31 Ocak 2011

Haftanın Ardından #19


19. Haftanın ardından ligin yeni lideri olduk. İlk yarıyı lider bitiren Denizli ise 19. hafta sonunda kendini 7. sırada buldu. İşte böyle bir lig Bank Asya...

Yukarı tarafta haftanın en karlı takımları Orduspor, Samsunspor ve bu haftayı bay geçen Boluspor oldu. Denizlispor'un ve Erciyesspor'un kazanamama serileri 8 maça çıktı. Kartalspor tam 12 maç sonra galibiyet yüzü gördü. Bu haftaya kadar sadece 4 golü bulunan Kartalspor, tek maçta Adanaspor'a 3 gol attı. Lige kötü başlayan Güngören son 5 maçını kaybetmedi. Samsunspor üst üste 4. maçını kazandı. Son 8 maçını da kaybetmeyen Tavşanlı şuan kaybetmeme serilerinde 1. durumda. Tavşanlı'yı 6 maçla Orduspor takip ediyor. Altay hiç hesapta yokken kendini ateş çemberinin içinde buldu. D,yarbakırspor için ise hiç birşey bitmiş değil ama gelecek için ümit vermiyorlar.

Toplamda 14 gol atılan 19. haftanın en gollü maçı 5 golle Adanaspor-Kartalspor maçı oldu. Ligin ilk 3 sırasındada yine 3 Karadeniz takımı yer aldı.

Samsunspor 1-0 Altay: Hafta sonunda ortaya çıkan sonuçlar sonrasında 3 farklı bir galibiyet sonrasında 19. haftanın lideri olabilecekti Samsunspor. Kolay iş değildi tabi bu Altay karşısında. Devre arasında transfer döneminde kendisinden en çok bahsettiren takımlardan biri olan Samsunspor için tek hedef var artık. Süper Lig. Şehir ve taraftar bizim gibi ilk 2'den başka birşey düşünmüyor. Futbolcularda bu işin bilincinde. Samsunspor son senelerde bu tür final maçlarında hep takıldı. Bu maçtada bekledim böyle birşey. Stres vardı futbolcularda. Oyunun mutlak hakimi Samsun'du ama eksik birşeyler vardı. İlk yarının sonlarına doğru topla oynamada %72'leri gören Samsunspor ara sıra Altay kalesini yokluyor ama sonuca ulaşamıyordu. Altay cephesi ise beraberliği alayım gideyim derdindeydi. Son ana kadar işleri istedikleri gibi gitti. Kontradan etkili pozisyonlarda buldular ama sonuca gidemediler. Samsunspor ise özellikle son yarım saatte iyice baskısını arttırdı bir toplarıda direkten döndü. Tabi baskıyı arttıran Samsun geride boşluk veriyordu. Altay 2 net gol pozisyonuna girdi aynı dakika içerisinde ama golü bulamadı. Bu pozisyonlardan 1 dakika sonra dakikalar 87'yi gösterirken Murat YILDIRIM çok klas bi golle Samsun taraftarının yavaş yavaş kaybettiği umutlarını tekrar yeşertti.

Karşıyaka 1-0 Çaykur Rizespor: Karşıyaka, geçen hafta alınan mağlubiyetten sonra iyice umutlarını kaybetmeye başlamıştı bu sene için. Ama takım olarak çok dengesizler. Hiç umut yok denen maçlarda garip puanlar alıyorlar. Bu maçta da maçın favorisi Rize gibi görünüyordu. Geçen hafta oynanan kötü futbola rağmen alınan 3 puan vardı ama oynanan futbol hiçbir Rizeli'yi mutlu etmemişti. Hafta sonuda çok iyi bir oyun oynamadı 2 takımda. Özellikle Rize çok agresif oynadı. Evren ve Koray canlı bomba gibiydiler ve Evren son dakikada patladı zaten gördüğü kırmızı kartla. Maç içinde atılan gol dışında pek kalan birşey olmadı akılda. Karşıyaka Play Off için tekrar umutlandı, Rize ise kötü gidişin farkında transferler gelmeye devam ediyor. Freddy Adu, bir Football Manager efsanesinin bugün Rizespor'a geldiğini öğrendik. Hey gidi Adu, nereden nereyee....

Denizlispor 0-1 Gaziantep B.B.: Hızlı koşup çabuk yoruldu Denizli. Lige fırtına gibi başlamalarının faydalarını bu haftaya kadar görmüştü Denizlispor kendini hep zirvede bularak. Ama artık ne kadar kredileri varsa harcadılar. İlk yarının lider takımı sadece 2 hafta içinde kendini 7. sırada buldu. Bu ligin şakaya gelmeyeceğini anlamış olmalılar. Hamza HAMZAOĞLU maç sonunda Denizlispor'a zarar verdiğimi düşündüğüm an bırakırım, demek ki o gün bugünmüş dedi ve gitti. Kan değişikliği Denizli'ye nasıl yansıyacak merak içindeyim. Hala da iyi kadroları var çünkü. Adem SARI - Youla ikilisi hangi takımda var şu an Bank Asya'da? Lige yeni bir başlangıç yapacaklar bu haftadan sonra.
Bu hafta çokta kötü oynamadılar, futbol şansıda pek yanlarında değildi ve 87. dakikada da çok şanssız bir gol yediler. Yasin'e çarpan top Denizli kalesine gitti. Her ne kadar Belediye takımı olduğu için içimize sinmesede Gaziantep BB'yi gerçekten taktir etmek gerek. İyi takımları var ve Türk futbolu adına ileride ismini çok duyabileceğimiz oyuncular çıkıyor oradan. Türkiye Kupası'nda da grupları geçtiler. Hemde Trabzonspor'un önünde. Kolay iş olmasa gerek...

Tavşanlı Linyit 0-0 Mersin İ.Y.: Haftanın en zor şartlar altında oynanan maçı oldu. Ertlenme ihtimali vardı ama maç saatine kadar kardan temizlendi saha buna rağmen kötü bir zemin vardı. Haa Tavşanlı'nın, geçen hafta oynadığı ve kazandığı Altay maçının zemininden daha kötü değildir tabi. Oynadıkları takım oyunuyla hepimizin beğenisini kazanan Tavşanlı bu sefer kendi sahasında Mersin'in kilidini açamadı. Mersin'in ise buradan aldığı 1 puana üzüldüğünü sanmıyorum. Beraberlik doğal sonuçtu oynanan oyuna bakılınca. Öylede oldu.

Erciyesspor 0-2 Güngören B.: Geçen hafta Denizli'yi elinden son dakikada kaçıran Güngören bu hafta Erciyes karşısında aldığı galibiyetle Denizli maçını telafi etti ve yavaş yavaş alt sıralardan uzaklaştırdı kendini. Erciyes bulunduğu konum ve ev sahibi olmanın avantajıyla daha istekli ve daha çok pozisyosyona giren takım olmuş ilk yarıda. 2. yarıda ise daha dengeli bir oyun ve Güngören'in attığı 2 gol var. Erciyes için şunu diyebilirim kadrosunu güçlendirdikçe dahada uzaklaşıyor hedeflerden.

Adanaspor 2-3 Kartalspor: Sene başında hepimizin Süper Lig için en büyük adaylardan biri olarak gösterdiği Adanspor böyle giderse kendini düşme hattının tam içinde bulacak. Kartalspor, 2. yarıda ilk maçını oynadı ve bazı şeylerin değiştiğini gösterdi. Engin KORUKIR çok iddaalı, düşmek diye birşey yok dedi. Ve tam olarak telaffuz etmesede 1 aylık sürede alınan sonuçlara göre play off içinde oynayabileceklerini ima etti. Bakalım, Kartalspor'un kaderi geçen senenin 2. dönemindeki Erciyesspor'a benzeyecek mi.

Diyarbakırspor 0-2 Akhisar B.: Haftanın en sorunlu maçıydı. Diyarbakır yavaş yavaş elveda diyor bizlere. Hiç birşey yolunda gitmiyor. Ne yönetim ne futbolcu ne taraftar açısından... Tribünde olan olaylar, hakeme saldırmak isteyenler. Bu zor şartlar altında birde gelmesi muhtemel cezalar... Akhisar, yavaş yavaş kendini buluyor gibi. Bu hafta alınan galibiyet için değil sadece. İlk devrenin sonunda bi toparlanma sürecine girmişlerdi. Samsun maçında da pek kötü değillerdi ama yenildiler. Bu haftada alınan 3 puan Akhisarlıları bi nebze olsun rahatlattı.

2 yorum:

  1. Rize icin son transfer Ankaragucunden Theo weaks dir onuda ekliyelim.

    YanıtlaSil
  2. Yazıyı tekrar okumadan yayınlamıştım ne kadar cümlede hata yapmışım, hepsini tek tek düzelttim :) Gördüğünüz hataları düzeltin dostlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...