5 Ağustos 2011

Transfer Dosyamız ve Yerli Yabancı Rotasyonu

Transfer transfer derken kadro öyle bir hal aldıki yabancı sınırlandırmasından dolayı kim oynayacak kim yedek kalacak tartışmaları yapmaya başladık. Forvet transferinden sonra yabancı transferinin biteceğini düşünürsek şuan asıl üstüne konuşmamız gereken konu yerli rotasyonu gibi duruyor. Georgiev ile yolların ayrılacağı söylenmişti ama Zijler konusunda net bir bilgi yok şuanda. Takımda kalabilirde gidebilirde. Zijler'in kalması durumunda alınacak yabancı forvet ile birlikte kadromuzda 10 yabancı futbolcu olacak ve bu 10 yabancı futbolcudan 6 tanesi ilk 11'de forma giyebilecekken 2 tanesi yedek kulübesinde 2 tanesi ise tribünde olacak. Tribün için kalması durumunda ilk aday Zijler olur ama diğer2. yabancıyı tribüne gönderirken bir hayli zorlanacağız.

Gelenler, gidenler, geldikten sonra gidenler derken dosya bir hayli karmaşıklaştı. Şöyle tekrardan düzelteyim dedim ama yazmayı unuttuğum yada yanlış yazdığım olabilir. Genel itibariyle kadroya baktığımız zaman ;

GELENLER:
Miguel Garcia, Saso Fornezzi, Jean Jacques Gosso, Emauel Banahane, Sergio Zijler, Yalçın Ayhın, Hakan Özmert, Rocha Ribeiro, Wilfried Dalmat, Tobias Nickenig, Onur Tuncer, Emmanuel Culio

GİDENLER :
Mehmet Ayaz, Bilal Türkgüler, Emrullah Kokoç, Abdullah Çetin, Ahmet Kuru, Sinan Turan, Kostovski, Muarem, Kürşat Duymuş, Ahmet Güven, Jerry Akaminko ve kiralık olan Murat Akın ile yollarımız ayrıldı.

KALANLAR:
Sözleşmesi sona eren Fevzi ve Ali ile yeni sözleşme yapıldı. Numan, Selçuk, İbrahim Şahin, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Emre Özkan, Onur Bilgin takımda kalıyor.


Şuandaki kadro yapımız ;

KALECİLER : Saso Fornezzi, Fevzi Elmas, Onur Bilgin
DEFANS : Numan Çürüksu, Miguel Garcia, Selçuk Şahin, Emre Özkan, Tobias Nickenig, Yalçın Ayhan
ORTA SAHA : Ali Çamdalı, Müslüm Yelken, İrfan Başaran, Sergio Zijler, Gosso, Dalmat, Ribeiro, Onur, Hakan Özmert, Culio
FORVET : İbrahim Şahin, Emanuel Banahane

şeklinde görülüyor. İlk göze batan ve bizleri düşündüren mevki forvet. Forvet konusunda iyi bir yabancı forveti kadroya katmaya çalışıyoruz ve alınacak olan isim direk formayı giyecek. Listedeki isimler o ismin alternatifleri konumunda. Fakat yabancı forvet gelse dahi ilk 11'i zorlayacak kalitede yerli bir forveti daha kadroya katmak gerekecek gibi görünüyor. Fayda ve beklenti bakımından tribüne gidecek ikinci isim Banahane gibi görünse de o bölgedeki kıtlıktan dolayı şuandaki şartlarda Banahane mutlaka kulübede oturur. Buda Gosso, Fornezzi, Tobias yada, Ribeiro'dan birinin tribüne gitmesi demek oluyor. Banahane'yi gönül rahatlığıyla tribüne gönderebilmemiz için alınacak olan yabancı forvetin partnerinin veya yedeğinin kaliteli bir yerli isim olması gerekiyor.

Kulağımıza gelen duyumlardan yola çıkarsak yabancı forvet haricinde 2 yerli transferi daha düşünülüyor. Biri stoper mevkisine biri ise ileri uca bahsettiğimiz eksikliği gidermek için. Yabancı futbolcular her ne kadar iyi olursa olsun takım içindeki yerli kalitesini de çok iyi kurmak gerekli. Sahaya sadece 6 yabancı futbolcunun çıkabileceğini düşünürsek ilk 11'de oynayabilecek 5 yerli ismin çok iyi olması gerekiyor. Şuandaki mevcut kadroda ilk 11 bakımından sıkıntı yok gibi görünüyor ama alternatif bakımından biraz daha zengin bir yapıya sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Yalçın Ayhan, Selçuk, Hakan Özmer, Ali Çamdalı, Numan, Onur ilk 11'in yerli rotasyonunun önemli parçası olacaklar ama bu rotasyonu sağlamak için bu isimler yetersiz. İki tane yerli ismin daha geleceğini hesaba katarsak gelecek olan yerli stoperin ilk 11'de oynayacak kalitede bir isim olması gerekiyor. Yeri geldiği zaman Yalçın veya gelecek olan isim ile takım sahaya çıkabilmeli.

Yabancı rotasyonunda fedakarlık yapılacek mevkiler belli. Hakan ve Ali'nin hatta Onur'un olması orta alanda Gosso'nun alternatiflerinin bol olduğunun göstergesi. Culio alınmadan önce sağ ve sol kanatın alternatifleri konusunda soru işaretleri vardı aklımızda ama Culio kanatlarda da çok rahat oynayabilen bir futbolcu. Hatta şöyle de diyebiliriz. Orta sahanın hücum yönünde, ofans yönünde ve kanatlarında her bölgesinde alternatif olarak forma giyebilecek bir futbolcu. Bu tarz bir jokerin olması gerçekten bizi çok rahatlatacak.

Yapılan transferlerden sonra kadro kurmak gerçekten çok zorlaştı. Biz kendi fikirlerimize göre yazılarımızda kadrolar yapıp değerlendirmelerde bulunduk ama bundan sonrası için yabancı kontenjanından dolayı Metin Hoca'da bitiyor iş.

football formations

Metin Hocanın kafasındaki oyun anlayışını ve yabancı sınırlandırması göz önüne alacak olursak buna yakın bir kadro düşünüyor kafasında. Oynatmak istediği sistemin 4-2-3-1 olduğunu biliyoruz. Kadroya bakında ilk göze çarpan eksiklik Tobias Nickenig ve Gosso. Gosso yedek kalır mı orası bilinmez ama bu benim tahminim. Defansa alınması düşünülen yerli isim ilk 11'de çok rahat oynayabilecek kalitede. O bölgede her halükarda Numan'ın varlığını da unutmamak lazım. Ondan beklentim her zaman üst düzeyde. Gosso ilk geldiğinde banko ilk 11'e yazdığımız bir isim iken şuanda onu kadroya koymak bir hayli zorlaştı. Bu kadronun kulübedeki yabancıları da Gosso, Banahane, Nickenig üçlüsünden ikisi olur. Banahane'nin 1 numaralı alternatif olduğunu düşünürsen Nickenig veya Gosso'dan biri tribüne dahi gidebilir. Tabi bu varsayımlar şuandaki mevcut kadro üzerinden.

Alternatif kadromuza gelince ;

football formations

Alternatif kadroda ilk 11'i her zaman zorlayacak isimler var. Şu şekilde bir düşünce de olabilir mesela. Kale Fevzi'ye teslim edilip Tobias veya Gosso'dan biri ilk 11'de kendine yer bulabilir. Onur'un mevkisi her ne kadar önlibero olsa da geçtiğimiz sezon Bucaspor'da ligin uzun bir bölümünde sağbek oynadığını düşünürsek onu da Garcia'nın alternatifi olarak düşünebiliriz.

Şuandaki mevcut düzen üzerinden bile birçok kombinasyon yapabiliriz. Gelecek olan yabancı forvetten ve transfer edilmesi düşünülen 2 yerli futbolcudan sonra kadro hem yerli hem yabancı rotasyonu bakımından oturmuş olacak. Alınacak olan yerli futbolcular da direk tereddütsüz ilk 11'de oynayabilecek isimler olursa kadro zenginliği, yerli yabancı rotasyonu herşey kusursuz olacak. Bundan sonrası için iş artık Metin Hoca'da. Un, şeker, su ve bilumum diğer malzemelerin hepsi elinin altında. Helvayı nasıl yapacak onun bileceği iş.

Ligin başlamasına 1 ay kadar bir süre olduğunu düşünürsek zaman bakımından da şikayet edeceğimiz bir durum yok ortada. Bolu kampı ve hazırlık karşılaşmaları takımın kaynaşması, uyum sağlaması için bizim için önemli bir fırsat.

3 yorum:

  1. Hah bende tam öyle düşünüyodum. Fevzinin hatalı golleri çok olmasına rağmen konsantrasyonu üst seviyede olunca yeterli bi kaleci olabilir. Yani kısaca yabancı hakkımızı kalede kullanıcağımaza orta sahada veya defansta kullanmak daha akıllıca olur gibime geliyor. Hem zijlerin yanına fornezzi gönderdiğimizde bi kaleci olduğu için sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ben Gosso'nun kesinlikle ilk 11'de yer alması gerektiğini düşnüyorum. Hakan Özmert'in yerine Gosso'nun oynaması ortasaha direnci ve defansif açıdan daha iyi olur. Ayrıca Hakan Özmert takım savunmasına pek katkı yapmayan bir oyuncu. Hakan Özmert Riberio'nun yerinde de düşünülebilir ya da yeni transfer Murat Kalkan.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...