12 Ağustos 2011

Sedat Bayrak Orduspor'da


Sivasspor'un tecrübeli stoperi Sedat Bayrak 1 yıllık sözleşme imzaladı ve yarın Ankara'daki kampa katılacak. Daha önceki yazılarımızda 3 tane yerli isimden bahsetmiştik. Sağbek, stoper ve sol açık için. Bu üç mevki için de alternatif isimler vardı ve sırasıyla Abdurrahman Dereli, Murat Kalkan ve Sedat Bayrak takıma kazandırıldı. Sedat'ın transferiyle stoper sayımız 4 oldu ve defans hattındaki sıkıntı da giderilmiş oldu.

Abdurrahman Dereli transferinden sonra Garcia'nın stoper olarak da oynayabilmesinden dolayı bir ihtimal stoper transferinden vazgeçilebileceğini söylemiştik ama bütün pozisyonlarda alternatifleri sağlamışken defans hattında 3 futbolcuyla lige başlamak risk olacağı için yönetim Sedat'ı da kadroya dahil etti. Ayrıca yabancı kontenjanının yarattığı sıkıntıyı da düşünürsek Yalçın, Sedat ikilisiyle de maçlara başlayabiliriz. Metin Hoca'nın Nickenig'den mutlak suretle yararlanmak istediğini biliyoruz ama dediğimiz gibi yabancı kontenjanı elimizi ayağımızı bağlıyor bir yerde. Şöyle bir durum da var. Nickenig oynasa bile kadro derinliği bakımından Sedat'ın transferi önemliydi.

Sedat'ın kariyerine baktığımız zaman bize tecrübesiyle katkıda bulunabileceğini çok rahat söyleyebiliriz. Trabzonspor alt yapısında yetişen Sedat, Trabzon'da profesyonel olduktan sonra, Erzurumspor, Akçaabatsebatspor, Ankaragücü ve son olarak Sivasspor formalarını giydi ve ve Süper Ligde 189 maça çıkıp 10 gol attı.

Abdurrahman Dereli olan yakın arkadaşlıklarından dolayı uyum sorunu gibi bir sıkıntı da olmayacağına göre direk takıma katkıda bulunabilecek bir isim. Trabzonspor'dan sonra Abdurrahman ile hiç ayrılmamışlar ve hep aynı takımlarda oynamışlar. Bu gelenek Orduspor ile de devam edecek. Bu duruma bir röportajınd aşu şekilde yanıt vermiş Sedat ;

Abdurrahman'la çok iyi anlaşıyoruz. Öyle bir dostluğumuz var ki, bankadaki hesaplarımız bile ortak gibi. Kişisel dostluğumuz işimize de yansıdı. Sebatspor'da oynadığımız dönemde aynı haksızlıklarla karşılaştık. Ankaragücü'nde yine öyle. Sivasspor'da da tamamen aynı sözleşmelere imza attık. Ama oynadığımız takımlarda yaşadığımız sorunlardan önce de birbirimize kenetliydik. Abdurrahman'la bir şekilde aynı takımlarda oynadığımız için daha farklı görünüyor olabilir. Ama futbola başladığımız dönemden Kayserisporlu Ragıp'la, Bolusporlu İbrahim Parlayan'la ya da halen Sebat'ta devam eden 3-4 arkadaşımızla birbirimize çok bağlıyız.

Euro 2008'de milli takım kadrosuna seçilmişken geçirdiği talihsiz sakatlıktan sonra Milli takım kapıları ona kapanmış ve o süreçten sonra kariyerine ortalama bir düzeyde devam etmiş. Sivasspor'un zirve yaptığı zamanlarda takımın en önemli isimlerinden biriydi ayrıca.

Her sezon ortalama 20 ve civarı maça da çıktığını düşünürsek kadro derinliği bakımından iyi bir transfer yaptığımızı söyleyebiliriz.

Sedat Bayrak hayırlı olsun.

2 yorum:

  1. Çok sağlam kadro oluyo hakikaten. İlk başlarda acaba gibiydi ama ligin ertelenmesiyle hem uyum sorunu ortadan kalktı hemde daha da kaliteli isimler takıma katıldı. neyse sonuç olarak yabancı forvet kesin olarak gelicek. Yerli olarak semihi de söylüyolar ama Trabzonspordan Mehmet Çakır da düşünülebilir. Biliyoruz ki tecrübesi ve gol yüzdesi çok yüksek bi oyuncu. Müthiş olur bence :)

    YanıtlaSil
  2. transferler kağıt üstünde çok iyi duruyor ancak şöyle bir riskde var sanki. transferlerin çoğu ilkk 11 e aday oyuncular. hangisini yedek bıraksanız sorun olacak gibi. rotasyonlu oynansa kadro istikrarı sağlanamayacağı için gene problem olacak. ligler başlasın ne olacağını göreceğiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...