15 Ağustos 2011

Başkent Turnuvasının Ardından


Turnuva öncesi çoğumuzun takımdan beklentisi belliydi. Transferlerin gecikmesinden dolayı tyrnuvada oynadığımız rakiplere göre en hazılrıksız olan takım bizdik ve beklentilerimiz de bu durumun bilincinde olduğumuz için çok fazla değildi. Fakat Başkent turnuvasının 3 maçında oynanan futbol ve alınan sonuçlar gerçekten mutluluk verici.

İlk maçta son dakikada yediğimiz golle Ankaragücü ile 1 - 1 berabere kaldıktan sonra 2. maçta Karabükspor ile 0 - 0 berabere kalıp son maçta Sivasspor'u 2 - 0 mağlup ederek turnuvayı 3. olarak tamamladık. İlk 2 maçı Trt verdiği için ilk 2 maça göre değerlendirmelerimi yapacağım. Yabancılardan sadece Gosso ve Nickenig'i görme farsatımız olmadı. Onlar da son maçta forma giydiler ama tv vermediği için izleyemedik.

İsim isim de ele alabiliriz takımı ama genel bir değerlendirme yapacak olursak, ortaya çıkan görüntü gerçekten umut vericiydi. Karabükspor, Ankaragücü ve Sivasspor kemikleşmiş kadrolarına rağmen bizden daha iyi futbol oynamadılar. Özellikle dün oynadığımız Sivas maçının ilk yarısında son derece baskılı oynamışız ve Sivasspor'a oranla çok daha fazla pozisyona girmişiz.

Bütün maçlarda 2. yarılarda düşüşler oldu ve oyundan zevk alamadık. Bunun sebebi takımların 2. yarıda oyuncu değişikliği haklarını kullanmasıydı. 8'er oyuncu değişikliği hakkı var turnuvada ve bu da maçların 2. yarısının ilk yarılarına göre çok daha düşük tempoda oynanmasına neden oldu.


Takımın genel olarak oyuna hakim olması, ayağa çok iyi pas yapması, pozisyona girmemiz, çok kısa bir süre önce bir araya gelmelerine rağmen uyum sıkıntı yaşamamız gerçekten mutluluk verici şeylerdi. Defans ve orta saha kurgusu konusunda bir sıkıntı yaşamayacağımız aşikar. Defans ve orta sahada çok alternatifli isimlere sahibiz ve bütün mevkilerin de alternatifleri var. 3 hazırlık maçında gözümüze batan ve gözümüzü korkutan tek sıkıntı ileri uçtati etkisizliğimizdi. Banahane'nin hafif sakatlığından dolayı riske edilmemesinden dolayı ileri uçta İbrahim Şahin görev aldı. Gol atmasına rağmen yeterli olmadığı çoğu kişinin ortak görüşüdür. Yabancı bir forvet transferi yapılacak ve alınacak olan isim direk forma giyecek isim olacak. Bu transferin bu hafta içi bitmesini bekliyoruz. Fakat, alınacak yabancı forvete rağmen bir yerli isimin daha kadroya katılması gerektiğini düşünüyorum. İbrahim Şahin'i alternatif olarak sayarsak ve sadece yabancı forvet alıp lige başlarsak sıkıntı yaşayabiliriz. Takımın geri kalan bütün hatlarını kusursuz yaptıktan sonra ileri uçta alternatifsiz kalırsak 1 çuval inciri berbat ederiz.

Turnuvanın ardından gördükki, gerçekten iyi bir takım kuruluyor. Süper ligin köklü ve kemikleşmiş kadroları olan takımlarına karşı çok iyi performans gösterdik ve herşey yolunda.

Zaman zaman yavaş yavaş geçiyor ve tarih yaklaşıyor. Umarız herşey yolunda gitmeye devam eder.

1 yorum:

  1. Murat ve Abdullah transferleri gercekten cok onemliydi. Mantikli olan bir sekilde ucuz diye yabanci transferi yaparken, yerli tarafimizi eksik biraktik hep.

    Yabanci sinirsiz da olsa sahada 5 yerli oynatacagiz. Gecen sene Bank Asya`da oynamis bir takim olarak bu 5 ismi Selcuk, Ali her turlu Fevzi, Numan, Muslum, Irfan zorlarsak seklinde yazabilirim.

    Yalcin, Hakan Ozmert transferlerinin ilk 11 icin oldugunu dusunursek yerli rotastyonuna ne kadar ihtiyacimiz olacagi ortaya cikti.Ibrahim`in yerine de kesinlikle yedekligi sorun etmeyecek yerli birini monte etmeliyiz. Yabanci transferin arkasinda bekleyecek mumkunse genc birisini, umarim yonetim bu konuda da calismalara devam ediyordur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...