8 Ağustos 2011

Süper Lig'in Yeni İsimleri

Yazının başlığı için az düşünmedim değil. Şuan yazıya başladım ama başlığınıda bittiktek sonra koyarız artık. Transfer dönemi devam ederken alt liglerden Tsl'ye transfer yapan isimleri ele alacağım nacizane. Bank Asya'yı uzun yıllar takip ettikten sonra çoğu isme aşina olduk artık. Zaten çoğu kişinin tahmin ettiği isimler transfer yaptı. Bazı transferleri ise hayretle karşılaşadık değil. Bizim adımıza Bank Asyadan transfer girişimi birkaç isim için oldu ama maalesef gerçekleşmedi. Özellikle Bank Asya'nın belkide en iyi oyuncularından biri olduğunu düşündüğüm Ferhat Kiraz için ciddi girişimlerimiz oldu. Yüsek sayılabilecek bir bonservis bedeli de önermemize rağmen Boluspor'un planlarının başrol ismi olduğu için transferini gerçekleştiremedik.

Yazının ilk ismi bizden biri olsun.

Jerry Akaminko ( Manisaspor )
Bank Asyada yabancı oyuncu oynatılması kararı çıktıktan bu zamana kadar düzenli olarak oynayan birkaç yabancıdan biriydi Jerry. Gidişi hepimizin içini burktu aslında ama çok önceden almış olduğu bir karar olduğu için saygı gösterdik. 3 sezondur kadro yazarken adını ilk yazdığımız futbolcu idi Jerry. Zaman zaman düşüşler yaşasa da onun bizdeki kredisi sonsuzdu. Zaten bizim ona beslediğimiz sevgi onu biraz şımarttı diyebiliriz. Kötü oynadığı zamanlarda bile oyundan çıkarken taraftar Jerry diye bağırdı. Takımın döküldüğü, hayal kırıklığına uğradığımız zamanlarda tüm takıma tepki gösterilirken o ''I love you Jerry'' sesleri ile tribüne çağırıldı. Böylesine bir sevgi yumağı içindeydi Jerry. Orduspor'a ilk imza attığında 80 milyar gibi komik bir rakama oynuyordu. Derken bu sezon başında yaşadığı bir sakatlık ve kısa süreli ayrılığın ardından kendini yedek kulübesinde buldu. Ofspor'dan transfer ettiğimiz Numan formayı kaptı ve daha da bırakmadı. Jerry zaman zaman forma şansı buldu ama bu duruma alışkın değildi ve bu psikoloji ile sakatlığında kendisiyle ilgilenen Manisa ile devre arası ön protokol imzaladı. Orduspor'a ilk geldiği sezonun devre arasında Sporting Lizbon onu transfer etmek istemişti fakat o zaman bu transfer gerçekleşmemişti. Manisaspor'da ben başarılı olacağını düşünüyorum ama asla Ordu'daki ortamı, sıcaklığı bulacağını düşünmüyorum. Defansın göbeğinde, sağ ve solunda çok rahat forma giyebilecek bir isim. Manisaspor'da çok fazla duracağını düşünmüyorum. Manisaspor Jerry için bir basamak olur ve çok daha iyi yerlere gelir.

Erdem Özgenç ( Karabükspor )
İmrendiğim ve keşke biz alabilseydik dediğim isimlerden biridir Erdem. Bank Asya'nın en iyi sağbeklerinden biridir. Boluspor'da geçirdiği ilk sezonunda taraftarlar tarafından pek sevilmese de sonrasında kendisini çok sevdirdi. Klasik çakılı bek anlayışındaki futbolcular hiçbir zaman sevilmedi. Erdem ise defansif açıdan iyi olduğu kadar hücum bakımından da oldukça etkili olan bir futbolcu. Bank Asya'dan yapılan transferlerin ya alternatif olarak düşünüldüğü yada genç isimler oldukları için zaman içinde katkı beklentisi için transfer edildiklerini düşünürsek Erdem Karabükspor''da direk oynayabilecek kapasite ve kalitede bir futbolcu. Zaman zaman kullandığı etkili frikikleri ve aşırıya kaçan hırsını da düşünürsek bu sene Süper Lig'de göze batacak isimlerden biri olabilir.

Mehmet Akyüz ( Beşiktaş )
Bank Asya 1. ligin en iyi yerli golcüsüydü geçen sene Mehmet Akyüz. Onun gibi birine sahip olsaydık çok rahat ilk 2'den çıkabilirdik. O da takımı Süper Lig'e çıkamamasına rağmen Süper Lige transfer yaptı ama bence kendi adına yaptığı seçim yok yanlış oldu. İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği'e büyük umutlarla transfer ettiği Mehmet orda bekleneni veremeyince sırasıyla Sakaryaspor ve Hacettepe formalarını giydi. Oralarda da beklenilenden uzak bir futbol oynadı. Derken bu sezon ile alevleneb Tavşanlı mucizesinin başrolüydü Mehmet. Bu seneki performansının onu Tsl'ye taşıyacağı ap açık belliydi ama onca durgun sezonun ardından kariyerinde zirve yapmışken şans bulamayacağı bir takıma gitmesi bence saçmalıktan öte birşey oldu. Tsl'de mücadele eden Anadolu takımlarında direk oynayabilecek ve fark yaratacak bir isim olabilme şansı varken çok daha zor ve bence kendi adına en kötü tercihi yaptı. Beşiktaş'taki kaderi hangi yönde ilerler bilmiyorum. Boş geçen bir sezonun ardından anadolu macerasına tekrar mı yön verir yoksa bulduğu sınırlı şansı çok iyi değerlendirip beni mi yanıltır orasını şimdiden kestirmek zor.

Cafercan Aksu ( Gençlerbirliği )
Tff 2.ligden sessiz sedasız bir transfer yaptı Gençlerbirliği ama bence Tsl'nin en iyi yerli transferlerinde üst sıralara yazılabilecek bir isim. Cafercan için sezon içinde bir yazı yazmıştım. O yazıya BURADAN ulaşılabilir. O yazı Cafercan'ı Orduspor gündemine sokmak için yazılmıştı aslında ama yazının sonunda Cafercan'ın tekrardan vitrine çıkacağını ve iyi bir transfer yapacağına inandığımı belirtmiştim. Nitekim öyle de oldu. Bu sezon performansını en çok merak ettiğim futbolcuların başında geliyor Cafercan. Galatasaray'ın 87 jenerasyonun en umutla beklenen isimlerinden biriydi. Arda'dan çok daha iyi yerlere geleceği söylenirdi aslında ama o yeteneklerinin çok da farkında olmadı. Galatasaray'dan bize geldiği kiralık sezonun ardından Gaziantep Belediye'de futbol oynamaya devam etti ve sessiz sedasız TFF 2. Lige kadar gitti. Gözlerden ırak 2. sezon boyunca bütün maçlarda forma giydi ve bir kanat oyuncusu olmasına rağmen 2. sezonda 33 gol attı Cafercan. Adının unutulduğu bir zamanda tekrardan Tsl vitrinine çıkacak ve belkide kendisinden 4-5 sezon önce beklenen patlamayı geç de olsa gerçekleştirecek. Beyin olarak kendini futbola verebilirse önümüzdeki sezona çok daha iyi bir takımda başlayabilir Cafercan. Gençlerbirliğinin her sene mutlaka birkaç futbolcudan iyi paralar kazandığını düşünürsek önümüzdeki sezon sonunda transfer piyasasının önemli isimlerinden biri olabilir. Yada benim bu beklentilerimin aksine yeniden karanlığa bürünecek. Bekleyelim, görelim.

Ahmet Cebe ( Karabükspor )
Almanya patentli futbolculardan Ahmet Cebe. Denizlispor'daki ilk sezonunda çok fazla şans bulamadı ve o kadro ile birlikte Ahmet Cebe de Bank Asya'ya düştü. Almanyada uzun yıllar oynadıktan sonra Tsl'deli ilk sezonunda istediği ortamı bulamayan Ahmet Cebe takımın Bank Asya'da oynayacak olmasını sorun etmedi ve geçtiğimiz sezon Denizlispor ile yoluna devam etti. Denizlispor'un sezona fırtına gibi başlayan kadrosunun en iyi isimlerinden biriydi. Takım düşüşe geçtikten sonra o da sezonun başlarındaki gibi kendini futbola vermese de sezon sonuna kadar Denizlispor takımın en iyi futbolcularından biriydi. Geçtiğimiz sezon 34 maçta forma giydikten sonra bu sezon için Karabükspor'a imza attı. Karabükspor Erdem'den Ahmet Cebeyi de kadrosuna katarak akıllı bir iş yaptı.


***

İlk olarak gözüme batan isimler bunlardı ve bu isimlerin oynadığı takımlarda başarılı olacaklarını düşünüyorum. Bank Asya'dan ve alt liglerden bavulu toplayıp Süper Lige gelen isimleri aşağıda sıraladım ama illaki gözden kaçırdığım olmuştur. Bu isimlerden kapsamlı değerlendirmediğim Hakan Arslan ve Okay Yokuşlu transferleri de benim adıma başarılı olacaklarını düşündüğüm isimler.


Saffet Gurur Yazar ( Karşıyaka --> Samsunspor )
Aykut Akgün ( Karşıyaka --> Trabzonspor )
Burak Çalık ( Altay --> Samsunspor )
Kıvanç Karakaş ( Karşıyaka --> Sivasspor )
Hakan Arslan ( Güngörenspor --> Samsunspor )
Abdülaziz Solmaz ( Samsunspor --> Eskişehirspor )
Bekir Sevgi ( Bugsaşspor --> Ankaragücü )
Emrah Başsan ( Pendikspor --> Antalyaspor )
Bedrican Özdoğan ( Adıyamanspor --> Bursaspor )
Ömercan Sokullu ( Pendikspor--> İ.B.B )
Bilal Kısa ( Karşıyaka--> Karabükspor )
Güven Güneri (İnegölspor--> Karabükspor )
Okay Yokuşlu ( Altay--> Kayserispor )
Nihat Şahin ( Ofspor--> Sivasspor )
Murat Akça ( Denizlispor --> Sivasspor )
Sefa Akın Başıbüyük (Çorumspor--> Trabzonspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...