1 Ağustos 2011

Başkent Turnuvası ve Satır Araları

Ligin açılış tarihinin ileri bir tarihe atılması bizim için çok iyi oldu. Bu şekilde olacağı aslında olaylar ilk patlak verdiği andan itibaren belliydi. Bu durum da bizimkileri biraz daha rahatlattı ve transferde aceleci olmadan hedefteki isimler birer birer takıma kazandırıldı. Slovenya ve Hollanda kamplarında takım birlikte çalışma fırsatı buldu ama önemli sayıda futbolcumuz Hollanda kampında takıma dahil oldu ve çok kısa süre zarfında takımla beraber çalışma fırsatı buldular.

Takım şuan izinde ve birkaç güne Bolu kampı için toplanacak. Bu süreçte 10-14 Ağustos'da Ankaragücü, Samsunspor, Sivasspor, Karabükspor ve Gençlerbirliğinin katılacağı Başkent turnuvasında belkide ilk ciddi hazırlık maçlarımızı oynayacağız.

Bu hazırlık dönemi, hazırlık maçları için aslında söylenecek çok şey var. Herşeyden önce Süper Ligde ilk senemizde tutunabilmek için iyi bir kadro kurmayaa çalışıyoruz ve bu lig hakkaten çok zor. Bazı şeyler çok kolay gibi görünüyor. Transferler yapıldı, hadi çıkalım çatır çatır oynayalım. Hazırlık maçlarında şov yapalım, kasıp kavuralım. Orda bir dakika durmak gerek. İlk 11'in 8-9 oyuncusu değişecek ve yep yeni bir takım ortaya çıkıyor. Bu futbolcuların birbirini tanıması, alışması, yabancıların ortama ve Ordu'ya ayak uydurması öyle birden bire olacak şeyler değil.

Sosyal paylaşım platformalarında Ordusporlu görünüp yorum yapıp, işkembeden konuşanları gördükçe gerçekten işimizin ne kadar zor olduğunu daha iyi anlıyorum. Bu takımın gerçek taraftarları geçtiğimiz sezon en kötü durumda bile olacak derken bazı kesimler felaket tellallığı yapıyorlardı. O kesim bu sene yine iş üstünde olacak ki, hazırlık maçlarıyla takımı değerlendirip, küfür savuranları gördükçe gerçekten miğdem bulanıyor. Hala bazı şeyleri oturtaabilmiş değiliz ve birde kendi içimizdeki bu eksi kutuptaki profili eğitmek, futbolun ne olduğunu öğretmek zorundayız... Aynı durum Ankara'da yapılacak olan turnuvadan sonra da ortaya çıkabilir. Bu karşılaşmalara eksikleri gidermek, takımı görmek için bir fırsat gözüyle bakıyoruz bizler ama maçların sonuçlarına göre saçma sapan konuşanlara karşı da hazırlıklı olmak gerek. Başken turnuvası bizim için bir fırsat. Kaç maç yapılacak bilmiyoruz, yada turnuva nasıl olacak bilmiyoruz ama takım birlikte oynama ve birbirini daha iyi tanıma fırsatı bulacak. Süper Ligin yeni çıkan takımları hariç diğer bütün takımlarının kemikleşmiş bir kadrosu var ve işi en zor olan bizleriz. O yüzden takım birlikte oynaya oynaya belli bir seviyeye gelicek. Ama birden bire de Dalmat ile Goss' nun, Yalçın ile Numan'ın partner olmasını beklemek saçma olur. Yada Ribeiro'dan soldan bindirirken Banahane'nin nereye koşacağını kestirmesini beklemek saçma olur. Bazı şeyle için zaman gerekli. Biz malzemenin yeterli kalitede olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrası için o mazlemeyi işlemek Metin Diyadin'in görevi.

***

Yazının içindeki satır arası kısmına gelelim ve transfer gelişmelerinden bahsedelim. Görünürde sadece gerçekleşmesi beklenen bir forvet transferi var. Daha önce transferinin zora girdiğini söylediğimiz ismin transferi yatmış değil. Onun için uğraşlar devam ediyor ama olumsuz bir durum yaşanması durumunda en az onun kadar iyi olan alternatifi ile de görüşmeler devam ediyor.

Forveti alıp transferi kapatağımızı düşünebilirsiniz ama transfer konusunda taraftarı heyecanlandıracak gelişmeler bu hafta yaşanabilir. İsmi gündemde olan önemli isimler var.

Şöyle diyeyim, forvet transferi haricinde 4 isim daha takıma katılabilir.


2 yorum:

  1. abi görüşülen 4 ismin, yerli, yabancı, mevkiisi, yaşı, tüyo, ipucu, umut :)

    YanıtlaSil
  2. Bence galatasarayın yolu gösterdiği yerlilerden bir kaçı gelicek bence de gelmeli yani. Alternatif için serkan kurtuluş ve mehmet batdalın bölgeleri lazım bize.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...