12 Ağustos 2011

Zijler Gitsin, Kostovski Kalsın..!


Ankaragücü ile oynanan hazırlık maçında gördük ki Zijler Orduspor'a atılmış bir menejer kazığıdır. Ajax altyapısında oynamış olması yada Hollanda liginde forma giymiş olması gerçekten çokda umurumda değil. 2 senedir doğru düzgün resmi maç yapmamış Zijler neredeyse 2 aydır takımla beraber. Yalnız sahada olduğu 20 dakikalık süeçte bile boşuna zaman kaybettiğimizi çok iyi anladım. Ajax altyapısından yetişti etiketi vurulan adam sahada duracağı yeri bilmez mi arkadaş ? Evet Zijler sahada nerde duracağını, oynadığını pozisyona göre nasıl hareket edeceğini bile bilmiyor. Geçen sene 3. ligde kiralık olarak oynayan Caner Osmanpaşa Zijler ile yan yana gelince Caner bende Cafu izlenimi bıraktı. O kadar iyi geldi yani gözüme.

Zijler'in izlenilmeden alındığı ortada. Hangi Menejer kakaladı bize bilmiyorum ama Georgiev'den umudun kesilip Zijler'den birşeyler medet ummak bana çok saçma geldi. Hiç olmazsa 60. 70. dakikadan sonra sahaya atarız Zijler'i yırtar dahada diyorduk ama o özellik de yok adamda.

Yönetim Georgiev'de, Volkan Altın'da ve gönderilen diğer isimlerde hatadan döndü. Zijler'in kamplarda yetersiz olduğunu cümle alem biliyor. Ankaragücü maçında da gördükki o adamdan ne köy olur kasaba.

1987 doğumlu, Ajax alt yapısı almış, inandık, güvendik, tribüne aldık bu adamı, iyi çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz anlayışı çok saçma bir anlayış.

Hollanda kampında denenilip kampa alınan ve oyuna sonradan giren genç arkadaşımız bile futbolu Zijler'den daha iyi biliyor. Sol kanatta oyunda olduğu süre içerisinde oynadığı alanı sahiplendi, gitti geldi, yeri geldi defansın arasına girdi. Kısıtlı bir zaman oyunda kalmasına rağmen sahadaki duruşuyla bile bu çocukta iş var dedirtti.

Ama Zijler hakkaten fiyasko.

Kostovski kaç doğumlu ? 1987. Zijler'den medet umulacağına 1 yıldır Türkiye'de oynayan Kostovski tutulsa takımda ? Metin Diyadin geldikten sonra sağ kanatta ligin son haftalarında ve play off maçlarında ne kadar etkili olduğunu hepimizi gördük. Neden gözümüzün önünde olan Ordu'ya Orduspor'a alışkın olan Kostovski değilde Zijler takımda tutuluyor ?

Slovenya kampından sonra Kostovski Ordu'ya gönderildi. Ben Zijler'in Kostovski'den daha iyi bir performans gösterdiğine kesinlikle inanmıyorum. Zijler'in hala takımda olmasının sebebi yeni yapılan yabancı transferlerinden biri olması.

6+2 haricinde sınırsız yabancı kuralı çıktı. Belki sırf bu kural sebebiyle Zijler takımda tutulacak ama Metin Hoca'nın Zijler'den zerre kadar faydalanacağını düşünmüyorum.

Zijler gönderilsin, Kostovski kalsın takımda. Hem sağ açıkta, gerekirse forvette oynar.

Orduspor deneme tahtası değil. Yetiştirme merkezi hiç değil. Garcia, Dalmat gibi yabancıların yanında Zijler amatör küme futbolcusu gibi durdu.

Bu konuda gurur yapmaya hiç gerek yok.

Zijler Gitsin, Kostovski kalsın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...