4 Ağustos 2011

Pasta Bitmek Üzere, Kreması | EMMANUEL CULİO

Herkes forveti alalım transferi bitirelim havasındayken Culio haberleri bayağı bir heyecan yarattı. 10 gündür süren bir çalışmaydı Culio transferi ve sona gelinmişken basına yansıdı. Bonservis konusunda Galatasaray ile anlaşıldı haberini almıştık ama sonrasında Nedim Başkan'ın verdiği beyanatlardan sonra o konuda ufak bir pürüz olduğunu öğrendik. Transferin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba sarfedildiğini bilioyoruz ama Culio'nun gelme ihtimaline karşı Culio'dan biraz bahsedelim. Umarız ufak tefek pürüzler giderilir ve Culio takıma kazandırılır.

Öncelik olarak Culio için deyim yerindeyse oluşturduğumuz kadronun kreması diyebiliriz. Her ne kadar sahaya çıkmadan neyin ne olduğunu bilemesekde kurduğumuz kadroyu oluşturan futbolcuların hepsinin kariyeri ortada. Böyle bir kadro kurarken Culio tarzında bir futbolcuyu hiçbirimiz dile getirmedi aslında ama şayet takıma kazandırılırsa çok ekstra bir transfer olacak bizim için.

Culio ile ilgili forumlarda Galatasaray taraftarlarının yorumlarına biraz göz gezdirdim ve gerçekten sona yaklaştığımız bu transferin gerçekleşme ihtimali için daha fazla heyecan yaptım. Bir kere Culio için kötü bir düşünce içinde olan birine rastlamadım. Hepsinin bahsettiği şey, geçen sezon devre arası geldiği takımın en iyi ismi olduğu yönündeydi.

10 numara mevkisinde oynamasına rağmen klasik 10 numara anlayışının çok çok ilerisinde bir oyun oynayan Culio oyunun defansif yönünde de en az hücumdaki kadar iyi. Orta sahanın ortasında oynamasının yanı sıra kanatlarda da oynayabiliyor. Sağ ve sol kanatta alternatif konusunda sıkıntılar yaşadığımızı düşünürsek zaman zaman Culio kanatlarda da çok rahat oynayabilir. Yani orta sahanın ortasına transfer yapmışken 2 mevki için de alternatif yaratmış oluyoruz. Her mevkinin alternatifinin olması ve kadro derinliği TSL için çok önemli. Sol kanadın veya sağ kanadın alternatiflerine 800-900 bin Tl yatırım yapıp kenarda oturtmak bizim bütçemizi aşacağı için bu tarz futbolcular bizim çok önemli bir şans. Mesela aynı şansa Garcia konusunda da sahibiz. Asıl mevkisi sağbek olmasına rağmen stoper olarak da görev yapabildiği için Garcia'yı olası sıkıntılarda hepimiz stoper alternatifi olarak da değerlendiriyoruz.

Oyunun iki yönünü oynaması, hem ortada hem kanatlarda görev almasının yanı sıra teknik ve mücadele gücü yüksek bir futbolcu. Klasik 10 numara tabirinden çok daha fazlası diyebiliriz Culio için. Koşmayan, mücadele etmeyen bir 10 numara futbolcusu bize yeni olduğumuz bu ligde fazlasıyla lüks olurdu ve 10 kişi oynamamıza neden olurdu. Karabükspor'un yaptığı Cernat transferi gibi bir ismin bize çok faydalı olabileceğini konuşmuştuk hep ama Culio ile Cernat'ı kıyaslarsam eğer bence Culio'yu kadromuza katabilirsek Cernat'ın Karabük'te yaptıklarından çok daha fazlasını yapabilecek bir futbolcuyu kadromuza katacağız. Bütün bu özelliklere sahip bir futbolcunun çok hırslı, kazanmak için canını dişine takan ve formasını giydiği takıma gönülden bağlı olan biri olduğunu da düşünürsek Culio isminin bizi neden bu kadar heyecanlandırdığını az çok açıklamış oluruz sanırım. Özellikle Cluf forması altında şampiyonlar liginde oynadığı maçlara bir göz atmak bile nasıl bir futbolcu olduğunu az çok açıklamaya yeter.
Galatasaray'a ilk transfer olduğu zamanlar Galatasaray taraftarının kafasında soru işaretleri yaratsada oynadığı yarım sezonda gösterdiği performans ortada. Aslında Galatasaray'ın Culio'yu göndermek istemesinin mantıklı bir açıklaması dahi yok ama bu durum bizi çok da alakadar etmiyor doğrusu. Zaten ortada bu durum ile alakalı Galatasaray taraftarlarının aşırı bir isyanı söz konusu. Tek temennimiz bu isyan gözden gelinmesi.

Bu transferin belkide en çok gerçekleşmesini isteyen kişi Metin Diyadin. Metin Diyadin'in daha önce aşırı derecede ısrar ettiği tek isim Tobias Nickenig oldu. Tobias'ın kariyerine rağmen çok daha iyi sayılabilecek futbolcular gündememizdeyken kendisi Tobias'da ısrarcı oldu ve onun isteği üzerine Tobias takıma kazandırıldı. Ve bu kararının da isabetli olduğunu Tobias'ın onun beklentilerine karşılık vereceğini düşünüyorum. Culio ısrarına gelecek olursak. Bu transferin gerçekleşmesi Metin Diyadin'in ısrarlarıyla doğrudan alakalı. Birkaç futbolcuda yönetim fedadarlık yapacağını daha önceden söylemişti. Şimdiye kadar yapılan transferler içinde öyle külfetli bonservis ödediğimiz bir isim yok. Bu konuda fedakarlık forvet transferinde yapılacaktı ama şimdi birde Culio konusunda fedakarlık yapmamız gerekecek. Forvet konusunda daha önceki yazımızda son durumdan bahsetmiştik. İki futbolcudan biri bonservis bedeli ödenerek takıma kazandırılıcak. Culio konusunda da ödenmesi gereken bir mevla ortada. Fedakarlık demişken, Culio'dan daha iyi fedakarlık yapılacak futbolcu bulabileceğimizi düşünmüyurum.

Bazı futbolcular vardır ki; bir takımın eksik noktalarını bir anda kapatır. Hep birşeyler eksik dersiniz ama o eksikliği gideremezsiniz ya, bizim belkide gideremeyeceğimiz eksikliğimizi kapatacak, takıma cuk oturacak bir isim Culio.

İnşallah transfer gerçekleşir ve Culio hakkında daha yazar çizeriz. Ufak tefek ayrıntıların hallolmasını bekliyoruz ve bu konuda yönetimden fedakarlık bekliyoruz. Culio'ya mor beyaz formayı giydirelim...


2 yorum:

  1. Ordusporun yerli rotasyonunda bence sıkıntı doğacak gibime geliyor bilmem katılırmısın. 1 veya 2 tane ilk 11de düşünülen oyuncunun eksikliğinde.

    YanıtlaSil
  2. http://divaneasikgibi.blogspot.com/2011/08/transfer-dosyamz-ve-yerli-yabanc.html

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...