17 Ağustos 2011

Stancu & Fatih Tekke'de Son Perde


Forvet arayışlarımız devam ederken iki isimle anlaşma noktasına geldik. Stancu ve Fatih Tekke ile her konuda anlaşıldı ve bu transferlerin önündeki tek engel kulüpleri şuanda.

Stancu'dan başlayacak olursak, bir süredir gündemizde olan bir isimdi. Fakat Galatasaray'daki durumunun belirsiz olmasından dolayı bu transfer hep muallak olarak kaldı. Fakat son zamanlarda Stancu konusunda yapılan girişimler karşılığını verdi futbolcunun menejeri ve kendisiyle anlaşıldı. Galatasaray cephesinden bakacak olursak, Fatih Terim Stancu konusunda kararsızdı ama son aldığımız bilgilere göre o da Stancu'nun takımdan ayrılmasına onay vermiş. Galatasaray ile de kiralık olarak anlaşılmış ama Culio'daki gibi sözleşmeye opsiyon koydurmaya çalışılıyor. Bu transferin gerçekleşmesi şaunda Galasatasay'a bağlı. Galatsaray ile de anlaşıldığına göre Stancu yakın zamanda Orduspor'a imza atabilir.

Daha önce Stancu'nun bizim sistemde tek forvet olarak etkisiz olabileceğinden bahsetmiştik ve fikir yürütmüştük aslında ama genç yaşına ve Romanya kariyerine bakınca şaundaki şartlarda alabileceğimiz iyi isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Romanya'da 72 maçta 32 gol atmış ve bu iyi bir istatistik. Şut yeteneğinin iyi olduğunu ve dikine oynayabilen bir oyuncu olduğunu da eklersek Stancu gözümüzde biraz daha cazip hale geliyor. Transferin 2-3 gün içinde netleşmesini bekliyoruz. İmza atıldıktan sonra ayrıntılı bir yazı yazarız kendisi hakkında.

Fatih Tekke'ye gelecek olursak ; Ankara Turnuvasından sonra Fatih Tekke Metin Diyadin ile görüşmüş ve Orduspor'da oynamak istediğini belirtmiş. Metin Hoca da Fatih'i takımda görmek istediğini belirtince Orduspor ve Fatih Tekke her konuda anlaşmış. Şartlarda anlaşılmış fakat ortada Ankaragücü sorunu var. Fatih bonservis sorununu kendisinin çözeceğini belirtmiş. Yani Fatih Ankaragücü ile bağlarını kopardıktan sonra resmi imzayı atacak. Fatih de imzayı attıktan sonra bu transfer hakkında uzun uzadıya konuşuruz.


Forvet transferi için bu iki isim ile anlaştık ama ufak tefek pürüzler kaldı. Fatih Tekke ve Stancu imza attıktan sonra transferi sonlandıracağız.

Akpala ve Edgar Da Silva konusunda gelecek olursak ; Akpala çok istediğimiz bir futbolcuydu ama bu transferde Akpala ve Club Brugge'un ekonomik olarak teminat istemesinden dolayı sıkıntı yaşandı. Brugge ve Akpala Orduspor'dan banka teminatı talep etti. Şike soruşturmasından dolayı Türkiye'de hiçbir banka şuanda teminat vermeye yanaşmıyor. Kulüp bu sorunu çözemediği için bu transfer 2. plana atıldı. Edgar Da Silva konusunda ise Guimares ve Edgar ile anlaşılmasına rağmen bu transferde geri adım atan taraf biz olduk. Portekiz basınında Edgar ile çıkan haberlerden dolayı Metin Hoca bu transfere sıcak bakmadı ve Edgar defteri kapandı.

Fatih Tekke ve Stancu umarız imzalar ve artık tam kadro lig için geri sayıma başlarız.

6 yorum:

  1. Fatih Tekke'nin Orduspor'u istemesinin bir diğer sebebi de Trabzon'a yakın olmasından kaynaklanıyor olabilir. Stancu denen adamı nedense sevmiyorum ama Orduspor'da iyi bir izlenim performans sergileyeceğini düşünüyorum. Artık sezon açılışı yapılsın, hasret kaldık.

    YanıtlaSil
  2. sakatlık sorunu yaşamazsa eğer Fatih Tekke bizde iş yapar... Ayrıca yerli forvet olması diğer bölgelerdeki yabancıların oynayabilmeleri açısından önemli..

    YanıtlaSil
  3. Ya stancuya o kadar kötü gözle bakmayın. Romanya da iyi bi oranda gol atmış bi oyuncu. Geçen sene galatasarayda düzensizlik üst seviyedeydi ve bu durumda bir forvet oyuncusundan da üst seviye performans beklemek doğru olmaz. Neyse ben ikisinden de ümitliyim lige daha 20 gün var metin hoca da 11'i oturtur.

    YanıtlaSil
  4. Stancu'ya kötü futbolcu demek yada beğenmemek saçma olur. Olaya tereddütlü yaklaşmamızın tek nedeni tek forvet oynayacağımız için Stancu'nun tam olarak o tarzda olmadığını düşünmemiz.

    Yoksa Romanya liginde gol kralı olmuş, romanya milli takımın formasını giyen bir futbolcuya kötü demek abes kaçar.

    YanıtlaSil
  5. Yok yok yanlış anlaşılmasın eleştirim size değil genel olarak futbolcuyo "kötü oyuncu" terimi yamanmaya çalışıyorda. O konuda çok çok haklısınız tek forvet oyuncusu değil ama Akpala da bizi ekti yani :)zaman da az Keşke bu kadar süre gündemi oyalamasına izin verilmeseydi. Neyse hayırlı olsun artık izleyip göricez.

    YanıtlaSil
  6. Ikisini birden alma durumunda Stancu`yu kanatlarda kullanabiliriz. Arkasinda saglam bir bekle cok is yapar Stancu.

    Tekke`yi de en ilerde birakiriz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...