3 Ağustos 2011

Joseph Akpala mı ? Edgar Da Silva mı ?
























Uzun zamandır herkesin merak ettiği konu forvet. Takımdaki bütün eksikler neredeyse tamamlandı ve geriye sadece forvet bölgesi ve takıma kazandırılacak olan süpriz niteliğindeki isimler kaldı. Forvet konusunda başrol ismini artık herkes biliyor. Biz ne kadar isim zikretmesek de bir yerden sonra isim ortaya çıktı. Uzun zamandır peşinden koştuğumuz Joseph Akpala'nın transferi araya La Liga takımlarının girmesiyle zora girmişti. Bizde Racing haberleri çıkması üzerine umutsuzluğa kapılmıştık ve bu satırlardan bu transferin zora girdiğinden bahsetmiştik. Bunun üzerine yönetim Akpala'nın alternatiflerine yöneldi ve ilk alternatifi olan Brezilyalı futbolcu Bruno Edgar Da Silva ile görüşmelere başladı. Portekiz takımı Guimaeres'in formasını giyen Da Silva ile ilgili girişimlerimiz dün ve bugün portekiz basınında çok fazla yer aldı. Yönetim öncelik olarak Akpala ısrarını sürdürürken Akpala'nın yedeği olan Edgar Da Silva için de kulübüyle görüşmeleri son noktaya getirmek üzere. Bu demek oluyor ki iki isimden birine herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda imza attırılacak.

Şuandaki durum neticesinde Akpala öncelikli tercih. Her ne kadar bizler transferin zora girdiğini düşünüp hayal kırıklığına uğrasak da Akpala konusunda sevindirici gelişmeler olduğu durumlarını aldık. Sonuç olarak Akpala transferinin gerçekleşmeme ihtimaline karşın Edgar Da Silva isminin de son noktaya gelmesi sevindirici bir gelişme.

Edgar Da Silva ile ilgili Portekiz basınında çıkan haberlerden birine BURADAN ulaşabilirsiniz.
Haber içeriğinde, Edgar Da Silva transferi için Guimaeres ve Orduspor'un görüşmelere başladığından ve büyük ihtimal Orduspor forması giyeceğinden bahsediyor.

Uzun zamandır peşinde olduğumuz ve ilk tercihimiz olan Akpala hakkında çok fazla bilgi verme fırsatı olmadı ama her iki futbolcu da yaşları genç ve genç yaşlarına rağmen çok tecrübeli isimler.

24 Ağustos 1986 doğumlu Akpala 1.85 boyunda hızlı ve bitirici bir forvet. Futbola Nijerya Lagos'da Coca Cola futbol akademisinde başlayan Akpala ilk profesyonel sözleşmesini Nijerya Premier Ligi takımlarından Bendel United ile yaptı ve 2005-2006 ilk profesyonel sezonunda Nijerya Liginde 19 maçta görev aldı ve 13 gol attı. Attığı 13 gol ile gol kralı olan Akpala Bendel Unitedtaki performansı sayesinde Belçika 1. liginin köklü takımlarından Charleroi'ye 264 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olan Akpala, Charleoi formasıyla mücadele ettiği Belçike liginde 2 sezonda 60'ın üzerinde maça çıkıp 25 gol attı. Belçika liginde oynadığı 2 sezonda adından söz ettiren Akpala, 2007-2008 sezonunda 31 maçta forma giyip 18 gol atınca Belçika'nın en iyi takımlarından biri olan Club Brugge'e 3 milyon Euro Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Brıgge'deki ilk sezonunda 32 maçta 15 gol atan Akpala Belçika ligindeki üstün performansını Brugge forması ile de devam ettiriyordu. Totalde ise Club Brugge forması altında Belçika liginde ve Avrupa kupalarında 113 maçta forma giyip 35 gollük bir istatistiğe ulaşan Akpala aynı zamanda Nijerya Milli takımındada görev aldı. Nijerya Milli Takımında ise 7 maçta forma giyen Akpala 2 kez fileleri havalandırdı.


2006'dan beri forma giydiği Belçika liginde toplamda 56 gol atan Akpala aynı zamanda Brugge formasıyla 19 Avrupa Kupası maçında forma giydi ve 5 gol attı. Belçika liginde Charleoi'de forma giymeye başladığında henüz 20 yaşında olmasına rağmen genç yaşıyla önemli işler yapıp oynadığı ligin en iyi takımlarından birine yüksek bir bonservis bedeliyle transfer olup orda da iyi performansını devam ettirdi.

Genel olarak istatiklerine bakacak olursak ;

2005-2006 Bendel United 19 maç 13 gol
2006-2008 Charleoi 60 maç 25 gol
2008-2011 Brugge 113 maç 35 gol
Nijerya Milli Takımı 7 maç 2 gol

Transfer konusunda öncelik Akpala'da olmasına rağmen imzaya yakın olan isim Edgar Da Silva da genç yaşına rağmen oldukça iyi istatistiklere sahip olan bir futbolcu. 3 Ocak 1987 Brezilya doğumlu futbolcu ilk profesyonel sözleşmesine Brezilya ligi takımlarından JoinVille'de imza attı. Brezilyadaki performansı onu Portekiz'in önemli takımlarından Porto'ya taşıdı. Porto'ya oldukça iyi bir bonservis bedeliyle transfer olan Edgar'ın Porto'daki kariyeri uzun sürmedi.

Porto'nun ardından diğer önemli Portekiz takımlarından Academica ve Kızılyıldız formasını kiralık olarak bir müddet giyen Edgar Da Silva daha sonra Brezilya'ya geri döndü ve Vasco da Gama forması giymeye başladı. Vasco da Gama forması altında iyi maçlar çıkaran Edgar tekrardan Portekiz liginde döndü ve ilk durağı Nacional takımı oldu.

Portekizdeki ilk sezonlarına nazaran 2. gelişinde hem yaşı olgunlaşan hemde tecrübesi artan Edgar Nacional forması altında 2009-2010 sezonunda 25 maçta 13 gol atarak önemli bir istatistiğe ulaştı. Geçirdiği bu güzel sezonun ardından geçtiğimiz sezonun başında Guimaraes'e transfer oldu ve Guimaraes'de 30 karşılaşmada forma giyip 12 gole imzasını attı. Edgar ayrıca Brezilya U20 Milli takımında da birçok maçta forma giydi. Edgar'ın takıma katılması durumunda Guimaraes'den aldığımız Ribeiro ile iyi bir ikili oluşturacaklarını düşünürsek bizim açımızdan gayet olumlu bir transfer olur. Uzun boyu, teknik oluşu ve hava toplarındaki hakimiyeti ise cezbedici özelliklerinden sadece bir kaçı.

Sonuç olarak şuan gerçekleşmesi muhtemel transfer için elimizde iki alternatif var ve iki isimde kariyerlerine, özelliklerine ve istatistiklerine baktığımız zaman ilerideki sıkıntımızı giderecek isimler. İki futbolcunun da yaşları 23 ve bu bizim için çok önemli bir avantaj. C.tesi gününe kaadar bu iki isimden birinin imza atmasını bekliyoruz.

Edgar'ın gollerinden oluşan bir video ile yazıya noktamızı koyalım.




2 yorum:

  1. Başkan culio'yu alırsak başka transfer yapmayız demiş.

    http://www.ntvspor.net/haber/futbol/45383/ordusporun-gozu-culioda

    Umarım hem culio'yu hem de bu gençlerden birisini alırız.

    YanıtlaSil
  2. Başkan'ın Culio'dan başka transfer yapmayacağız diye birşey söylemiş olması mümkün değil.

    Büyük ihtimal haberi yapan kişinin kendi eklediği şeylerden biridir.

    Transferi düşünülen bu iki isim haricinde görüşme halinde olunan başka isimler de var.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...