11 Ağustos 2011

Tatsız Tuzsuz Bir ''Milli'' Maç...


Yanlış kadro seçimleri, kaçan şampiyonalar, sıkıcı futbol derken Milli takımdan ve Milli maçlardan Millet olarak uzaklaştık. Hazırlık maçlarında yine dengimiz olmayan bir takım seçtik ve futbol oynamadan da olsa galip geldik. Kazım'ım güzel golleri de olmasa pek de izlenilecek birşey yoktu aslında.

Maç hakkında söylenecek şey pek fazla yok. İsimler üzerinden gidilip Selçuk Şahin, Hakan Balta gibi isimlerim hala milli takımda oynamasından dem vurulabilir. Yada düzgün bir forvetimiz olmamasına dem vurulabilir. 3 gollü bir galibiyet aldık ama sahada pozisyona giren, umut veren bir Milli takım yoktu. Golün biri penaltıdan diğer ikisi ise Kazım Kazım'ın kişisel becerisinden geldi. Kazım'ın anlık parlamaları dışında futbol namına güzel birşey izleyemedik. Bir şampiyonayı daha kaçırmayı bünyemiz kaldırır mı bilmiyorum ama bu kadro yapısı ve bu futbol anlayışıyla önümüzdeki şampiyonaya gidebileceğimiz konusunda benim gerçekten şüphelerim var.

Hiddink'in gelişinden sonra mutlu olmuştuk ve bazı şeylerin düzelebileceğini umut etmiştik ama kadro seçimlerinde hala Anadolu takımları görmezden geliniyor ve Milli takımda görmek istemediğimiz isimler hala o formayı giymeye devam ediyor. Futbol adına da Hiddink ile belli bir kaliteyi yakalayamadığımız ap açık ortada...

Maç içinde beni en sevindiren nokta gurbetçi futbolcuların performansı. Mehmet Ekici yavaş yavaş milli formaya ısınıyor ama formaya ısındıkça ve kendini ispat etmeye başladıkça bencilleşiyor. Kalitesi ortada ve Milli takıma faydalı olabileceği çok belli. Yalnız biraz daha topla oynama konusunda kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor.

2. yarı oyuna dahil olan Gökhan Töre ise eminim ki maçı izleyenlerin içini ferahlattı. Nuri kaç yıldır Bundesliga'da harikalar yaratıyor ve ordaki performansı onu Real Madrid'e kadar taşıdı. Peki Milli Takım Nuri Şahin'in bu yükselen performansı sürecinde ondan ne kadar faydalandı ? Ara sıra sakatlıktan dolayı yer alamadığı zamanlar da olsa Milli takımdaki kariyeri sürecinde ondan verim alamadık. Gökhan Töre'de de aynı şeylerin olmasından korkuyorum. Futbol altyapısı belli olan bir futbolcu. Bundan 1-2 yıl sonra da nerelere gelebileceği apaçık ortada. Çok değil 1-2 yıla Gökhan Töre uçuk bir bonservis bedeliyle Avrupa Kulüplerinden birine transfer olup futbol gündemine oturabilecek kalitede bir futbolcu. Canı istediği zaman oynayan, istemediği zaman oynamayan Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi adamların yerine 92 doğumlu da olsa bu futbolcular oynamalı. Mehmet Ekici, Tunay, Nuri, Gökhan Töre artık bu Milli takımın kemik isimleri olmalı. Gerçekten birşeylerin değişmesini istiyorsak bunların yapılması gerekiyor.

Maç hakkında söylenilecek diğer bir şey ise maç içinde Emre'ye yapılan protesto. Emre'yi sevdiğim söylenemez ama Milli Takım forması giyen bir futbolcuya yoktan yere maç boyunca protesto yapılmasını da anlamlı bulacak değilim. Maç Türk Telekom Arena'da olduğu için Gs'li taraftarların yoğun olması normaldir ama yapılan da terbiyesizliktir. Emre'nin şahsı yada başka birşeyle ilgilenmiyorum ama dün akşam stadta yapılan ''Milli Forma'ya'' yapılan bir terbiyesizliktir.

İsimler üzerinden gidiyorum çünkü konuşacak futbola adına birşey yok.

İsimler üzerinden devam edersek ;

Futbol fakiri Selçuk Şahin'in milli takıma çağırılıp Avrupa'nın gelecek vaadeden iyi 10 futbolcusu arasında gösterilen Necip'in milli takıma çağırılmaması hakkında ise birşey söylemek alakasız olur.

Yazının başında da belirttiğim gibi Kazım'ın güzel golleri haricinde birşey göremedik. Milli Takım artık bazı kesimlere uzak kalmaya başlıyor ve bazılarının Milli takımı olmaktan çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...