23 Ağustos 2011

Nicolas Anelka & David Trezeguet


Evet başlıkta yazan isimlerin Orduspor'a gelme ihtimallerinden konuşuyoruz. Anelka ile başlayalım. Haber dün patlak verince bizler dahi inanmadık. Gazeteciye yüklendik. Dalga geçenleri sessiz sessiz okuduk, birşey demedik.

Ama atladığımız bir konu vardı. Bizim bile ihtimalini vermediğimiz ihtimaller demekki gerçekleşebilirmiş. Anelka menejerler tarafından Orduspor'a önerildi. Kulüpte şartlarını öğrenmek ve bizim ona sağlayabileceğimiz şartları belirtmek için Anelka ile görüşme yapmak için bir araya gelindi. Olayın bundan sonrası ise 2 gündür sosyal medyada bu olayı dalga konusu yapanlara kapak niteliğinde. Anelka Türkiye'yi çok sevdiğini ve istediği şartlar sağlanırsa Orduspor'da futbol oynayabileceğini Nedim Türkmen'e iletti. Yıllık istediği rakamı 4 milyon Euro olarak belirtti ve tekrardan Türkiye'de bulunmaktan ve Orduspor'da oynamaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Sonuç olarak Anelka Orduspor'da oynamaya evet dedi ama lige yeni çıktığımızı ekonomik imkanlarımızı irdelediğimizi düşününce bizim için çok ütopik bir rakam 4 milyon Euro. Olayın şu tarafını bazılarının gözüne sokmak lazım yalnız. Anelka Orduspor'a menejerler vasıtasıyla önerildi. Görüşme yapıldı, Anelka Ordu'ya gelirim dedi. Bu cümleden sonrası yukarıda...

Yaklaşık 1 saat önce haber sitelerine düşen isim ise David Trezeguet oldu. Bugün Nedim Türkmen Trezeguet ile bir görüşme yaptı. Trezeguet Orduspor'dan 1.5 milyon Euro istedi. Akşam üstü bu konunun istişaresi yapıldı. Trezeguet'in transferi irdelendi. 34 yaşında olması ve dile getirilen paranın garanti para olması bizi bir adım geriye itti. Stancu'nun transferinden önce belki bu sıcak temas olsaydı Trezeguet imzayı atabilirdi ama Stancu'ya 1 milyon Euro verip yedek oturtacak lüksümüz maalesef yok. Yada Trezeguet'e 1.5 milyon verip onu yedek oturtacak lüksümüz yok.

Sonuç olarak olayı çok fazla debertmeden sonuca geleyim. Stancu ile yabancı transferini sonlandırdık. Anelka ile de Trezeguet ile görüşmeler yapıldı. Bazı fedakarlıkları göze alıp bu transferleri gerçekleştirebilirdik. Ama şuan içinde bulunulan durum, ekonomik şartlar bu transferlerin gerçekleşmesini engelliyor. Anelka da Trezeguet de istedikleri imkanlar sağlanması durumunda Orduspor'da forma giymeye hazır ama ilk sene için olaya biraz daha mantıklı yanaşmayı seçti Orduspor yönetimi ve teknik ekibi.


Şuan basında yer alan Anelka olmadı Trezeguet hedef haberleri ise tamamen rayting amaçlı. Bu iki ismin transferi için de bu süreçten sonra herhangi bir girişimde bulunulmayacağını öğrendik...

Ha, çıkar Ordulu bir iş adamı maliyetin yarısını üstlenir o zaman işler değişir.

Bu iki ismin 2 gündür bizimle geçmesi aslında bizlere bir ders verdi ve bazı şeylerin farkına varmamızı sağladı. Başkan 3 sene sonra Avrupa, 5 sene sonra Tsl şampiyonluğu hedefini koyduğu zaman çoğu kişi dalga geçti. Anelka olayını biz de inanmadık ama Nedim Türkmen'in düşünceleri bizim düşündüğümüzden çok daha farklı. Bu iki isim belki bu sezon Orduspor forması giymeyecek ama bu iki ismin Orduspor'a gelmeyi kabul etmeleri bile bizim geldiğimiz konumu ve Nedim Türkmen'in hayallerini ortaya net bir şekilde koyuyor.


Belki bu sezon olmadı ama gelecek sezon neden olmasın ?

***

Fatih Tekke ile ilgili girişimler devam ediyor. Fatih'in de transferi büyük ölçüde gerçekleşecek...


4 yorum:

  1. nedim baskan titreyin ve kendinize gelin dedi tum camiaya nerede oldugunuzun farkina varin dedi.

    YanıtlaSil
  2. Aynen başkan çok akıllıca davrandı belki alamadı alamazdı da belkide ama herşeyin olabileceğini gösterdi. Hele şu röportaj dahada etkileyici http://www.sporx.com/ozel/roportaj/anelka-gelmek-istiyorSXHBQ245330SXQ

    YanıtlaSil
  3. Orduspor başkanı ve yönetimini tebrik etmek lazım. Anelka ve Trezeguet'nin transferi gerçekleşmemiş olabilir ama ortada iyi yönetilmiş bir süreç var. Kaldı ki bence de Orduspor için camia olarak Süper lige ısınma ve mali olarak koşullarını buraya uydurma ilk sezonda bu isimler maliyetli ve lüks kaçardı. Orduspor 5 yıllık bir süre için sağlam ilerliyor.Hedefleri için gayet gerçekçi politikalar yürütüyorlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...