24 Ağustos 2011

Transfer Dosyamız

Son transfer dosyası yazımızın üstüne takıma Abdurrahman Dereli, Sedat Bayrak, Hollanda kampında beğenildikten sonra sözleşme yapılan Orkun Balkan, Murat Kalkan ve Stancu katıldı. Artık kadro %95 oranla oluşturuldu. Beklediğimiz isim olarak sadece Fatih Tekke kaldı ve bu transferin de sonlandırılmasından sonra transfer defterini kapatıp tam anlamıyla lige odaklanacağız. Liglerin ertelenmesi belkide en çok bize yaradı. Transferde geç kalmamız üzerine plansız gelen bu erteleme ile aceleye getirmeden, alel acele aşırı paralar saçmadan transferi sonlandırdık.

Süper Ligin diğer takımlarına baktığımız zaman Bursaspor, Beşiktaş, Galatasaray gibi kemikleşmiş kadroya sahip takımların bile hala transfer için çaba sarf ettiklerini düşünürsek transferde geç kalan tek takım olmadığımızı görürüz.

Kadroyu tekrardan belirtip nacizane kadromuzu kuralım...

GELENLER:
Miguel Garcia, Saso Fornezzi, Jean Jacques Gosso, Emauel Banahane, Sergio Zijler, Yalçın Ayhın, Hakan Özmert, Rocha Ribeiro, Wilfried Dalmat, Tobias Nickenig, Onur Tuncer, Emmanuel Culio, Abdurrahman Dereli, Sedat Bayrak, Bogdan Stancu, Orkan Balkan, Murat Kalkan

GİDENLER :
Mehmet Ayaz, Bilal Türkgüler, Emrullah Kokoç, Abdullah Çetin, Ahmet Kuru, Sinan Turan, Kostovski, Muarem, Kürşat Duymuş, Ahmet Güven, Jerry Akaminko ve kiralık olan Murat Akın ile yollarımız ayrıldı.

KALANLAR:
Sözleşmesi sona eren Fevzi ve Ali ile yeni sözleşme yapıldı. Numan, Selçuk, İbrahim Şahin, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Emre Özkan, Onur Bilgin, Caner takımda kalıyor.


Şuandaki kadro yapımız ;

KALECİLER : Saso Fornezzi, Fevzi Elmas, Onur Bilgin
DEFANS : Numan Çürüksu, Miguel Garcia, Selçuk Şahin, Emre Özkan, Tobias Nickenig, Yalçın Ayhan, Sedat Bayrak, Abdurrahman Dereli, Caner
ORTA SAHA : Ali Çamdalı, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Sergio Zijler, Gosso, Dalmat, Ribeiro, Onur, Hakan Özmert, Culio, Orkan Balkan, Murat Kalkan
FORVET : İbrahim Şahin, Emanuel Banahane, Stancu

GENEL KADRONUN BÜYÜK HALİ İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

***

Transferi artık bitirdik diye farz ediyorum. Fatih Tekke de gelirse her bölgede bolca alternatifin olduğu, değişik rotastonlar ile hocayı taktik anlamda zorlamayacak ama futbolcu seçimleri konusunda oldukça zorlayacak bir kadroya sahip olacağız.

Yabancılardan sadece Zijler zayıf halka konumunda. Geri kalan futbolcuların hepsi direk ilk 11'de forma giyebilecek kalitede olduğu için ilk 11'de sahaya çıkacak ve tribüne gönderilecek futbolcular konusunda Metin Diyadin'in işi çok zor. Ama neredeyse bütün futbolcuların yerine oynayabilecek iyi bir yedekleri olduğu için rotasyonu akıllıca kullanıp yabancı futbolcuların hepsinden faydalanırsa Metin Hoca takım içinde çok güzel bir rekabet ortamı yaratabilir.

***

Daha önceki transfer dosyası yazılarımda kendi kafamdaki 11'i az çok belirtmiştim. Bugün de yine bana göre olası bir 11 yapacağım. Ben bilgisayar başında bu kadar zorlanırken Metin Hoca nasıl bir kurgu yapacak çok merak ediyorum...

football  formations

5 yorum:

  1. bence kaleci transferine ihtiyacımız var. Fevzi kalesinde çokda güven vermiyor.

    YanıtlaSil
  2. As kalecimiz Fornezzi aslında ama ben kendi adıma Nickenig Fornezzi karşılaştırması yaptıktan sonra ilk 11'e Nickenig'i yazdım.

    Belki Metin Hoca Fornezzi'yi oynatır, Nickenig'i keser.

    Yada Riberio oynar.

    Çok alternatifli bir kadromuz olduğu için tahminler üzerine kadro kuruyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Sonuna kadar destekliyorum yerli kaleciyi. Çünkü fornezziyle aralarında çok büyük bi fark olduğuna inanmıyorum fevzinin kısacası yabancı hakkını kalede kullanmaya hiç mi hiç gerek yok. Tamam fevzi hatalı toplar dağıtıyo ama defans oyuncuları yardımcı olduğu sürece top almaya geldiği sürece fazla bi problem olmaz. Fevzi konsantre olduğunda yeterli bi kaleci.

    YanıtlaSil
  4. Bi kere hoca nickenig'i çok tutuyor, onu kesmez. Zaten sedat-yalçın ikiliside çok kötü olur. Ayrıca ben daha çok murat kalkanı sol bek oynatcağını düşünüorum.Sol açıkda culio, 10 numarada hakan özmert oynar. Bence daha mantıklı selçuk yerine hakan özmertin oynaması..

    YanıtlaSil
  5. İnternette serdar kulbilge haberleri gördüm inşallah gelicek ordusporumuza

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...