9 Ağustos 2011

Çakma Olan Biz miyiz, yoksa sen mi HÜRRİYET ?



Yazı hakkında hiç yorum yapmadan direk Hürriyet'in internet sayfasında ve gazetede neredeyse yarım sayfa ayırdıkları yazının içeriğinden birkaç bölüm paylaşacacağım. Yorumsuz, sadece yazının içinde geçen cümlelerden...

YAZININ LİNKİ BURADAN

* Hazırlık Maçında Çakma Orduspor

* Orduspor, Hollanda kampında De Graafschap ile oynadığı özel maça, ‘çakma’ takımla çıkmış.

* Mor beyazlı kulübün 18-28 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’da yaptığı kampın organizatörleri, 27 Temmuz’da bu ülkenin 1. Lig takımlarında De Graafschap ile hazırlık maçı ayarladı. Fakat teknik direktör Metin Diyadin, karşılaşmadan bir gün önce, “Takımda ancak 9-10 futbolcu böyle bir maçı oynamaya hazır. Bu şartlarda sahaya çıkamayız” deyince işler karıştı. Yöneticiler organizatörleri arayıp, iptalin mümkün olup olmayacağını sordu. Organizatörler, “Mümkün değil. De Graafschap bu maç için bilet bastırdı. İptal edersek 10 bin dolar para cezası ödersiniz” cevabını verdi. Orduspor yöneticileri tekrar Diyadin’le görüşüp durumu izah etti. Diyadin kararından dönmeyince, yetkililerin aklına parlak bir fikir geldi:

* BİR dönem Fenerbahçe’de de çalışan takım menajeri Volkan Ballı, hemen Köln Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini telefonla arayıp durumu anlattı...

* “De Graafschap takımıyla maç ayarladık ancak hoca ‘Takımı göndermem’ diyor. Bana ne yapıp edip, acilen 5-6 futbolcu bulun. Almanya amatör liglerinden de olabilir. Onlara Orduspor forması giydirip sahaya çıkaracağım.”
Köln Fenerbahçeliler Derneği’nden gerekli yardımı alan (!) Ballı, diğer taraftan Hollanda’daki dostlarını arayıp, bu ülkenin alt liglerinde oynayan 7-8 futbolcu daha buldu. Volkan Ballı böylelikle as takımdan Sergio Zijler ile Daniel Georgiev’in de aralarında olduğu toplam 17 futbolcuyu bulup, De Graafschap Kulübü’nün tesislerinde oynanan maça çıkardı. Maça kendisi de gelmeyen Metin Diyadin’in yerine teknik direktörlük koltuğunda ise, yardımcı antrenör Sabahattin Akbayrak oturdu.

* Volkan Ballı, çoğu hayatlarında ilk kez bir araya gelen futbolculardan kurulu takımının, Hollanda Birinci Ligi’nde yer alan De Graafschap karşısında tarihi fark yiyip rezil olmasından korkuyordu.

* Fenerbahçe'de çalıştığı yıllarda Hollandalı futbolcu Pierre van Hooijdonk’un tercümanlığını yapan Ballı, De Graafschap’ın teknik direktörünün, van Hooijdonk’un yakın arkadaşlarından, kendisinin de iyi tanıdığı Andries Ulderink olduğunu görünce hazine bulmuş gibi sevindi! Ulderink’in yanına gidip, münasip bir dille başlarına gelen olayları anlattı ve, “Lütfen futbolcularınıza söyleyin, kendilerini çok da fazla sıkmasınlar” ricasında bulundu.
Ulderink de Ballı’yı kırmadı (!) ve sahaya yedek futbolcuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıktı.

* “Hocam, bu maçtan UEFA’nın bile haberi var. Eğer oynamazsak rezil oluruz. Hiç olmazsa birkaç futbolcu verin. Biz başka yerlerden oyuncu buluruz...”

* Metin Diyadin buna razı oldu ve yabancı futbolcularından Sergio Zijler ile Daniel Georgiev’in oynamasına izin verdi.


****

Şimdi konu hakkında bilgi verelim :

- Orduspor'un Hollanda kampında yaptığı bütün hazırlık maçlarında gurbetçi futbolcular görev yaptı. Transferin gecikmesinden dolayı Hollanda kampına kısıtlı kadroyla katıldığımız için kampa denenmek için katılan gurbetçi futbolculara hazırlık maçlarında şans tanındı.

- Nitekim, kampta ve hazırlık maçlarında denenen futbolculardan iki tanesi şuanda takım ile Bolu kampında beraber ve Bolu kampı sonunda bu futbolcularla sözleşme imzalanması düşünülüyor.

***

Bilgiler yeterli diye düşünüyorum. Şimdi Hürriyet'in yaptığı haberi irdeleyelim. Şimdiye kadar Orduspor'a kaç defa gazetesinde yarım sayfa ayırdı Hürriyet bilmiyorum ama böyle kurgu bir hikaye ve içeriğinde Orduspor camiasını küçümseyen ifadelerin yer aldığı kaleme alan ADİL DEMİRÇUBUK ve FERUDUN NİĞDELİOĞLU adındaki yazarlar ( ! ) bu cüreti kendilerine nereden buluyorlar ?

Böyle terbiyesizce ithamlarda bulunup, Orduspor'a çamur attığını düşünen bu yazar bozuntularının yazılarını bu içerikte Gazeteye taşıyan ve yarım sayfa yer veren HÜRRİYET Gazetesi Editörlerine ne demeli ?

Kalın ve siyah puntolarla Çakma Orduspor yazma cüretini kendinde bulan ADİL DEMİRÇUBUK ve FERUDUN NİĞDELİOĞLU'nun cürümü nedir ?

Olayın ısmarlama bir yazı olduğu aşikar. Yazıyı kimin ısmarladığı konusunda tahminlerimiz olsa da kimseyi suçlamak haddimize değil.

Götünüzü koltuğa yayarak, Orduspor adını kullanarak HABER yaptığınızı düşünüp keyiflenmeyin !!!

ÇAKMA HÜRRİYET ve ÇAKMA YAZARLARINA DUYURULUR !!!

1 yorum:

  1. ferudun niğdelioğlu kadar yalan haber yapan bir başka gazeteci var mı acaba dünyada. önceleri sabah gazetesinde uydurma haberler yapardı, şimdi hürriyete transfer olmuş. bu kadar yalan haber yapan bir kişi nasıl oluyor da hala gazetecilik yapabiliyor diye soruyorum ara sıra kendime.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...