8 Ağustos 2011

Bir Liverpool Deplasmanı


Liverpool'a tek basina gidilmez. Ee baslikta da yazdigimiz gibi deplasman oldu diyebilirim. 4 kisi Londra'dan Liverpool otobusune bindigimizde bizden haric maca gidenleri gormek hem bizleri sevindirdi hem de deplasman havasına girmemize neden oldu. Liverpool'a oglen saat 1 civarlarinda vardık. Once sehir turu yaptık ve sonra ufaktan stada dogru yola koyulduk. Otobusten iner inmez karsimizda kop tribunu girisi ve stadin camekanlarinda bizi karsilayan Gerard vardi. Stadin cevresini gezmemiz gerekiyordu cunku 96 justice aniti ve "you will never walk alone" kapisinda fotograf cektirip o ani olumsuzlestirmek istiyorduk. Ufak bir gezintiden sonra hedefe varmistik.

Daha sonra stada giris yaptik ve biletlerimizide meshur kop tribununden alarak yerimize oturduk. Yeni transferleri gormek istiyordum. Ve onların yanısıra Kuyt, Cole ve buyuk efsane ve Liverpoolun teknik sorumlusu Kenny Dalglish kisaca "King Kenny". Gerard sakat oldugu icin uzuntuluydum.

Supriz bir isimde Cumartesi locadaydi. Rafael Benitez maci izlemeye gelmisti. Liverppol taraftarının eski hocalarını içten ve samimi bir şekilde anarak tezahürat yapmaları hoş görüntüler oluşturdu. Derken yavaş yavaş maçın havasına girmeye başladık.

ilk 11'ler ise soyle idi ;

Liverpool
Reina, G.Johnson, J.Carragher, D.Agger, F.Aurelio, C.Adam, J.Henderson,
J.Spearing, A.Aquilani,S.Downing, A.Carroll dizilis icin 4-4-1-1 diyebiliriz.

Valencia
D.Alves, Jordi Alba, M.Topal, A.Rami, Bruno, Mata, Parejo, Albelda, P.Hernandez, P.Daniel Piatti, Jonas

Mehmet ilk 11 de cikiyordu sahaya fakat asil bolgesinde degil stoper oynuyordu. Kotu bir performans cizmedi Mehmet fakat Valencia'nin bekleri ile Mehmet ciktiktan sonra ki defans oyunculari izledigim macta benden pek gecer not alamadilar. Mehmet Topal kayirmasi felan yok isabetli paslari ile defansta sivrilen ismiydi. Zaten kendisi iyiydi fakat ayni bolgede gorev yaptigi arkadaslari kotuydü. Mehmetin birde yan toptan kaleye dokunamadigi top var ki onu dokunup gol ile sonuclandırsaydı daha farkli bir mac olabilirdi. Mac icin yorum yaparsak ilk gol Valencia defansinin hatasından faydalanan Andy Carrollin takipciligi ile geldi. "Carro"yani Carreger defansta pek Valencialilara sans tanimaz iken Agger ile gelen tum toplari silip supurduler. Liverpool ile ismi ozdeslemis olan Kuyt ise ikinci yari oyuna girerek yine golunu atti diyordum fakat golu Kyrgiakosa yazmislar neyse muhim degil. Valencia icin bir kac sey soylemek gerekirse, Almeria'dan 7.5 mil.pound odeyerek takima kazandirdiklari Piatti gercekten Valencia'da parlayan bir isimdi.

Gel gelelim tribunlere. Aslinda daha cok sey yazmak gerekiyor. Malum Liverpool diyince akla gelen ilk isim Kop ama onlar hic umdugum gibi degildi. Kale arkasinin en ust noktasinda sayilari 30'u gecmeyen bir grup "96 justice" de tum stadi ayaga kaldirirken, diger bestelerde çok yavan kaldilar. Fakat Hillsborugh faciasi icin kurduklari dernek ve Anfield Barber da gordugum "judas scum" Torres cerceveli fotograf ve bu barber dukkanin ici tamami ile atki dolu olmasi pek unutulucak cinsten degildi fotografini sizlerle paylasayim istedim.

Hillsborough icin kurduklari dernek ve ilk taraftar olusumunun basladigi pub hemen Anfield stadinin yaninda bulunmakta.

Adada bulundugum surece baska maclarada gidebilirsem buradan sizlerle paylasirim insallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...