunmuştuk. Kulübün basın sözcüsünün neden açıklama yapmadığı merak ediliyor, ne düşünüyorsunuz?

Şahsım adına Orduspor hayatımın önemli bir kısmını kaplamış durumda. Süper lige çıkacağımız o büyük günün heyecanıyla sürdürüyoruz hayatımızı. Hep ne yapabiliriz, daha yeni, daha iyi ne katabiliriz bu kulübe, bu şehre diye düşünüyoruz. Beyanatlarımızın basında sık yer alması da bunun bir yansımasıdır. Ajanslardan telefonlar geliyor, “İnanıyor musunuz süper lige?” diye soruyorlar bende her defasında “Sonuna kadar!” diye yanıtlıyorum. Orduspor kulüp başkanı kimliğimden önce bir Orduspor taraftarıyım. Bu sebeple taraftarımızla araya bir aracı koymadan iletişim kurabilmek benim için önemli. Kafamızdaki anlık fikirleri taraftarlarımızla internet aracılığıyla paylaşıyoruz ve anlık tepkiler alıyoruz. Onların eleştirilerini dikkate alıyoruz. Beraber gelişiyoruz. Şu an itibariyle olduğu gibi…

Divane Aşık Gibi : Sürekli ön planda olmanıza farklı bir bakış açısından bakanlar var. Bunu reklamla ve siyasetle ilişkilendirenler var. Bu konu hakkında görüşleriniz neler?

Ortada bir reklam varsa, bu Orduspor kulübünün, Ordu şehrinin reklamıdır. Orduspor’un gündemde olması, Ordu şehrinin, halkının ve bu halkın sorunlarının gündemde olması demektir. Herkes takdir eder ki Orduspor kulüp başkanlığı zor ve riskli bir iştir. Omuzlara alınıp, yere indirilmeniz arasındaki zamana şaşırıyorsunuz. Biz bu şehre hizmet için bu yolu tercih ettik. İnsanlar komplo teorileri yaratabilirler. Daha önce de belirttiğim gibi uzun yıllar Orduspor kulüp başkanlığı yaparak bu şehre unuttuğu mutlulukları yaşatmak ve bu mutluluğu taraftarımızla beraber yaşamak istiyorum.

Divane Aşık Gibi : TT Arena’nın açılışıyla alakalı olarak Orduspor Kulüp Başkanı imzasıyla yayınladığınız kınamaya ilişkin birçok tepki aldınız. Orduspor taraftarları olarak hepimiz bu kınamanın ne anlama geldiği ve neden yapıldığı ile alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Bu kınamanın ortaya çıkması sürecinden ve sebeplerinden bahsedebilir misiniz?

Bildiğiniz gibi biz bu kınamayı resmi site aracılığıyla yapmadık. Beni telefonla arayarak olayla ilgili düşüncelerimizi sordular. Yani bir nevi kendiliğinden gelişti bu durum. Sonuç olarak bizim kınadığımız nokta futbol ile siyasetin birbirinin içine girmesi noktasıdır. Orduspor kulübü de sporun siyasetten bağımsız bir şekilde yol alması ve gelişmesinin yanında bir duruş göstermiştir. Olayı başka yerlere çekmek ve Orduspor’u siyasete alet etmek isteyenler karşısında da, değerlendirmenin isimlerden bağımsız olduğunu belirttik ve “makam” vurgusu yaptık.

Divane Aşık Gibi : Orduspor ile eski başkan Şükrü Bodur arasında başlayan yargı süreciyle alakalı Orduspor’un hakkını hukuk çerçevesinde aramanız takdirle karşılanırken, bu konuyla ilgili haberlerin ve resmi belgelerin basında yer bulması konusunda da eleştiriler alıyorsunuz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ortada Orduspor’un uğradığı bir haksızlık var. Yaptığımız basın açıklamasında ortaya çıkan raporun ne anlama geldiğini ve Orduspor için ne ifade ettiğini halkımızla paylaştık. Bu, bulunduğumuz konum itibariyle sorumluluğumuzdu. Bundan sonra yargı mercileri de söz konusu raporu ve iddiaları ciddi bulup hazırlanan iddianameyi kabul ettiler. Bu noktadan sonra basında yargısal sürecin ne aşamada olduğuyla alakalı olarak kişisel görüşlerden bağımsız bilgilendirme yazıları yer almıştır. Bu aşamalardan Ordu halkının haberdar olmasında rahatsızlık duyacak bir şey göremiyorum. Sonuçta bu davanın tarafı Orduspor kulübü dolayısıyla Orduspor taraftarı ve Ordu halkıdır.

Divane Aşık Gibi : Son olarak statta ışıklandırma çalışmaları sonlandırıldı. Maratonun üstünün kapanmasıyla ilgili çalışmaların da yakında sonlanacağı haberleri geliyor. Orduspor taraftarı olarak gerçekleşeceğine gözümüzle görene kadar inanamadığımız gelişmeler bunlar. İnatçı çabalarınız için Orduspor taraftarları adına çok teşekkür ederiz. Üstümüz kapalı ve gece oynayacağımız ilk maç hangi maç olabilir?

Bende emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Işıklandırma ve maraton tribünün üzerinin kapatılması projesini baştan beri çok önemsedik. Süper ligi hedefleyen bir Orduspor için bunların yapılması zorunluluktu. Organize bir taraftar olgusunun ve desteğinin bir takım için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tamamlanan proje taraftarımıza da ivme kazandıracaktır. Maç takvimi uygun olursa içerideki Gaziantep Belediye maçını üstümüz kapalı ve gece oynamak istiyoruz.

Divane Aşık Gibi : Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. İkinci devre öncesi taraftarın kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik sorularımızı içtenlikle yanıtladınız. Son olarak Orduspor taraftarına söylemek istedikleriniz neler?

Birbirimize inanalım. Ancak son ana kadar inanalım. Bu yarışta inancını erken kaybeden takımlar yarış dışı kalacaklar. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimizde bunun yansımasını puan durumunda göreceğiz. 2011-2012 sezonunda Süper Ligde olacağız...

1 yorum:

  1. ceyhunda olmadi iyi niyetine bisi dedigimiz yokta parada var ee sonuc ya zaten 2 gundur gerginiz bide ceyhun transferinin olmamasi ortasahadaki topu dikine tasiyacak top trafigini goturecek adam eksigi var murat ali ikiside ayni tip adam ama yok iste olmayinca olmuyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...