20 Ağustos 2011

Eski Köye, Yeni Adet..!


Lig ertelendi, şike soruşturması sonuçlandı, şu takımlar düştü, şöyle oldu böyle oldu derken Süper Ligin statüsü değiştirildi ve Avrupa'nın 2. sınıf liglerinde uygulanan sisteme geçiş yapılacağı duyuruldu. Sistem kabaca şudur ;

* İlk 4 takım lig bittikten sonra Play Off'a kalacak ve bu 4 takım 6 hafta sürecek çift devreli lig usulü karşı karşıya gelecekler. 6 hafta sonunda en çok puanı alan takım Şampiyon olacak ve Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. 2. olan takım Şampiyonlar Ligine, 3. takım ise Avrupa Ligine takılacak.
* Avrupa Ligine katılacak son takım ise 5. 6. 7. ve 8.'nin aralarında yapacakları maçların ardından en yüksek puan alan takımın İlk 4'ün Play Off sonuncusu ile final maçı oynamasından sonra belli olacak.
* Küme düşme hattında ise bu sezon herhangi bir değişiklik yapılmacağı, bir sezon sonra play off sisteminin ligin son 4 takımı için de uygulanacağı söylenmekte.

Bu sistemin düşünülmesinin sebebini performansı arttırmak ve ligin daha temiz olmasını sağlamak diye açıklamışlar. Statü ayrıntılarıyla tam olarak açıklanmadı. Kulüpler kabul edip etmeyecek mi bilmiyoruz. Belkide kamuoyunun statü hakkındaki görüşlerini öğrenmek, tepkileri öğrenmek için öncesinden bu durumu attılar kucağımıza. 2 aydır şike soruşturması devam ediyor. Yüzlerce kişi göz altına alındı ve onlarcası ceza evinde. Ligin şaibeli, şikeli olduğu ap açık ortada iken, insiyatif kullanıp karar alacak gücü bile kendinde bulamayan tff ligin temizlenmesini, aklanmasını sağlamak yerine statü değişikliğine giderek neyin amacında hakkaten ilginç.

''Ligin temiz olmasını sağlamak için'' diyorsun ama onlarca kişinin yargılandığı, şike yaparak maç kazandığı, maç sattığı iddia edilen takımlarla ilgili karar vermeden lige başlamaya karar veriyorsun.

Bu sistemin İstanbul takımlarının ekmeğine yağ süreceği ap açık ortada. 2 sezon önce Bursaspor bir devrim gerçekleştirdi ve kısıtlı bütçesiyle şampiyon oldu. Diğer Anadolu takımlarının önüne bir ideal koymuş oldu. Ama Türkcell Süper Liginde bu sistem geçerli olursa, Anadolu takımları adına bence Şampiyonluktan söz etme devri sona erer. 34 hafta canını dişine takıp ligi birince bitirecek bir takımın o başarısını tescillemek için 6 maç daha yapacak olması saçmalıktan öte birşey.

İstanbul takımları neyse ama Anadolu takımları bu statü'yü kabul ederse hakkaten ortada bizim anlamadığımız şeyler dönüyor...

2 yorum:

  1. Saçmalıktan da öte. Ligin mesela hiç bi önemi olmaz sanki ilk 4'ü veya 8 i garantileyen takım o zaman maç satamaz. Bide ne bu öyle engellemek için diye açıklamışlar ne yani biz engelleyemiyoruz bari futbolun içine de etsek statü değiştirelim de azalsın filan. Sanmıyorum hayata geçeceğini ama herşeyde olabilir.

    YanıtlaSil
  2. parayı veren düdüğü çalıyor. bizim elimizede bir düüdk veriyorlar hadi çalsana lan çalsana lan diyorlar.

    Bizlerde gıkımızı çıkarmadan he ağam he deyip duruyoruz.

    Keşke işin iç yüzünü aslında bu kararın neden alındığını yazacak cesaret sahibi insanlar olsa. ama nerdeee.

    keşke herkes aldıkları decoderleri iade etsede birileri herşeyin üstünde güce sahip olmadıklarını anlasalar. Asıl gücün bizler olduğunu hatırlatsak. Bizler bir piyon değil oyunun asıl aktörlerinin biz olduğumuzu hatırlatsak.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...