4 Ağustos 2011

Volkan Ballı'nın İstifası Üzerine...

Kurumsallaşan Orduspor ve Volkan Ballı diye müjdelemiştik Volkan Ballı'nın gelişini. Yeni ve tecrübesiz olduğumuz bir ligde tecrübeli bir yöneticinin Orduspor bünyesinde çalışacak olması bizleri rahatlatmıştı. Bank Asya'dan başlayan bir kurumsallaşma ve çağdaşlaşma süreci vardı ve bu sürecin belkide en uç noktası Volkan Ballı'ydı. Volkan Ballı'dan sonra içimizde başlayan bu sürecin daha da ileriye gideceğine inandık hepimiz. Çünkü ortaya koyulan hedefler ve birlikte yola çıkılan isimler heyecan vericiydi.

Aradan geçen 2 aylık süreç sonrası bugün ajanslara düşen haber şahsen içimi burktu. Volkan Ballı ilk göreve geldiği zaman Fenerbahçeli bir taraftar şu cümleyi kurmuştu : '' Volkan Abi'nin yetkileri sınırlandırılmaz ise Orduspor çok şey kazanır.'' Cümle tam olarak bu değildi ama buna yakın birşeydi. Anlamı açık ve net. Volkan Ballı gibi bir ismi Sportif direktörlük görevine getirip yetkilerinde kısıtlamaya giderseniz eğer o ismin o makamda bulunmasının hiçbir anlamı kalmaz. Anadolu Ajansında yer alan açıklamada Volkan Ballı şu cümleleri kurmuş.

"Uzun yıllar boyunca Fenerbahçe camiası altında büyük bir tutkuyla ve şerefle sürdürdüğüm İdari Menajerlik görevimin ardından, yaklaşık 2 ay kadar önce Süper Lig'e yeni terfi etmiş olan Orduspor'da Sportif Direktör olarak göreve başlamıştım. Orduspor yönetiminin her kademesine ve özellikle de Ordu halkına, şahsıma ve kariyerime göstermiş oldukları sevgi ve alaka için samimi teşekkürlerimi sunarım. Lakin geçtiğimiz 2 aylık süreçte fark ettim ki, bu camia için yapmak istediklerim ile Orduspor'un imkanları ve öncelikleri, her iki tarafın büyük iyi niyetine rağmen buluşamayacak. Bana ve kariyerime güvenen hiç kimsede hayal kırıklığı yaşatmak istemediğim için ve kısa sürede çok sevdiğim Orduspor camiasının rahat çalışabilmesine imkan tanıyabilmek için sezon henüz başlamadan görevimden istifa ediyorum. Herkese ve özellikle de Ordu halkına içten sevgilerimi sunuyorum. "

Yetkilerin kısıtlanmasından bahsettik ya bir önceki paragrafta, ayrılığın sebebi tamda bu aslında. Fikir ayrılıkları ve Volkan Ballı'nın Orduspor için yapmak istediği şeyleri gerçekleştiremeyecek olması. Kendi düşüncelerini ve yapmak istediklerini yapamayacağı bir ortamda daha fazla kalmasının anlamsız olacağını düşünmüş ve bu kararı almış Volkan Ballı. Bu konu net ve açık. Kızmak yada gücenmek gibi bir hakkımız yok kendisine.

Göreve geldikten sonra kendisiyle iletişime geçip, sohbet ortamında güzel bir röportaj yapmıştık. Yaşadığı onca başarıya rağmen Orduspor'da yapmak istediklerini anlatırkenki heyecanı gerçekten çok umutlandırmıştı bizleri. Geldiği geldiği ilk andan itibaren görevini tam olarak yapma imkanı bulduğunu düşünmüyorum. Göreve ilk geldiği zamanlar transferde yaşanan sıkıntılardan dolayı biraz canı sıkılsa da hemen pes etmeyeceği sözünü vermişti bizlere ama dediğim gibi bulunduğu konumda yapmak istediklerini gerçekleştiremedikten sonra orda bulunmasının da pek bir anlamı yok.

Volkan Ballı açıklamasında gayet kibar bir şekilde fikir ayrılığından bahsedip, tarafların yapmak istediklerinin ve amaçlarının uyuşmadığından bahsetmiş ve sonu ayrılıkla biten bir birlikteliğe rağmen yaşanan sıkıntılardan bahsetmeden gayet güzel duygularını ve Orduspor hakkındaki görüşlerini dile getirmiş.

Volkan Ballı'nın açıklamalarına ve ayrılış sebebine tamam denilebilir. Sonuçta bir yetki çatışması varsa ortada ve kendine uygun çalışma ortamı yok ise görevini layıkıyla yapamadığını ifade edip yolları ayırmak medeni bir davranıştır. Bu Orduspor açısından da Volkan Ballı açısından da gayet mantıklı bir ayrılık olur. Çünkü taraflar arasında o sinerji oluşmadıktan sonra Volkan Ballı'nın o görevde olması ne Orduspor'a birşey kazandırırır nede kendine. Fakat Nedim Başkan tarafından yapılan açıklamaya tamam denilemez. O açıdan bakacak olursak olayın sadece ekonomik külfetinden dolayı yolların ayrıldığını belirtmenin mantıklı bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Orduspor kulübünün ekonomik şartları ortadadır evet ama eğer şartlarımızı aşan bir durum söz konusu ise bu işe en başından kalkışılmazdı. Fikir ayrılıklarından doğan ayrılıklar her zaman normal karşılanabilir. Ama bir tarafın yaptığı açıklama ile diğer tarafın yaptığı açıklama birbiriyle uyuşmuyor. Volkan Ballı'nın yaptığı açıklama doğru ise Orduspor adına da Volkan Ballı adına da sevinirim ve hayırlısı olsun derim. Ama Nedim Türkmen'in yaptığı açıklama doğru ise gerçekten bize çok faydalı olabilecek bir değeri kaybettik derim.

Volkan Ballı'ya kısa vadede yaptıkları için teşekkür ederiz. Gönül daha fazla çalışmayı arzu ederdi ama bu noktadan sonra alınan kararı saygıyla karşılamaktan başka yapacak birşeyimiz yok. Orduspor'umuz için hayırlısı ne ise o olsun diyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...